Κωδικός “K.C”

Κωδικός “K.C”

Κωδικός “K.C”

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος εξηγεί την «παράλληλη ζωή» του Παναθηναϊκού μνημονεύοντας την ικανότητά του να μένει ανεπηρέαστος και σταθερός στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ξεκάθαρο μέλημα του Πασκουάλ να φέρει τον Ρίβερς σε φόρμα μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος.

Υπάρχουν σαφείς ερμηνείες που μπορεί να δώσει κανείς στην ικανότητα του Παναθηναϊκού να διατηρεί μια «παράλληλη ζωή» στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, ώστε –μέχρι στιγμής- το ένα να μην επηρεάζει το άλλο.

Μια από αυτές είναι η ικανότητα που έχει αναπτύξει ο Τσάβι Πασκουάλ στην ACB, να μην το παίρνει κατάκαρδα και να μην συμπεριφέρεται τόσο με το συναίσθημα. Και πέρυσι, μετά τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε και το περιστατικό του πούλμαν, όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει την ομάδα συμπαγή, αλλά και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα με «μπρέικ», μέσα στο ΣΕΦ, στον πέμπτο τελικό. Το ίδιο δείχνει να κάνει και φέτος, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός, έχει εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας από τον πρώτο γύρο και θέλει δυο νίκες για να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο αήττητος, χωρίς να επηρεαστεί, από τις πολλές μεταπτώσεις που είχε μέσα στην σεζόν στην πορεία του στην Euroleague. Ούτε οι συσσωρευμένες εκτός έδρας ήττες, ούτε η περίοδος της προσθήκης και προσαρμογής των Τζέιμς, Πέιν, αλλά ούτε και ο φετινός αποκλεισμός (με πλεονέκτημα έδρας) από την Ρεάλ Μ. ένα βήμα πριν το final4 του Βελιγραδίου, τον έβγαλαν από την ρότα του στην ελληνική λίγκα, η κατάκτηση της οποίας είναι ο μοναδικός τίτλος που του έχει απομείνει για να σώσει την χρονιά. Κι όλα αυτά, καταφέρνοντας να στεγανοποιήσει το αγωνιστικό τμήμα από την αέναη και λυσσαλέα κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Μπερτομέου, η οποία έχει ακόμη δρόμο.

Μια άλλη(ερμηνεία) είναι ότι πραγματικά ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα και βαθύ ρόστερ, ανεξάρτητα αν μέσα σε αυτό υπάρχουν παίκτες που, έχουν προδιαγραφές, αλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε επίπεδο Euroleague, όπως ο Μήτογλου, ο Ογκαστ ή ο Καλαϊτζάκης. Επίσης, ακόμη και εκείνοι που μεσοβδόμαδα δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής, στην Α1 μπορούσαν να κάνουν την διαφορά.

Μια τρίτη, μπορούμε να αναφέρουμε την απουσία πολλών σοβαρών τραυματισμών που να κάνουν την ομάδα άνω-κάτω και να αναγκάζουν τον προπονητή να κάνει συνεχείς αλλαγές, Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μια στοιχειώδης ομοιογένεια και ένα περίσσευμα (κυρίως ο Τζέιμς και ο Πέιν), ώστε ο Καταλανός να αποφασίσει πριν τα playoffs ποια θα είναι η τελική εξάδα ξένων που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δηλαδή εκείνων που πιστεύει ότι μπορούν να του κάνουν καλύτερα την δουλειά κόντρα στο Ολυμπιακό.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Τσάβι πιστώνεται υποδειγματικό rotation, αλλά έχει πλέον και την ευθύνη να αποκαταστήσει μια μεγάλη ζημιά, που ενδεχομένως να στοίχισε σε μεγάλο ποσοστό τη πρόκριση στο final4. Την επάνοδο του Κέι Σι Ρίβερς στην καλή του φόρμα. Ο έμπειρος Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος έχει αναγορευτεί σε δήμιο του Ολυμπιακού, κόντρα στον οποίο έχει κάνει τα καλύτερα παιχνίδια του, απέναντι στην παλιά του ομάδα, την Ρεάλ, επηρεασμένος από τον τραυματισμό στον ώμο, ήταν ωσεί παρών. Με το Ρίβερς, έναν από τα βασικότερα γρανάζια της πράσινης μηχανής, στους «0» πόντους η αποστολή της πρόκρισης έγινε ακόμη πιο δύσκολη, μετά την ήττα στο δεύτερο παιχνίδι της Αθήνας.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει και χρόνος, υπάρχουν και παιχνίδια που μπορούν να βοηθήσουν τον Ρίβερς να ξανασταθεί στα πόδια του και να είναι έτοιμος στους τελικούς. Αν παρατηρήσετε τους χρόνους συμμετοχής στην Αμαλιάδα, θα διαπιστώσετε ότι ήταν ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (21’ και 18’’) γεγονός που μας οδηγεί προς το συγκεκριμένο συμπέρασμα και την επιβεβαίωση της αναγκαιότητας που παίζει ο συγκεκριμένος παίκτης για τον Παναθηναϊκό.

Αυτή τη στιγμή, λόγω σωματικής ευρωστίας ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ολυμπιακό, ο οποίος επίσης έχει χρόνο να παλέψει με τα δικά τους, σαφώς περισσότερα και δυσκολότερα προβλήματα. Ωστόσο κι αυτός έχει χρόνο να ξεχάσει τον αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις να κάνει service και να βελτιώσει την εικόνα του και συνεπώς τις πιθανότητές του να διεκδικήσει τον τίτλο, αν συμφωνήσουμε ότι μέχρι να φτάσουμε στον τελικό, ούτε ο μεν, ούτε ο δε θα πέσει θύμα κάποιας μεγάλης έκπληξης. Συνεπώς όταν θα έρθει η ώρα να λύσουν τις διαφορές του, η κατάσταση του Ρίβερς, είναι για τους «πράσινους» ένα από τα «κλειδιά» της προσπάθειας να παραμείνουν στην κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος