Μια φωτογραφία, μια ιστορία…

Μια φωτογραφία, μια ιστορία…

Μια φωτογραφία, μια ιστορία…

bet365

Γιάννης Ιωαννίδης και Χάρης Παπαγεωργίου φωτογραφήθηκαν – μετά από 39 χρόνια – με το έπαθλο του Πρωταθλητή της σεζόν 1978-79 και το gazzetta.gr θυμάται μια παλιά ιστορία.

2ος Ημιτελικός Eurovision με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Η αλήθεια είναι ότι ο βασικός εμπνευστής εκείνης της ομάδας εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Αφήνοντας όμως βαριά κληρονομιά καθώς χαρακτηρίστηκε ο «πατριάρχης» του μπάσκετ του Άρη. Ο Ανέστης Πεταλίδης ήταν ο άνθρωπος που αποφάσισε και επέβαλλε – με τον εξαιρετικά έξυπνο τρόπο διαχείρισης των υποθέσεων που τον χαρακτήριζε – τον Γιάννη Ιωαννίδη στην τεχνική ηγεσία του Άρη το καλοκαίρι του 1978. Ο τότε πρόεδρος των «κίτρινων», Απόστολος Γεωργιάδης, πείστηκε από τον θρυλικό κυρ Ανέστη, λάτρευε τον Ιωαννίδη και φυσικά προσυπέγραψε τη μετατροπή του σε προπονητή.

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο Ανέστης Πεταλίδης ήταν ο πνευματικός του πατέρας. Ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να «χαλιναγωγήσει» το ζωηρό μυαλό του «ξανθού» γιατί ο τελευταίος πάντα τον άκουγε με ευλάβεια. Στην πολυετή φιλία τους, προφανώς και υπήρξαν θυελλώδεις στιγμές. Εξάλλου, εκείνο το βράδυ της «απαγωγής» του Γιάννη Ιωαννίδη από τους οργανωμένους οπαδούς του Άρη ούτως ώστε να τον πείσουν να επιστρέψει στην ομάδα και να μην αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού, στο θρυλικό «Γκάλερι» τον πήγαν, το café bar που διατηρούσε ο Ανέστης Πεταλίδης. Τότε αντιλήφθηκε ο Ιωαννίδης ότι και ο κυρ Ανέστης ήταν στο κόλπο.

Εκείνο το καλοκαίρι του 1978, οι δυο τους κατέστρωσαν το πλάνο δράσης του Άρη. Ο Γιάννης Ιωαννίδης εκτιμούσε ότι καμία άλλη ομάδα δεν είχε παίκτη της επιθετικής κλάσης του Χάρη Παπαγεωργίου και δόμησε την ομάδα πάνω στο ταλέντο του νυν προέδρου της ΚΑΕ Άρης. Βασικός άξονας της λογικής του «ξανθού» ήταν η δημιουργία μιας ομάδας η οποία θα έτρεχε περισσότερο από τους αντιπάλους της ούτως ώστε να μην τους επιτρέψει να ξεδιπλώσουν τη μεγαλύτερη ποιότητά τους. Κι έτσι ο Άρης έκανε πολύ σκληρή προετοιμασία. Οι πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας παραδέχθηκαν ότι τότε ο Ιωαννίδης… «μας έβγαλε το λάδι». Το pressing σε όλο το γήπεδο ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας. Γι’ αυτό πέτυχε.

Γιάννης Ιωαννίδης και Χάρης Παπαγεωργίου αντάμωσαν χθες(9/5) στο Nick Galis Hall, αλλά πριν το παιχνίδι βρέθηκαν στο μουσείο του συλλόγου και η φωτογραφία του κειμένου κοινοποιήθηκε από την ΚΑΕ Άρης. Στην πραγματικότητα, ενώθηκαν δύο φωτογραφίες. Αυτές των δύο ανδρών αμέσως μετά την απονομή του Πρωταθλήματος και η χθεσινή. Ο «ξανθός» έχει πει κατ’ επανάληψη ότι αυτός ο τίτλος είναι ο πιο γλυκός στην καριέρα του. Γιατί ήταν ο πρώτος, ενδεχομένως και ο δυσκολότερος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα