Ο «αναγεννημένος» Ουίβερ και ο Κυπελλούχος Βον

Ο «αναγεννημένος» Ουίβερ και ο Κυπελλούχος Βον

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο «αναγεννημένος» Ουίβερ και ο Κυπελλούχος Βον

bet365

Οι αποχωρήσεις πέντε Αμερικανών παικτών είναι από τα σημεία αναφοράς της μέχρι στιγμής πορείας του Άρη και το gazzetta.gr ρίχνει μια ματιά στις επιδόσεις τους μετά τη φυγή τους από τη Θεσσαλονίκη.

Καταρχάς, οι τέσσερις από τους πέντε ήδη αγωνίζονται σε άλλες ομάδες. Εξαίρεση αποτελεί ο Ντεμέτρις Μοράντ ο οποίος παραμένει ελεύθερος στην αγορά. Ξεκινώντας από τον Κουάμι Βον, ο Αμερικανός πρόσφατα κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας με την Παρτιζάν. Στον τελικό απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα σημείωσε έξι πόντους και η ομάδα του επικράτησε με 81-75. Ο αγωνιστικός ρόλος του δεν διαφέρει από αυτόν που είχε στον Άρη καθώς είναι στο παρκέ περίπου 20 αγωνιστικά λεπτά και σε τέσσερις αγώνες έχει 8.2 πόντους και 3.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Βέβαια… μπροστά του είναι ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος ο οποίος κάνει εξαιρετική χρονιά και (το ερχόμενο καλοκαίρι) θα απασχολήσει αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο Κιθ Μπένσον μετακόμισε στην Οσάκα και αγωνίζεται στην Osaka Evessa. Στο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας βρήκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής καθώς παίζει περί των 25 λεπτών κατά μέσο όρο κι έχει 17.8 πόντους και 7.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο έχοντας εννιά αγώνες στα πόδια του. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ… ψήφισε Ευρώπη, φαίνεται όμως ότι έχει δυσκολία ανταπόκρισης στις (χαμηλές) απαιτήσεις του τσεχικού Πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός φοράει τη φανέλα της Turi Svitavy, παίζει περισσότερο καθώς είναι στο παρκέ για 16 αγωνιστικά λεπτά αλλά οι αριθμοί του παραμένουν χαμηλοί (4.6 πόντοι και 2.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε σύνολο πέντε αγώνων).

Αυτός που δείχνει αναγεννημένος είναι ο Κάιλ Ουίβερ. Ο Αμερικανός αγωνίζεται στη γερμανική Ιένα (σ. σ. βρίσκεται στην 13η θέση του Πρωταθλήματος) και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της στην πρόσφατη επιβλητική – ίσως και απρόσμενη – νίκη επί της Μπάμπεργκ με 85-68. Ο ίδιος σημείωσε 15 πόντους, όσους βάζει περίπου κατά μέσο όρο στο γερμανικό Πρωτάθλημα. Σε σύνολο πέντε αγώνων έχει 13.4 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα