Σημασία έχει αυτό που υπάρχει στο στήθος της φανέλας κι όχι στην πλάτη της

Σημασία έχει αυτό που υπάρχει στο στήθος της φανέλας κι όχι στην πλάτη της

Σημασία έχει αυτό που υπάρχει στο στήθος της φανέλας κι όχι στην πλάτη της
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την απόφασή του Ιωάννη Παπαπέτρου και τα νέα «ήθη κι έθιμα» που θέλει να φέρει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Παίξε νόμιμα live στοίχημα στις μεγάλες διοργανώσεις από κινητό & τάμπλετ με τις συνταγές της Θείας Βίστα!

Όταν βιώνεις καταστάσεις με έντονα συναισθήματα και καθημερινές αλλαγές, θεωρώ ακόμη μεγαλύτερο αγαθό την υπομονή από όσο ήδη είναι. Θέλησα λοιπόν να αποστασιοποιηθώ για λίγο μετά την απόφαση του Ιωάννη Παπαπέτρου ώστε να αντιμετωπίσω τις σκέψεις με μεγαλύτερη λογική.

Ο Παπαπέτρου μετακόμισε στο ΟΑΚΑ για τον ίδιο λόγο που μετακόμισε ο Σπανούλης στο ΣΕΦ και ο Σλούκας στη Φενέρμπαχτσε. Εξ όσων εγώ γνωρίζω οι 150.000 διαφορά σε βάθος τριετίας δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο, όσο ότι θα πήγαινε σε μία ομάδα στην οποία πιστεύει (λέξη κλειδί) πως θα είναι πρωταγωνιστής.

Αν το καλοσκεφτούμε, αυτό αποτελεί τιμή για τον Κώστα Παπανικολάου τον οποίο θεωρούσε πως δε μπορούσε να ανταγωνιστεί στη θέση «3» του Ολυμπιακού σε σχέση με τον Θανάση Αντετοκούνμπο με τον οποίο θα μοιραστεί τη θέση στους «πράσινους».

Ο χρόνος και μόνο αυτός θα δείξει αν αποφάσισε σωστά ή όχι.

Προσωπικά πιο πολύ νομίζω με ενόχλησαν οι χειρισμοί του. Χωρίς λόγο την περασμένη εβδομάδα τα όσα «έσυρε» στον Σφαιρόπουλο και βγήκε από το ραντεβού με τους Αγγελόπουλος ότι το «κλίμα είναι θετικό». Φυσικά και δε μου άρεσε ότι έμαθε πρώτα ο Παναθηναϊκός την αρνητική του απάντηση και μετά ο Ολυμπιακός. Αυτό δεν αμφισβητείται αρκεί να σκεφτεί κάποιος τον τρόπο που διέρρευσε το «όχι» του.

Αν δεν κατάφερε πάντως να τον πείσει ο Μπλατ καλώς έκανε κι αποχώρησε αφού κερδισμένοι βγήκαν και οι δύο. Ο Ιωάννης ακολούθησε την επιθυμία του και ο Ολυμπιακός δε θα έχει έναν παίκτη να γκρινιάζει όταν κάθεται στον πάγκο κι να αισθάνεται πως αδικείται.

Αν κρίνω από τις αντιδράσεις στα social media όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού μάλλον ανακουφίστηκαν αφού «άχρηστο» τον ανεβάζουν, «παλτό» τον κατεβάζουν. Οπότε προς τι η στεναχώρια κι ο εκνευρισμός;

Για να το κλείσουμε το θέμα, προσωπικά στεναχωρήθηκα που έφυγε γιατί έχω σε εκτίμηση το μπάσκετ που κρύβει μέσα του και φρόντισε να βγάλει μόνο ορισμένες φορές στα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα.

Καλό είναι να δένεστε με τους παίκτες, αλλά αυτό που μετράει είναι αυτό που υπάρχει στο στήθος της φανέλας και όχι αυτό που υπάρχει στο πίσω μέρος της.

ΜΕ ΕΞΙΤΑΡΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΛΑΤ

Ίσως να είναι το καινούριο, ίσως να είναι η ιδέα του αγνώστου. Μπορεί να είναι ο ενθουσιασμός που υπάρχει γιατί ένας σπουδαίος προπονητής θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Οι μέχρι τώρα κινήσεις του Ντέιβιντ Μπλατ δείχνουν πως γνώριζε το μείζον περσινό πρόβλημα και βάλθηκε να το αλλάξει. Αναφέρομαι φυσικά στην αθλητικότητα. Ο Γκος μπορεί να μην φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αργός. Όσο για τους Χένρι (φαίνεται πως πλησιάζει) και ΛιΝτέι, τα λόγια είναι περιττά.

Ανάλογα θα είναι και τα χαρακτηριστικά των δύο ακόμη παικτών που θα έρθουν για τις θέσεις «3» και «4». Είτε πάνε σε έναν ξένο κι έναν Έλληνα, είτε σε δύο ξένους θα τους χαρακτηρίζει η αθλητικότητα.

Για αυτό και απορώ με όσα ακούγονται περί Βεζένκοβ αφού δεν ταιριάζει καθόλου και με «τεσσάρια» τους Πρίντεζη, Αγραβάνη και Βεζένκοβ θα υπολείπεται σε αθλητικότητα ο Ολυμπιακός απέναντι ε όλες τις άλλες ομάδες της Euroleague και όχι μόνο. .

Ο Μπλατ τα κάνει όλα αυτά γιατί θέλει να βλέπει γρήγορο μπάσκετ, θέλει να βλέπει συνεχή κίνηση στην επίθεση, θέλει να βλέπει θέαμα και όλα αυτά πέρυσι έλειψαν. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός θα εκδηλώνει επίθεση στα 12'', ξέρω όμως πως αν δεν συντρέχει λόγος δε θα την εκδηλώνει μετά τα 20''.

ΥΓ: Ο Χένρι αν τελικά έρθει θα αφήσει άλαλους πολλούς.

ΥΓ 2: Χάρη στον Σπανούλη και στον Πρίντεζη (ο οποίος έχει αγωνιστεί ανήμερα του θανάτου του πατέρα του με την ερυθρόλευκη φανέλα) ΟΛΟΙ οι Έλληνες παίκτες και πολλοί ξένοι έκαναν καριέρα και πλούτισαν. Άλλοι επέλεξαν να φύγουν, άλλοι να μείνουν δείχνοντας την αφοσίωσή τους.

Στο τέλος πάντως πάλι αυτούς τους δύο θα βρίζουν σε κάθε ήττα και αυτό είναι πέρα ως πέρα άδικο.

ΥΓ 3: Προφανώς στο τελευταίο blog εξέφρασα με λάθος τρόπο την σκέψη περί 24άρηδων και άγχους κλπ. Δεν είχα σκοπό να συγκρίνω τις συγκεκριμένες «αγωνίες».

ΥΓ 4: Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς... κι ας έχουν περάσει πολλά χρόνια μπορεί να τα φέρει έτσι ο χρόνος και να τα βρεις μπροστά σου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.