Τσαϊρέλης: «Αναρωτιόμασταν αν θα σωθούμε...»

Τσαϊρέλης: «Αναρωτιόμασταν αν θα σωθούμε...»

Gazzetta team
Τσαϊρέλης: «Αναρωτιόμασταν αν θα σωθούμε...»

bet365

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μίλησε σε συνέντευξή του για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον Άρη, την διοίκηση της ομάδας, τα λεφτά που τού οφείλονται. αλλά και για το μέλλον τους στους «κίτρινους».

Αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του « Libero FM 107,4»:

Για την πίεση που υπήρχε, ειδικά πριν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ έντονος. Ήταν μια τρέλα που ευτυχώς την ξεπεράσαμε. Θα μιλήσω ειλικρινά. Για όλα τα παιδιά υπήρχε μεγάλη πίεση αλλά για εμένα ήταν διπλό το βάρος επειδή είμαι από την Θεσσαλονίκη και ξέρω πως ο κόσμος αγαπάει τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης και πως ο κόσμος αγαπάει και στηρίζει τον Αρη. Είναι διαφορετικά να είσαι από άλλο μέρος της Ελλάδας και άλλο να μένεις κοντά στο γήπεδο και να ξέρεις τι γίνεται στην ομάδα».

Για το κοντράστ συναισθημάτων: «Τα παιχνίδια do or die ξεκίνησαν πολύ νωρίς. Με τον Πανιώνιο φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και έπρεπε να κερδίσουμε. Πριν δυο εβδομάδες αναρωτιόμασταν αν θα σωθούμε. Το πιστεύαμε αλλά η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στην χρονιά και δεν υπήρχε μεγάλη σιγουριά. Και φτάσαμε χθες να διεκδικούμε την είσοδο στα playoffs».

Για την νευρικότητα που υπήρχε στην αρχή της χθεσινής αναμέτρησης: «Δεν μου έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση. Αυτό το έχουμε δει στα μισά και παραπάνω παιχνίδια. Υπήρχαν πολλά πράγματα που μας απασχολούσαν όλη τη χρονιά. Θα μου πεις, αφού η ομάδα πήγαινε για κάτι καλύτερο, γιατί υπήρχε άγχος και νευρικότητα; Παίξαμε όπως έπρεπε στο τέλος. Ο Κολοσσός έβαλε κάποια σουτ και κέρδισε. Είναι λογικό να αφήσεις κάποια ελεύθερα σουτ όταν υπάρχουν παγίδες».

Για τον λόγο που παρέμεινε στην ομάδα το περσινό καλοκαίρι: «Μίλησα με τον Σπύρο τον Μούρτο. Είχα έρθει κοντά με διάφορα άτομα που ήταν δίπλα στην ομάδα. Μίλησα και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Συνεννοήθηκα όμως και με την προηγούμενη διοίκηση για κάποια πράγματα που δεν έγιναν και έτσι πήρα την απόφαση να μείνω».

Για την προσωπική βελτίωση του και την καλή χρονιά που πραγματοποίησε: «Πέρσι δέχτηκα μεγάλη κριτική και κάθισα να σκεφτώ τα λάθη μου για να βοηθήσω την ομάδα. Όταν είσαι σε μια ομάδα για δεύτερη χρονιά, νιώθεις πιο άνετα. Σε εμένα βγήκε αλλά δεν βγήκε σε όλη την ομάδα που ήταν ο αρχικός στόχος».

Για τους τραυματισμούς που υπήρχαν: «Είχαμε πολλά προβλήματα και εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου. Ήταν δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Πολλά ταξίδια και μικρό ροτέισον που μας επιβάρυναν διπλά. Επιβαρυνθήκαμε με συνεχόμενα ταξίδια και... πολύ πούλμαν. Ήταν λογικό».

Για την αλλαγή προπονητή: «Θέλω να πω για τον κόουτς Γιαννάκη ότι οι συγκυρίες ήταν έτσι ώστε εμείς οι παίκτες να μην μπορέσουμε να "δείξουμε" τα όσα μας είχε δείξει. Είναι ένας πετυχημένος προπονητής και όλοι ξέρουμε τι πρόσφερε στο μπάσκετ. Μας βοήθησε τον καθένα ατομικά σίγουρα. Από εκεί και πέρα, αλλιώς σχεδιάστηκε η ομάδα και ήρθαν και έφυγαν παίκτες και υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Ήταν το κλίμα έτσι ώστε να μην καταφέρουμε να δείξουμε στο παρκέ τα όσα είχαμε σχεδιάσει.

Δείξαμε διαφορετικό πρόσωπο με τον Βαγγέλη Αγγέλου. Δεν μπορεί να κριθεί ένας προπονητής, αν είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος μέσα σε λίγο καιρό. Σε μικρό διάστημα δεν μπορεί ένας προπονητής να αλλάξει πολλά πράγματα. Κυρίως υπήρξε αλλαγή στο ψυχολογικό κομμάτι. Λειτούργησε σαν ηλεκτροσόκ ώστε να ξυπνήσουν οι παίκτες».

Για την παρουσία των Ελλήνων παικτών στην ομάδα: «Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι Έλληνες μεταξύ μας, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ στην επικοινωνία και στην υπομονή που έπρεπε να κάνουμε. Ευτυχώς σώθηκε η ομάδα και βρεθήκαμε ένα βήμα πριν την είσοδο στα playoffs».

Για την επόμενη μέρα: «Το μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι μπλοκαρισμένο που δεν σκέφτομαι τίποτα. Σίγουρα θα κάτσω να σκεφτώ. Νομίζω πως έχω ξαναπεί πως βρισκόμαστε στο "Α" και η συζήτηση για το αν θα παραμείνω είναι στο "Ω". Φυσικά θα υπάρξουν επαφές αλλά πρέπει να λυθούν κάποια θέματα. Πρέπει να μου γίνει φυσικά και πρόταση».

Για τα χρήματα που έχει να λαμβάνειν: «Το ποσό είναι πολύ μεγάλο. Τώρα ξεκινάω να το σκέφτομαι. Δεν ήθελα να το σκέφτομαι όλη την χρονιά. Τώρα που τελείωσα την χρονιά ξεκίνησα να το σκέφτομαι που είναι λογικό γιατί είμαστε και επαγγελματίες».

Για την παρουσία της διοίκησης τον τελευταίο καιρό: «Υπάρχει μια ροή χρημάτων. Τα χρήματα που παίρνουμε δεν είναι πολλά αλλά αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν από το μηδέν. Ξεκίνησαν μια προσπάθεια με μια υπερχρεωμένη ομάδα. Με το που μπήκαν στην ομάδα, ποτέ δεν είπαν ότι σε μια εβδομάδα θα δώσουμε εκατομμύρια. Είπαν να κάνουμε λίγη υπομονή, το σεβαστήκαμε και ό,τι είπαν το έχουν κάνει πράξη».

Για την γλώσσα της αλήθειας που είναι σύμμαχος: «Όταν κάθεται κάποιος άνθρωπος και σε κοροϊδεύει, θα αντιδράσεις. Δεν θα τον βοηθήσεις».

Για τον αν έχει λάβει χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Είχαμε πει για κάποια "τηλεοπτικά" με την προηγούμενη διοίκηση. Άλλα είπαμε, άλλα συμφωνήσαμε και άλλα έκαναν. Μπήκαν κάποια χρήματα αλλά αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση όσα μου οφείλονται. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά, τι να κάνουμε;».

Για το αν θέλει να παραμείνει στην ομάδα: «Τον πρώτο λόγο τον έχει ο προπονητής. Από αυτόν εξαρτάται το ποιους αθλητές θέλει. Φυσικά και θέλω να παραμείνω. Έχω καλή σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας. Πέρασα δύο χρόνια έντονα. Την πρώτη χρονιά βγήκαμε τέταρτοι και φέτος περάσαμε δύσκολα και δεν καταφέραμε να πετύχουμε όσα θέλαμε. Μέσα από τις δυσκολίες χτίζεις χαρακτήρα».

Για την πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη και τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης της: «Στην Ελλάδα είχε και η ΑΕΚ πολλά σκαμπανεβάσματα και έκανε πολλές ήττες που δεν περίμενε. Είναι δύσκολο να έχεις σε δύο διοργανώσεις μια σταθερή πορεία. Χρειάζεσαι 12-14 παίκτες και χημεία. Η χημεία είναι δύσκολη πλέον, γιατί οι ομάδες διώχνουν και παίρνουνε 10 παίκτες. Πήρε δύο τίτλους που στην αρχή της χρονιάς κανείς δεν το πίστευε. Μπράβο της, γιατί ανέβασε το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε δυνατές ομάδες. Και οι ομάδες που ανεβαίνουν φέτος, έχουν μια οικονομική άνεση και δείχνουν ότι το πρωτάθλημα ανεβαίνει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα