Οι σκέψεις του Λάσκαρη και η συνάντηση με τον Αρβανίτη

Οι σκέψεις του Λάσκαρη και η συνάντηση με τον Αρβανίτη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι σκέψεις του Λάσκαρη και η συνάντηση με τον Αρβανίτη

bet365

Ο Νίκος Λάσκαρης δεν δείχνει διατεθειμένος να παραχωρήσει την ΚΑΕ Άρης παρά μόνο στην περίπτωση που απεμπλακεί στο 100% από τα χρέη της εταιρίας. Αυτό δείχνει από τον (μέχρι στιγμής) χειρισμό των δύο προτάσεων που του κατατέθηκαν.

Το διοικητικό μέλλον της ΚΑΕ Άρης αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο 48ώρο με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας να δείχνει προφανέστατα ότι θα αποχωρήσει εάν κι εφόσον αποδεσμευτεί από το σύνολο των χρεών. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση που του κατατέθηκε από ομάδα επιχειρηματιών (σ. σ. η οποία εκπροσωπήθηκε από τον γνωστό ατζέντη, Παναγιώτη Καπάζογλου) η οποία πρότεινε την ανάληψη των 2/3 των χρεών και την απόκτηση του 90% των μετοχών. Μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στη συγκεκριμένη πρόταση.

Οι προθέσεις του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ θα αποδειχθούν (και) στην αυριανή(23/1) συνάντηση που θα έχει με τον νυν πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη, ο οποίος θα καταθέσει τη δική του πρόταση. Αυτή θα περιλαμβάνει την απόκτηση του μάνατζμεντ της εταιρίας, αρκεί ο Νίκος Λάσκαρης να υπογράψει πληρεξούσιο μετοχών το οποίο θα δίνει το δικαίωμα στον Λευτέρη Αρβανίτη να αποκτήσει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης για την πώληση της ΚΑΕ δίχως οικονομικές απαιτήσεις από τον Νίκο Λάσκαρη. Και παράλληλα θα τον δεσμεύει ότι δεν θα έχει το δικαίωμα μετοχοποίησης των χρημάτων που έχει βάλει στην ΚΑΕ. Το τελευταίο είναι εξάλλου κι ένα από τα λεπτά σημεία που είναι αναγκαίο να συμφωνηθούν και να αποτυπωθούν σε μια κόλλα χαρτί. Γιατί κανείς δεν έχει σκοπό να βάλει χρήματα σε μια εταιρία και ουσιαστικά να διευκολύνει έναν ιδιοκτήτη δίχως την παραμικρή δέσμευση ότι τα χρήματά του δεν θα έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα.

Είναι εξίσου προφανές ότι η τωρινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς (καθημερινά) αυξάνονται τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ. Ήδη οι καταγγελίες στη FIBA ισοδυναμούν μ’ ένα ποσό της τάξεως περί του ενός εκατομμυρίου ευρώ, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής του Έρικ Μπάκνερ. Η λύση της συνεργασίας με τον Αμερικανό περιλάμβανε την καταβολή αποζημίωσης, έχει παραμείνει ένα ποσό της τάξεως των 30.000 δολαρίων και ο παίκτης αποτάθηκε στο αρμόδιο όργανο της παγκόσμιας ομοσπονδίας διεκδικώντας το σύνολο του συμβολαίου του (210.000 δολάρια).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα