ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Ο Ήφαιστος Λήμνου ήρθε για να μείνει»!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

«Ο Ήφαιστος Λήμνου ήρθε για να μείνει»!

«Ο Ήφαιστος Λήμνου ήρθε για να μείνει»!

Ο Ήφαιστος Λήμνου, που από την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στην Basket League, «συστήθηκε» στο κοινό, εγγυήθηκε πως η ομάδα ήρθε για να μείνει και πως το νησί θα αγκαλιάσει εγκάρδια την όλη προσπάθεια, ενώ δεν ξέχασε τα θύματα από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Σκουντής, ο οποίος, πριν αρχίσει την παρουσίαση που έγινε στο ξενοδοχείο «Hilton», ζήτησε από τον κόσμο που ήταν στην αίθουσα να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών που έπληξαν την Ανατολική Αττική.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Στην συνέχεια, έγινε μια ιστορική αναφορά τόσο στον... άνθρωπο που κοσμεί το σήμα της ομάδας, δηλαδή τον Ήφαιστο, όσο και στην δραστηριότητα της οικογένειας Μπούπουρα, η οποία έχει τα «ηνία» του συλλόγου.

Άπαντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την όλη προσπάθεια που γίνεται και δήλωσαν έτοιμοι να υποδεχθούν τον Πανιώνιο στις 13 Οκτωβρίου, για το πρώτο ματς που θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό γήπεδο, «Νίκος Σαμαράς».

Αναλυτικά οι δηλώσεις από την Συνέντευξη Τύπου:

Παντελής Μπούμπουρας (Ιδιοκτήτης ΚΑΕ): «Θέλω να σας καλησπερίσω όλους. Βέβαια, σήμερα τυχαίνει να είναι μια από τις πιο τραγικές ημέρες της Ελλάδας στην σύγχρονη ιστορία. Καλώς ή κακώς η ζωή συνεχίζεται και εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Όταν κάλεσα του παλαιμάχους στην Οδησσό, μίλησα με τον Φασούλα και από εκείνον ξεκίνησαν όλα. Ο Παναγιώτης μου είχε πει ότι μόνο στη Λήμνο δεν παίζουν μπάσκετ και μετά γράφτηκαν στις Ακαδημίες 200 παιδάκια. Στην αρχή σκέφτηκα πως είναι δύσκολο να πάμε το μπάσκετ στη Λήμνο, αλλά μετά λέω πως θα κάνουμε μια καινοτομία. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν με την χαρτογραφία, όσους εμπλέκονται σε αυτή, θα είμαστε έτοιμοι και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Ελπίζω την ιδέα μας να την ακολουθήσουν κι άλλοι, να εξαπλωθεί ο αθλητισμός στην επαρχία. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες υπάρχει πλήξη. Ένας από τους σκοπούς μας είναι να μάθουν όλοι τη Λήμνο και να δούμε κάποια παιδιά από εκεί να παίξουν μελλοντικά όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στην Εθνική. Θα πούμε περισσότερα όταν πάει καλά η ομάδα».

Για το τι θα κάνει την ομάδα να ξεχωρίσει, είπε: «Να γίνει μια νοικοκυρεμένη ομάδα σε ένα ακριτικό νησί και να δώσουμε και σε άλλους το έναυσμα να κάνει το ίδιο. Θα είμαστε σε ένα νησί με 15.000 κατοίκους. Άλλοι είναι σε πόλεις κι έχουν πίσω την πλάτη πολλών. Οι σχέσεις μας πάντα με τους “κακούς γειτόνους” είναι έντονες και οι Λημνιοί έχουν ανάγκη να ξεφύγουν. Ο στόχος είναι να είναι σοβαρή και σταθερή ομάδα και να μας ακολουθήσουν κι άλλοι, εκτός από το Ρέθυμνο και τον Κολοσσό, η Κύμη δεν είναι νησί (γέλια). Το καλοκαίρι καλά είναι τα νησιά, αλλά το χειμώνα. Θα βοηθήσουμε τους Λημνιούς να νιώθουν άνετα, να μην αισθάνονται ξεχασμένοι».

Για το αν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα, για να είναι βιώσιμη η κατάσταση: «Μαζί μας είναι και ο μεγάλος μου ο γιος, ο Βασίλης, που είναι η "σημαία" στην Ουκρανία. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο πάρκο, που κοστίζει 4 εκατομμύρια. Κι όλοι μου λένε “γιατί το κάνεις;”, δεν πληρώνουν τα τσιμέντα. Το ευχαριστιόμαστε! Άλλοι τα δίνουν στο καζίνο. Αυτό το εγχείρημα δεν είναι επιχειρηματικό. Βλέποντας τους κατοίκους ευχαριστημένους, θα παίρνουμε ικανοποίηση. Δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα αυτή η ομάδα».

Δημήτρης Μαρινάκης (Δήμαρχος Λήμνου): «Να εκφράσω κι εγώ τη θλίψη μου για τον χαμό των συμπατριωτών μας. Είναι ανείπωτες στιγμές και δεν μπορείς να εκφράσεις το τι νιώθεις με λόγια. Όταν ο Δίας πέταξε τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο στη Λήμνο, οι κάτοικοι τον αγκάλιασαν και τον φιλοξένησαν στο νησί. Το λέω αυτό γιατί κι εμείς θα αγκαλιάσουμε τον Ήφαιστο Λήμνου και την προσπάθεια της ομάδας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που η οικογένεια Μπούμπουρα θα μεταφέρει την ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α1 στο νησί και το ιστορικό γήπεδο “Νίκος Σαμαράς”, το οποίο ολοκληρώνεται και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την ομάδα του Πανιωνίου στο πρώτο ματς στη Λήμνο. Το εγχείρημα της οικογένειας Μπούμπουρα το έχει αγκαλιάσει όλη η κοινωνία. Η πορεία της ομάδας είναι αυτή που θα φέρει όλα τα υπόλοιπα και να μυηθούν και οι Λημνιοί στο μπάσκετ. Αυτά τα οποία φαντάζουν για εμάς πολύ μακρινά και δείχνουν τα Μέσα, θα τα έχουμε στον τόπο μας και θα τα αντιμετωπίσουμε με ευγένεια και σεβασμό».

Για τις πτήσεις και το νοσοκομείο στη Λήμνο, σχολίασε: «Έχετε έρθει στη Λήμνο ποτέ; Όχι; Σας περιμένουμε. Το "άγονο" το λέμε δημόσια υπηρεσία. Στη Λήμνο μπορούν να υποστηριχθούν οι ομάδες. Έχουν φιλοξενήσει πρωταθλήματα και διοργανώσεις χάντμπολ, έχουμε φιλοξενήσει ομάδες και το υποδεχόμαστε με χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά κι έτσι θα το κάνουμε και φέτος. Οι προγραμματισμένες πτήσεις στο νησί μας είναι μία την ημέρα. Αυτό που αλλάζει είναι πως μπαίνει μια νέα εταιρεία και θα αυξηθούν οι πτήσεις και θα μπορούν να έρθουν οι ομάδες κανονικά στο νησί και θα τα λύσουμε όλα».

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): «Καλησπέρα κι από εμένα. Συγγνώμη για την αργοπορία, είχα ένα σοβαρό ραντεβού για τον ΕΣΑΚΕ. Είναι μεγάλη η χαρά για το πρωτάθλημα η είσοδος του Ηφαίστου Λήμνου σε αυτό, αλλά και η είσοδος της οικογένειας Μπούμπουρα. Παλιά, πριν 3-4 χρόνια ξεκινούσε ένα πρωτάθλημα, και λέγαμε “αυτοί είναι που θα σωθούν και αυτοί που θα πέσουν”... Πιστεύω ακράδαντα πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι τόσο ανταγωνιστικό, που κανείς δεν θα ξέρει τι θα γίνει. Γίνεται αλλαγή και εσωτερικά στη λίγκα, προσπαθούμε να έχουμε άριστη σχέση με όλους τους φορείς και κοιτάμε πως θα βοηθήσουμε όλοι για να γίνει το μπάσκετ καλύτερο, χωρίς ίχνος βίας και να έρχονται οικογένειες στα γήπεδα. Οι ομάδες ισχυροποιούνται, το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε φέτος ήταν κατά γενική ομολογία πολύ ανταγωνιστικό κι έχουμε περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη. Καλή τύχη κύριε Μπούμπουρα και οι υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ είναι στη διάθεσή σας, για να προσαρμοστείτε γρήγορα, για να είμαστε έτοιμοι στις 6 Οκτωβρίου και να ξεκινήσει το πολύ όμορφο αυτό πρωτάθλημα».

Σπύρος Μπούμπουρας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ): «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που είστε όλοι εδώ. Η ομάδα στη Λήμνο ήταν πριν από 3 μήνες ένα όραμα και περνώντας ο καιρός, γίνεται πραγματικότητα και μπορούμε να λέμε ότι στο επόμενο πρωτάθλημα θα συμμετέχουμε κι εμείς. Δίνεται η ευκαιρία και το κίνητρο στα παιδιά στη Λήμνο να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να ασχοληθούν με το μπάσκετ, βλέποντας και μεγάλους αθλητές. Πέρυσι είχαμε περίπου 150-200 στις Ακαδημίες, ένας αριθμός ικανοποιητικός, κι ευελπιστούμε και με την ανδρική ομάδα να δούμε αύξηση στον αριθμό. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, τον κύριο Κονδύλη, τους ανθρώπους του Φάρου Κερατσινίου. Κλείνοντας, θέλω να πω πως είναι πολύ δύσκολες ημέρες που ζούμε, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας».

Για το αν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα, για να είναι βιώσιμη η κατάσταση: «Ξέρουμε πως οι ιδιοκτήτες μπάσκετ ή ποδοσφαίρου δεν μπορούν να φτάσουν στο “έσοδα=έξοδα”, αλλά μπορούν να φτάσουν κοντά. Μπορούμε να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία, να υπάρχει κινητικότητα στα μαγαζιά τις ημέρες των αγώνων. Πάντα ο ιδιοκτήτης, όμως, πρέπει να καλύπτει και από μόνος του τα υπόλοιπα».

Παναγιώτης Φασούλας: «Να εκφράσω κι εγώ την στεναχώρια μου και την οδύνη μου για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, αλλά εδώ δεν είναι πάρτυ, αλλά παρουσίαση. Να πω μπράβο στην οικογένεια Μπούμπουρα για το δύσκολο εγχείρημα να φέρει το μπάσκετ σε ένα ακριτικό νησί, αν και οι κάτοικοι θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια και το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Πριν από 7 χρόνια, που ξεκίνησε η κρίση στη χώρα, όλοι νόμιζαν πως θα επιβιώσουν μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. 7-8 χρόνια μετά, όμως, υπάρχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έχουν δυναμώσει ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, αλλά έχουν ισχυροποιηθεί και οι ομάδες της επαρχίας. Η οικογένεια Μπούμπουρα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δώσει οικονομική αξιοπιστία για τα επόμενα χρόνια. Με πολύ μεγάλη χαρά δέχθηκα την πρόσκληση της οικογένειας για την Λήμνο κι εντυπωσιάστηκα από τα όσα είδα. Ο κύριος Μπούμπουρας και η οικογένεια του προσπαθούν να διαιωνίσουν την ιστορία του τόπου τους και του αθλητισμού. Καλή επιτυχία για την επόμενη σεζόν και πιστεύω πως η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει από εδώ και πέρα, γιατί όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό».

Σωτήρης Μανωλόπουλος (προπονητής Ηφαίστου Λήμνου): «Να πω με την σειρά μου κι εγώ συλλυπητήρια στις οικογένειες που επλήγησαν και εύχομαι και προσεύχομαι να μην βιώσουμε ξανά κάτι τέτοιο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Μπούμπουρα που μου κάνει την τιμή να ηγηθώ της ομάδας. Η σχέση μας ξεκίνησε τυπικά. Όταν τελείωσε η συνάντησή μας, κι ενώ είχα αποφασίσει με την οικογένειά μου πως θα είμαι στο εξωτερικό τη νέα χρονιά - είχα βάλει και τον γιο μου να κάνει εντατικά αγγλικά - είπα στην γυναίκα μου πως “θα πάμε να ψάξουμε μάλλον συγγενείς στη Λήμνο”. Ο τρόπος που μίλησαν, το όραμα που έχουν και πολύ περισσότερο ο τρόπος που μιλάνε για το νησί τους με έκανε να το θέλω πάρα πολύ και όσοι με ξέρουν, ξέρουν πως λειτουργώ περισσότερο με το συναίσθημα. Ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση, με πολλές δυσκολίες, ξεκινάει κάτι από την αρχή. Δουλεύουν όλοι, γίνεται τεράστια προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά την οικογένεια, γιατί με άφησε να φέρω δίπλα μου συνεργάτες που είναι χρόνια στο χρόνο. Εύχομαι κάθε φορά που θα παίζουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο».

Μανώλης Παπαμακάριος (Υπεύθυνος Ακαδημιών και Αθλητικός Διευθυντής Ηφαίστου Λήμνου): «Εγώ θα συγκρατήσω την ιδιότητα του Υπεύθυνου Ακαδημιών κι έτσι θέλω να με έχετε στο μυαλό σας. Είδα την πρόθεση να δημιουργηθεί κάτι καλό στη Λήμνο. Θα φτιάξουμε μια Ακαδημία με αξίες, ήθος και σκληρή δουλειά. Πρωταρχικός σκοπός είναι αυτός, και όχι να βγάλουμε πρωταθλητές. Έτσι πορεύθηκα εγώ στην καριέρα μου. Εύχομαι και η επιθυμία του κύριου Μπούμπουρα να δει παίκτες από την Λήμνο στην Εθνική να βγει πραγματικότητα. Εμάς στη Λήμνο μας αρέσουν τα δύσκολα».