"Σκάσε και παίζε"

"Σκάσε και παίζε"

Γιάννης Ντεντόπουλος Γιάννης Ντεντόπουλος
"Σκάσε και παίζε"

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος εξηγεί ότι ο Παναθηναϊκός, στην Πυλαία, δεν άλλαξε τίποτα στην τακτική του σε σχέση με το Μπάμπεργκ, γιατί δεν προλάβαινε, ούτε έδωσε "απαντήσεις". Όμως έδειξε διαφορετικός αφενός λόγω αντιπάλου κι αφετέρου γιατί πόνταρε περισσότερο σε παίκτες με αποθέματα ενέργειας.

Τα συζητάγαμε και μετά την βαριά όσο και αχώνευτη ήττα στην Μπάμπεργκ. Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί στους οποίους είναι υποχρεωμένοι να κινούνται οι ομάδες της Euroleague, σε σημείο να θεωρείται ως το πιο απαραίτητο εφόδιο η ικανότητα να ξεχνάνε το προηγούμενο αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για μια μεγάλη νίκη, είτε για μια βαριά ήττα και να κοιτάνε το επόμενο παιχνίδι.

Μετά το ματς της Παρασκευής στην Βαυαρία, οι «πράσινοι» έφτασαν από το Μόναχο στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου. Δεν προπονήθηκαν και πήγαν να παίξουν σε μια έδρα από την οποία πριν λίγο καιρό είχε φύγει ταπεινωμένος ο Ολυμπιακός. Πολλοί ήταν εκείνοι που πρόβλεπαν ότι πλησίαζε η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα. Όχι ότι θα είχε κάποια ουσιαστική σημασία, αφού η πρωτιά της κανονικής περιόδου είχε κριθεί, αλλά γιατί θεωρούσαν ότι όλο το σκηνικό ήταν αρνητικό για την ομάδα του Πασκουάλ. Κανείς δεν πίστευε ότι το πέρασμα στην Πυλαία θα είχε την κατάληξη που όλοι είδαμε.

Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολλές παραμέτρους στην εξίσωση που οδήγησαν σε αυτήν. Η μία είναι ότι πάντα μια ήττα, ειδικά αν τη λες και χαστούκι, προκαλεί ταρακούνημα. Η δεύτερη είναι ότι ο αντίπαλος, ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπήκε στο ματς με την αθωότητα της προηγούμενης φοράς. Ήταν φανερό ότι αισθανόταν μεγαλύτερη πίεση γιατί ένιωθε πως ήταν η ευκαιρία να επιχειρήσει να επαναλάβει μια νίκη σαν κι εκείνη επί των «ερυθρολεύκων».

Φυσικά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συγκριθεί σε δυναμικότητα και ποιότητα με την Μπάμπεργκ, η οποία παρεμπιπτόντως έχασε από την Άλμπα 81-75. Είναι σαφές ότι για να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ακόμη και μέσα στην Πυλαία, πρέπει ταυτόχρονα και εκείνος να βρεθεί σε καλή μέρα και ο αντίπαλος σε κακή. Ούτε το ένα συνέβη, ούτε το άλλο.

Όμως από την άλλη ήταν βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός, δεν είχε χρόνο να προετοιμάσει και πολύ αυτό το παιχνίδι. Άρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για δραματικές προπονητικές παρεμβάσεις που άλλαξαν κάποια δεδομένα.

Ωστόσο, υπήρχε ένα σημείο που κατά μία έννοια μπορεί να δώσει ένα στίγμα μιας σημαντικής διαφοροποίησης. Η προσπάθεια να αναζητηθούν, όσα αποθέματα ενέργειας υπήρχαν και να μπει λίγο πιο πίσω σε αξιολόγηση, η ποιότητα.

Ο Καταλανός προπονητής λοιπόν, αποφάσισε να ξεκουράσει τελείως τον Σίνγκλετον, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα με το κορμί του και παίζοντας όχι μόνο επιβάρυνε την κατάστασή του, ήταν και αγνώριστος. Επίσης να μην ξεκινήσει τον Γκιστ που έχει καιρό να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι και στη Γερμανία έδειχνε θολωμένος. Ουσιαστικά η χρησιμοποίησή του είχε τυπικό χαρακτήρα.

Ξεκίνησε δε, με τον απαραίτητο Καλάθη, τον Ντένμον που είχε χρησιμοποιηθεί ι μόλις 8’ και 42’’ στην “Brose Arena”, τον Θανάση που δεν είχε αγωνιστεί στο ντέρμπι και εκ φύσεως είναι παίκτης ενέργειας, τον Γκάμπριελ που δεν έχει τραβήξει δα και κανένα κουπί και τον Όγκουστ, ο οποίος στα περισσότερα ματς της Euroleague τα παρακολουθεί από τον πάγκο. Τον περισσότερο χρόνο απ΄ όλους (22’, 38’’) τον έδωσε στον Ρίβερς γιατί έχει και την εμπειρία και την ποιότητα να αντιμετωπίζει τις μεταπτώσεις του και από εκεί και πέρα μοίρασε τα λεπτά στον φρέσκο Μήτογλου, στον φορμαρισμένο Βουγιούκα που ήταν πάλι καταλύτης, στον «σβούρα» Λεκαβίτσιους και στον Παππά.

Στο δια ταύτα, ο Παναθηναϊκός είχε 46 πόντους μέσα από την ρακέτα, 42 από τον πάγκο και σημαντική υπεροπλία στα ριμπάουντ (39-30). Αριθμοί που δείχνουν υπεροχή και παράλληλα, μέσα από όλες τις υπόλοιπες συνθήκες του ματς, τον οδήγησαν στην επικράτηση, η οποία δεν μπορεί να εκληφθεί ούτε ως «απάντηση», ούτε ως ασφαλές κριτήριο αποκατάστασης της τάξης. Ήταν απλά, μια ακόμη μέρα στην δύσκολη αυτή δουλειά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος