Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 87-63

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου 87-63

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (87-63) και φρόντισε να κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει των δύο πρώτων αναμετρήσεων με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της EuroLeague την επόμενη εβδομάδα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ επιθυμούσε μια καλή προπόνηση κόντρα στον Κολοσσό ενόψει των δύο πρώτων ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά της φετινής EuroLeague. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην αντιμετώπισε την ίδια αντίσταση όπως στο παιχνίδι του α' γύρου στην Ρόδου ωστόσο έκανε μια... καλή πρόβα τζενεράλε για τα playoffs.

Το τελικό 87-63 αποτυπώνει την διαφορά των δύο ομάδων, με τον Καταλανό τεχνικό να συνεχίζει το rotation όπως στο ματς με το Ρέθυμνο και ταυτόχρονα να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Κέι Σι Ρίβερς μετά τον τραυματισμό του στον ώμο. Οι Ροδίτες ήταν ανταγωνιστικοί μόνο για ένα δεκάλεπτο. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός... χάθηκε στον ορίζοντα, με τον Κρις Σίνγκλετον να δείχνει ιδιαίτερα κεφάτος και... έτοιμος για τις αναμετρήσεις με την ισπανική ομάδα. Κάτι παραπάνω από έτοιμος είναι και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μόλις συμπλήρωνε 14 λεπτά συμμετοχής μοίραζε την... 10η ασίστ του στο ματς!

Η διαφορά είχε φτάσει και στους 27 πόντους (70-43) λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου και έκτοτε οι «πράσινοι» κατέβασαν ταχύτητα και κράτησαν την ενέργειά τους για τα κρίσιμα παιχνίδια με τους Μαδριλένους. Πολύ καλό ματς έκανε και ο Ζακ Όγκουστ στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ ήταν και πάλι σταθερός στην απόδοσή του ο Ίαν Βουγιούκας. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς ήταν το +30 (87-57) δύο λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Πάντως φάνηκε από το ξεκίνημα του ματς ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να φορτσάρει και ούτε να ξοδέψει πολύτιμη ενέργεια ενόψει των playoffs της EuroLeague. Από την άλλη, ο Τσάβι Πασκουάλ άφησε εκτός τον Καλαϊτζάκη προκειμένου να επιστρέψει ο Κέι Σι Ρίβερς στην 12άδα της ομάδας ύστερα από 23 μέρες απουσίας (σ.σ. και το ματς με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ) και να αποκτήσει ρυθμό για τη... Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν «σβηστά» το ματς, όπως ακριβώς και στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Το 24-24 του δεκαλέπτου αποτυπώνει στο έπακρο την... διάθεση του Παναθηναϊκού στην άμυνα, αφού ο Κολοσσός ήταν ανταγωνιστικός, βρίσκοντας συνέχεια λύσεις στην... χαλαρή άμυνα των γηπεδούχων.

Μέχρι εκεί, όμως! Στη συνέχεια δεν χρειάστηκαν περισσότερα από πέντε λεπτά καλής άμυνα για να πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός ένα επιμέρους 23-5 και να μετατρέψει το -1 (26-27 στο 12') σε +17 (49-32) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (49-36). Μάλιστα μέχρι το 18' είχαν σκοράρει και οι 12 παίκτες που είχαν αγωνιστεί, με τον Ίαν Βουγιούκα (10π. στο α' μέρος) να συνεχίσει από εκεί που είχε σταματήσει στην Κρήτη και τους Παππά (8π., στο α') και Όγκουστ (6π., 2ρ., 1μπλ., σε 6') να τον ακολουθούν.

Από πλευράς Κολοσσού ο Ράιτ ήταν εκείνος που «τελείωνε» τις περισσότερες φάσεις (10π.) αλλά μετά το «πράσινο» ξέσπασμα κανείς παίκτης των φιλοξενούμενων δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 2/10 τρίποντα, αλλά και 61% στα δίποντα (18/23)!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ εύστοχος στα δίποντα με 66% (28/42), πήρε τα ριμπάουντ (36-29), μοίρασε 22 ασίστ και υπέπεσε σε μόλις 7 λάθη! Επιπλέον πήρε 17 πόντους στο transition και άλλους 25 από τα λάθη των αντιπάλων του.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κρις Σίνγκλετον επέστρεψε... ορεξάτος από τις ΗΠΑ όπου είχε μεταβεί για προσωπικούς λόγους. Σε μόλις 16:18 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 14 πόντους με 3/3 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 τάπα! Ο Νικ Καλάθης συνέχισε να κάνει τα... δικά του έχοντας 7 πόντους και 10 ασίστ σε λιγότερο από 17 λεπτά στο παρκέ!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γιάννης Γεωργαλλής δεν κατάφερε να σημειώσει πόντο στα 17:53 που αγωνίστηκε έχοντας 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

ΣΗΜΕΙΟΚΛΕΙΔΙ: Το επιμέρους 23-5 του Παναθηναϊκού στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το οποίο μετέτρεψε το -1 (26-27) σε +17 (49-32).

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν και πάλι σταθερός για λογαριασμό του Παναθηναϊκού έχοντας 12 πόντους με 6/7 δίποντα και 0/1 βολή.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Ζακ Όγκουστ στον Κιθ Ράιτ λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Μάλιστα το «πλατς» από το χαστούκι στην μπάλα ακούστηκε σε όλο το ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα μακρόσυρτο «οοο» από την εξέδρα. Πραγματικά, φοβερή τάπα!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 5/22 τρίποντα και το χαμηλό ποσοστό του 22% (σ.σ. απαγορευτικό για τα ματς με τη Ρεάλ) αλλά την επιστροφή στις... χαμένες βολές με μόλις 16/23! Ο Κολοσσός τα 15 λάθη, το 40% στα εντός παιδιάς.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 49-36, 70-48, 87-63

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα