Σφίγγει η θηλιά για τον Άρη, στα 1,5 εκ. ευρώ το χρέος μόνο στους παίκτες!

Σφίγγει η θηλιά για τον Άρη, στα 1,5 εκ. ευρώ το χρέος μόνο στους παίκτες!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σφίγγει η θηλιά για τον Άρη, στα 1,5 εκ. ευρώ το χρέος μόνο στους παίκτες!

bet365

Η αναμενόμενη δικαίωση του Τάντια Ντραγκίτσεβιτς στο αρμόδιο όργανο της FIBA και η επιδίκαση του ποσού των 130.000 ευρώ προστίθεται να (τουλάχιστον) 1,3 εκατομμύρια ευρώ χρέη του Άρη που πηγάζουν από τη σεζόν 2016-17!

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κι αν σύντομα δεν αλλάξει το διοικητικό και οικονομικό status της εταιρίας, θα βρεθούν προ πολύ δυσάρεστων γεγονότων. Η δικαίωση του Ντραγκίτσεβιτς ουσιαστικά προστίθεται στις αντίστοιχες αποφάσεις της FIBA στις προσφυγές που κατέθεσαν πρώην συμπαίκτες του. Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ καθώς καταγγελίες έχουν καταθέσει – και κάποιοι εξ’ αυτών ήδη έχουν στα χέρια τους αποφάσεις – οι Ντραγκίτσεβιτς(130.000 ευρώ), Μπάκνερ (210.000 δολάρια), Μαρμπλ (160.000 δολάρια), Σανικίντζε (150.000 ευρώ), Τζένκινς (400.000 δολάρια), Καββαδάς (180.000 ευρώ), Γιάνκοβιτς (100.000 ευρώ), Ξανθόπουλος (35.000 ευρώ), Σίμτσακ(35.000 ευρώ), Ζάρας (35.000 ευρώ) ενώ έχει εκδοθεί και διαταγή πληρωμής από τον Δημήτρη Πρίφτη για το ποσό των 70.000 ευρώ ασχέτως του ότι ο πρώην προπονητής του Άρη δεν την έχει ενεργοποιήσει.

Αν προσθέσει κανείς τα παραπάνω ποσά θα καταλήξει στο συνολικό χρέος (περίπου) των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% του συνόλου των χρεών της ΚΑΕ. Και αυτά τα χρέη – των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ – δημιουργήθηκαν τη σεζόν 2016-17 όπου μετά από ένα σημείο υπήρξε παύση πληρωμών λόγω ανέχειας.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ΚΑΕ θα μπορούσε να είχε αποφύγει ένα ποσό τουλάχιστον 500.000 ευρώ αν είχε τηρήσει τις αρχικές συμφωνίες, πέραν του ότι ουδέποτε μπήκε σε σοβαρή διαδικασία για τον διακανονισμό αυτών των οφειλών. Για παράδειγμα, όταν συμφωνήθηκε η αποδέσμευση του Έρικ Μπάκνερ συμφωνήθηκε η καταβολή αποζημίωσης. Ο Αμερικανός εισέπραξε δύο δόσεις αλλά όχι τις υπόλοιπες κι ενώ η υπόθεση θα μπορούσε να είχε κλείσει με 30.000 δολάρια, τώρα διεκδικεί 210.000. Αυτό μπορεί να σημαίνει ασφαλώς ότι, με μια διοίκηση που θα εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του Αμερικανού η υπόθεση θα κλείσει με το αρχικό ποσό.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περίπτωση του Μάικλ Τζένκινς. Όταν οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν τον περασμένο Μάρτιο, ο Αμερικανός συμφώνησε να εισπράξει τα δεδουλευμένα και αποζημίωση ενός μήνα. Κι αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να είχε κλείσει με 60-70 χιλιάδες ευρώ και τώρα ο αθλητής ζητάει 400.000, το σύνολο δηλαδή του συμβολαίου του.

Εν τέλει, για να μη στεκόμαστε μόνο στα νούμερα τα οποία είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά, μόνο με την εμπλοκή ανθρώπων που θα επιδείξουν φερεγγυότητα μπορούν να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις. Εξάλλου, όλοι οι παίκτες που είτε δικαιώθηκαν στη FIBA είτε στα ελληνικά (αθλητικά) δικαστήρια έδωσαν στην ΚΑΕ χρονικό διάστημα αρκετών μηνών για να πληρωθούν τα οφειλόμενα, αλλά η τελευταία δεν τον αξιοποίησε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα