Μένει να σηκώσει το βάρος

Μένει να σηκώσει το βάρος

Μένει να σηκώσει το βάρος

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος υπογραμμίζει ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει αυτή τη στιγμή ως η μακράν πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά μένει να το αποδείξει στο γήπεδο γιατί είναι εκείνη που έχει να διαχειριστεί το “πρέπει”, για να μην τελειώσει η σεζόν χωρίς κούπα.

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο ήταν τόσο συνεπής και σταθερή, σε σημείο να μην υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση ότι κατέκτησε δίκαια την πρώτη θέση, που μεταφράζεται σε απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs που ξεκινάνε την Τετάρτη, με πρώτο αντίπαλο τον Κολοσσό. Επόμενος (αντίπαλος), θα είναι ο νικητής της μονομαχίας των “δικεφάλων” στην οποία ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα της έδρας έναντι της ΑΕΚ.

Επίσης, την κατέκτησε και αήττητος, ως δείγμα ότι ο Πασκουάλ έκανε πολύ πολύ καλή διαχείριση των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Euroleague, ότι αξιοποίησε το βάθος του ρόστερ, με τους Έλληνες και τους εννέα ξένους, χωρίς να προκύψουν σοβαροί τραυματισμοί και μάλιστα κρατώντας μια αλλαγή ως... κάβα, αν αποφασίσει να την κάνει την τελευταία στιγμή.

Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και μπαίνει στην μάχη για την διεκδίκηση του μοναδικού τίτλου που του έχει απομείνει, δηλαδή του τίτλου του πρωταθλητή, ως το ξεκάθαρο και μεγάλο φαβορί. Ειδικά την στιγμή που ο βασικός ανταγωνιστής του δείχνει να έχει πολλά προβλήματα.

Αυτό τί σημαίνει με απλά λόγια; Πώς οι “πράσινοι” είναι αυτοί που έχουν να διαχειριστούν το “πρέπει” και να επιβεβαιώσουν όλα τα παραπάνω στο παρκέ. Κι αυτή είναι μια συνθήκη που δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμη, για τον απλούστατο λόγο που μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε, αν τελειώσει τούτη η σεζόν και δεν πάρουν ούτε το πρωτάθλημα, έχοντας ήδη χάσει το (συνηθισμένο) κύπελλο και για έκτη σερί χρονιά δεν κατάφεραν να προκριθούν σε ένα final4 Euroleague, δεύτερη με πλεονέκτημα έδρας.

Επί της ουσίας είναι η ομάδα που έχει να διαχειριστεί ένα βάρος που δεν το είχε πέρυσι, όταν -κατ' αρχάς- είχε καταφέρει να πάρει το κύπελλο και στο φινάλε να πάρει το πρωτάθλημα με “μπρέικ” στον πέμπτο τελικό του ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό.

Υπό μια έννοια, είναι θετικό ότι η διαδρομή που έχει μέχρι να φτάσει στον τελικό δεν μοιάζει εντελώς με βόλτα στο πάρκο, αφού μετά τον Κολοσσό θα πρέπει να παίξει με τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ, δυο ομάδες που έχουν δυνατότητες, αν όχι να τον απειλήσουν, τουλάχιστον να τον βοηθήσουν να προετοιμαστεί, όσο καλύτερα μπορεί για τον τελικό.

Από εκεί και πέρα, μέχρι να έρθει η ώρα να “μιλήσουν” τα “μεγάλα πιστόλια”, εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι δυο φιναλίστ. Από το βαθμό της αγωνιστικής, της σωματικής και της πνευματικής τους ετοιμότητας.

Κι επιπλέον είναι πασιφανές ότι όποιος από τους δυο “αιώνιους” δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα έχει να διαχειριστεί μια σεζόν που θα καταγραφεί ως πλήρως αποτυχημένη, αφού θα την αποχαιρετήσει χωρίς τίτλο. Και τότε οι συζητήσεις του καλοκαιριού θα γίνουν πάνω σε ολότελα διαφορετική βάση. Ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φαίνεται να προσπαθεί να φτιάξει τις σχέσεις του με την Euroleague, ώστε να μείνει και να μην έχει να διαχειριστεί έναν επιπλέον βραχνά, όταν θα έρθει η ώρα για τις διαπραγματεύσεις αυτών που θα μείνουν κι αυτών που θα έρθουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος