Σίγουρα καλή η επίθεση του Μπλατ, αναμονή για τον τρόπο άμυνας

Σίγουρα καλή η επίθεση του Μπλατ, αναμονή για τον τρόπο άμυνας

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο είναι αισιόδοξος για την εύρυθμη λειτουργία της επίθεσης και περιμένει να δει τον τρόπο αντιμετώπισης του «pick 'n' roll».

Γενικά είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στο κεφάλι ενός προπονητή πόσω μάλλον όταν αναφερόμαστε σε κάποιον που δεν τον γνωρίζουμε όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Με τον καιρό αισθάνομαι πως μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο λειτουργίας του προπονητή, αλλά αυτό θα συμβεί σε μικρό βαθμό και μετά από πάρα πολλές μέρες.

Κάποια στιγμή μάθαμε τα «χούγια» του Ντούντα, μετά του Μπαρτζώκα και ακολούθως του Σφαιρόπουλου.

Αλλο να «ζεις» καθημερινά έναν προπονητή για 3-4 χρόνια κι άλλο να μην τον ξέρεις καν.

Δεν έχω ιδέα για τον τρόπο δουλειάς του νέου προπονητή του Ολυμπιακού.

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Κάθισα όμως από περιέργεια και είδα τις τελευταίες πέντε σεζόν του σε σχέση πάντα με το μεγαλύτερο πρόβλημα της περσινής ομάδας.

Για μένα ήταν η αθλητικότητα και η επίθεση.

Για την πρώτη τα έχουμε αναπτύξει.

Έψαξα λοιπόν για την επίθεση και τι να δω...

Σεζόν 2013-14 η Μακάμπι στην Euroleague είχε 79.5 πόντους και ήταν η 4η καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 24 ομάδες.

Σεζόν 2014-15 οι Καβαλίερς είχαν 111.1 πόντους και ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ.

Σεζόν 2015-16 οι Καβαλίερς (51 ματς με τον κόουτς Μπλατ) είχαν 110,9 πόντους και ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ.

Σεζόν 2016-17 η Νταρουσάφακα είχε 79.1 πόντους και ήταν η έκτη καλύτερη επίδοση από τις 16 ομάδες της Euroleague.

Σεζόν 2017-18 η Νταρουσάφακα είχε 79 πόντους και ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση από τις 24 ομάδες του Eurocup.

Τα παραπάνω σίγουρα έστω και μέχρι ενός σημείου, δείχνουν πως η λειτουργία της επίθεσης των ομάδων του Μπλατ είναι αρκετά δουλεμένη.

ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Αυτό που δε θυμάμαι καθόλου και ανυπομονώ να δω, είναι τι είδους άμυνα θα παίξει σε καταστάσεις pick 'n' roll.

To «hedge out» μοιάζει απαγορευτικό εκτός αν βρίσκεται στο παρκέ ο ΛιΝτέι (λογικά λόγω χαμηλού κέντρου βάρους θα μπορεί να το κάνει καλά).

Θα παίξει άραγε με αλλαγές όπως πέρυσι; Ο ΛιΝτέι μπορεί, ο Μιλουτίνοφ με εξαίρεση το τελευταίο δίμηνο έδειξε ότι μπορεί. Το τελευταίο δίμηνο δεν μπορούσε.

Αν η επίθεση σημαδέψει τα «τεσσάρια» στο σκριν και όχι τα σέντερ, δεν μπορεί να παίξει αλλαγή αφού Πρίντεζης, Αγραβάνης και Βεζένκοβ δεν μπορούν να μαρκάρουν γκαρντ μακριά από το καλάθι.

Ενδεχομένως να δούμε αντιμετώπιση «δύο εναντίον δύο». Ποιος ξέρει... θα τα μάθουμε όλα αυτά από Σεπτέμβριο κι έπειτα.

Πάντως η σεζόν θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα αφού όλοι θα γνωρίζουμε καινούρια πράγματα και καταστάσεις.

Η πρώτη μου επαφή με τον Μπλατ στο αεροδρόμιο το επιβεβαίωσε αυτό.

Απαντούσε συγκεκριμένα στις ερωτήσεις που του κάναμε και όχι με «κασέτα». Τον διέκοψα κάποια στιγμή που πήρε το μέρος των ρεπόρτερ και εναντιώθηκε στους μάνατζερ και τα «παιχνίδια» που μας παίζουν και μου απάντησε άμεσα και χαμογελαστά σαν να κάναμε έναν απλό διάλογο.

ΥΓ: Μετά τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ο σταρ της ομάδας είναι ο προπονητής της φέτος.

ΥΓ 2: Όταν δε διαθέτεις τα λεφτά των Ρώσων, των Ιταλών, των Ισπανών και των Τούρκων αναγκαστικά θα πας σε λύσεις με μεγαλύτερο ρίσκο. Αν σου βγουν όμως, τις απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο.

ΥΓ 3: Κάντε καμιά βουτιά και για μας...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.