Λοτζέσκι: «Άλλα ματς οι τελικοί, πέρυσι ο ΠΑΟ θα μπορούσε να νικήσει και τις πέντε φορές!»

Λοτζέσκι: «Άλλα ματς οι τελικοί, πέρυσι ο ΠΑΟ θα μπορούσε να νικήσει και τις πέντε φορές!»

Λοτζέσκι: «Άλλα ματς οι τελικοί, πέρυσι ο ΠΑΟ θα μπορούσε να νικήσει και τις πέντε φορές!»

bet365

Δύο 24ωρα πριν από το πρώτο τζάμπολ των φετινών τελικών, ο Ματ Λοτζέσκι μιλάει στο gazzetta.gr για τη σειρά με τον Ολυμπιακό, εξηγεί ότι δεν κοιτάζει το αήττητο παρά μόνο τον τίτλο και υπογραμμίζει ότι παίζει ρόλο ποια ομάδα θα παρουσιαστεί πιο... έτοιμη.

Roland Garros με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+). * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πριν από έναν χρόνο, τέτοια εποχή, ο Ματ Λοτζέσκι φορούσε την «ερυθρόλευκη» φόρμα στον πάγκο του Ολυμπιακού, ανήμπορος να βοηθήσει την ομάδα του στην σειρά των τελικών λόγω του τραυματισμού που αντιμετώπισε. Φέτος το σκηνικό είναι διαφορετικό. Ο Αμερικανός φόργουορντ θα βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, με τα «πράσινα» και έτοιμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό για το «repeat».

Έχοντας βρεθεί και στα δύο «στρατόπεδα» ενόψει των τελικών, είναι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για την ψυχολογία και το πώς προετοιμάζονται οι ομάδες για αυτά τα ματς. Μεταξύ άλλων εξηγεί ότι δεν παίζει ρόλο ποια ομάδα έπαιζε καλύτερα όλη τη σεζόν, αλλά ποια θα παίξει καλύτερα σε αυτά τα ματς, στέκεται στον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ κάνει ειδική αναφορά και στο «πρέπει» της νίκης, ειδικά κάθε φορά που οι δύο ομάδες παίζουν στην έδρα τους...

-Ώρα τελικών. Η στιγμή που περιμένατε από το ξεκίνημα της σεζόν;

«Μετά το τέλος των υποχρεώσεών μας στην EuroLeague, περιμέναμε πώς και πώς τους τελικούς. Πλέον από τη στιγμή που προκριθήκαμε και οι δύο, κοιτάζουμε μόνο αυτά τα ματς με τον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα βρίσκομαι πολλά χρόνια, γνωρίζω πώς είναι η κατάσταση, και λίγο-πολύ ήταν βέβαιο ότι θα συναντηθούν και πάλι ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό στους τελικούς. Και κατά κάποιον τρόπο είχαμε αρχίσει να το σκεφτόμαστε μετά τον αποκλεισμό μας από τη Ρεάλ. ».

-Το γεγονός ότι έχετε 31-0 στην Basket League και την πρόκληση να κατακτήσετε το πρωτάθλημα αήττητοι, είναι κάτι που σκέφτεστε;

«Μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα, με όποιον τρόπο και αν το πάρουμε. Είτε χάσουμε παιχνίδι, είτε δεν χάσουμε. Το ζητούμενο είναι στο τέλος να κατακτήσουμε τον τίτλο. Βέβαια αν και εφόσον τα καταφέρουμε αήττητοι θα είναι κάτι το μοναδικό. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο και γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει να παίρνουμε έναν-έναν τελικό ξεχωριστά.»

-Παρόλα αυτά, με τον τρόπο τον οποίο παίζετε, δείχνετε και αήττητοι. Το νιώθετε εσείς έτσι;

«Ναι παίζουμε καλά, αλλά δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Ειδικά όταν μιλάμε για τους τελικούς. Για παράδειγμα δες τι έγινε πέρυσι, όταν ήμουν στην αντίπερα όχθη. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε καλύτερα από τον Παναθηναϊκό, αλλά στους τελικούς ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει και τα πέντε ματς! Θέλω να πω ότι δεν έχει σημασία ποιος παίζει καλύτερη όλη τη σεζόν. Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος και συγκεντρωμένος στους τελικούς.»

-Εσύ; Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι την δεδομένη χρονική στιγμή;

«Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία ματς δεν έβαλα κάποια σουτ, αλλά αυτά αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γενικά ως ομάδα είμαστε σε καλή κατάσταση. Όλοι παίζουν καλά ωστόσο αυτά τα ματς είναι τελείς διαφορετικά. Παίζει ρόλο η νοοτροπία και το πώς θα τα προσεγγίσεις. Τα συγκεκριμένα ματς μοιάζουν με... πόλεμο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.»

-Έχοντας βρεθεί και στις δύο ομάδες, υπάρχουν διαφορές και ομοιότητες ενόψει των τελικών;

«Όχι για μένα είναι το ίδιο πράγμα. Πάντα είναι δύσκολα ματς, είναι δυνατά ματς, είναι σκληρά ματς, όπου παίζουν μεγάλο ρόλο οι λεπτομέρειες ή μία κατοχή στο τέλος. Δεν παίζει ρόλο αν κάποια ομάδα παίζει καλύτερα. Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Απλά Στην Ελλάδα κυρίως το άγχος και την πίεση την έχει η ομάδα που παίζει εντός έδρας και όχι εκτός έδρας. Υπάρχει το ΄πρέπει' της νίκης. Εκτός έδρας παίζεις πιο ελεύθερα.»

-Διαφορετικό για σένα και το ματς στο ΣΕΦ;

«Δεν σκέφτομαι καθόλου το ΣΕΦ ακόμα. Μόνο το Game 1.»

-Πάντως μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ και την επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα παίξατε εντυπωσιακό μπάσκετ...

«Σίγουρα οι αντίπαλοί μας ήταν διαφορετικοί και δεν ήταν η Ρεάλ. Με εξαίρεση τους πρώτους δύο μήνες της σεζόν, στη συνέχεια παίζαμε πολύ καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με εξαίρεση το ματς με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Παίξαμε πολύ καλά, μας άρεσε να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο χάρη στην εξαιρετική μας άμυνα, να σημειώνουμε εύκολους πόντους και να σημειώνουμε περίπου 100 πόντους σε κάθε ματς. Παίζουμε πολύ γρήγορα.»

-Σας έχει μείνει ακόμα η πίκρα που δεν βρεθήκατε τελικά στο Final 4;

«Όταν νικήσαμε με 30 πόντους, όλοι ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο ματς το δεύτερο. Κανείς δεν περίμενε εύκολο παιχνίδι, αλλά ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Και αυτό διότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να νικήσουμε στην Μαδρίτη. Βέβαια όπως εξελίχθηκαν τα ματς σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε μια νίκη εκεί, αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε στο τέλος. Χάσαμε σε κάποιες λεπτομέρειες και σίγουρα θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς οι νικητές. Πλέον είναι αργά. Αλλά ναι. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε εμείς στο Final 4.

-Κλείνοντας, αν και και νωρίς ακόμα, έχει σκεφτεί το μέλλον σου; Που θα σε βρει η επόμενη χρονιά;

«Σίγουρα δεν είχα καλή σεζόν φέτος, ωστόσο δεν κοιτάζω ακόμα τι θα γίνει το καλοκαίρι. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι οι τελικοί και πώς θα φτάσουμε στον τίτλο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα