Λίγη κόντρα, καλό θα του κάνει

Λίγη κόντρα, καλό θα του κάνει

Λίγη κόντρα, καλό θα του κάνει

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος επιμένει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι σε φόρμα, αλλά έτσι όπως εξελίσσεται η σειρά με τον ΠΑΟΚ, η ελπίδα του για μια σκληρή προπόνηση ενόψει τελικών είναι το (ή τα) ματς της Πυλαίας.

Κακά τα ψέματα, όσες μέρες κι αν χρειαζόταν να παίξουν, αυτή την περίοδο, στο «Νίκος Γκάλης», αυτός ο αήττητος Παναθηναϊκός και αυτός ο ΠΑΟΚ, η πιθανότητα να πετύχει ο «δικέφαλος», ένα break, θα συζητιόταν μόνο στη βάση της ψυχρής λογικής της στατιστικής επιστήμης.

Ο δεύτερος ημιτελικός είχε χαμηλότερο τέμπο σε σχέση με τον πρώτο. Η διαπίστωση αυτή θα μπορούσε να αποδοθεί στο γεγονός ότι οι δυο τους είχαν ξαναπαίξει πριν από 48 ώρες. Ότι ο Παναθηναϊκός, έχοντας το δείγμα της Πέμπτης, ένιωθε ότι θα του αρκούσε μια γκαζιά για να «καθαρίσει». Ότι ο φιλοξενούμενος ήταν περισσότερο υποψιασμένος και προσεκτικός σε ορισμένα κομμάτια της τακτικής του με αποτέλεσμα να κάνει πολύ λιγότερα λάθη. Είναι ξεκάθαρο ότι η γενικότερη εικόνα επιβεβαιώνει ότι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δυο ομάδων είναι αυτή που –κάτω υπό φυσιολογικές συνθήκες- χωρίζει το επίπεδο της Euroleague με το επίπεδο Β.C.L.. Συν τοις άλλοις δεν μπορούμε να παρά να μη λάβουμε υπ’ όψιν μας την παράμετρο ότι το «τριφύλλι» διανύει μια περίοδο στην οποία δείχνει να βρίσκεται σε καλή φόρμα.

Αν δεν υπήρχε αυτό το κρεσέντο του Νίκου Παππά (17π. με 6/8 σουτ), ο οποίος το συγκεκριμένο απόγευμα είχε κέφια και εκτόνωσε στο παρκέ (και στο μικρόφωνο της Cosmotesport tv) τη συσσωρευμένη ενέργειά του, δεν θα βρίσκαμε και πολλά νέα στοιχεία να συζητήσουμε, εκτός ίσως από την πιθανότητα ο Πασκουάλ, να σκεφτεί σε κρίσιμες στιγμές, ακόμη και ένα σχήμα με τρεις κοντούς, όσο ο Κέι Σι Ρίβερς το πάει «τρεις κρύο και μία ζέστη»

Δεν μπορώ να μαντέψω αν, μέχρι να ξεκινήσουν οι τελικοί μπορεί να προκύψει ένα χρήσιμο (θα το χαρακτήριζα) κλειστό ματς, για να διαπιστώσουμε τις βαθύτερες σκέψεις του Καταλανού, αλλά όσο συνεχίζεται έτσι το πράγμα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι κοουτσάρει με βασικό του μέλημα να κρατήσει σε ετοιμότητα όλους τους παίκτες του. Όχι γιατί είναι υποχρεωτικό να παίζουν και οι 12, ή ότι αποκλείεται να υπάρξει ματς που θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να συρρικνώσει το rotation, αλλά γιατί ο ο ίδιος θέλει να διατηρήσει το δικαίωμα να έχει απαιτήσεις από τον καθένα, οποιαδήποτε στιγμή κι αν προκύψει ανάγκη.

Είναι προφανές ότι ουσιαστικό ρόλο προετοιμασίας ενόψει των τελικών με τον Ολυμπιακό(ακόμη κι αν έχανε τελικά από τον Προμηθέα στο ΣΕΦ τον δεύτερο ημιτελικό, πάλι φαβορί θα ήταν) μπορεί να παίξει μόνο το τρίτο (ή το τέταρτο για να είμαστε και τυπικά εντάξει) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στην Πυλαία. Εκεί όπου είναι δεδομένο ότι η ομάδα του Παπαθεοδώρου θα νιώθει πιο άνετα και ενδεχομένως να μπορεί να σταθεί πιο ανταγωνιστική. Να βάλει μεγαλύτερη κόντρα και σωματική και πνευματική και ψυχολογική. Εκτός αν έχει συμβιβαστεί με την μοίρα του και στο μυαλό της είναι μόνο πως θα αρπάξει μέσω των playoffs την τρίτη θέση της βαθμολογίας από τον ενθουσιώδη Προμηθέα, ώστε να ολοκληρώσει την επιτυχία της επιστροφής του στην τετράδα μετά από τρία χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος