Μαραγκός: «Στεναχωρήθηκα όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Κάτια Πετροπούλου
Μαραγκός: «Στεναχωρήθηκα όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό»
Ο Πάρης Μαραγκός, μετά την εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, μίλησε στο gazzetta.gr για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, τη νέα σελίδα στον ΓΣΛ-Φάρο και τον κατάλληλο άνθρωπο που ήρθε στην καριέρα του.

Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα και μια χρονιά στον Ολυμπιακό, ο Πάρης Μαραγκός συνεχίζει στα παρκέ της Basket League, αλλά με άλλη φανέλα.

Ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ, μετά από μία σεζόν που δεν αξιοποιήθηκε από τους «ερυθρολεύκους» και στην οποία ήρθε αντιμέτωπος με προσωπικά προβλήματα, βρήκε πια «καταφύγιο» στον ΓΣΛ-Φάρο.

Στον «κάμπο», ο μεγαλωμένος στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού παίκτης έχει βρει το ρόλο του και παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Μάλιστα, πραγματοποίησε μια φοβερή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ (29π.) και διασώθηκε από το... ναυάγιο των «νεοφώτιστων» στην Α1 (106-79).

Ο Μαραγκός μίλησε στο gazzetta.gr μετά την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» και σχολίασε το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, την εμφάνισή του, τον άνθρωπο που χρειαζόταν αυτή τη στιγμή μπασκετικά, αλλά και την αποχώρησή του από τους Πειραιώτες.

«Δεν έχει μεγάλη σημασία με ποια ομάδα παίζεις. Σίγουρα ήρθαμε να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε, το παλέψαμε. Είχαμε και κάποιες ελλείψεις στο ρόστερ (σ.σ. Ουέαρ, Γκάλογουεϊ, Ντρέιπερ), προσπαθήσαμε να τις καλύψουμε. Η κούραση φάνηκε ειδικά στο τέλος. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Τελείωσε πια το 2017, αρχίζουμε το 2018 αισιόδοξα!», είπε για το αποτέλεσμα του αγώνα ο παίκτης, που στα 16 του έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του «τριφυλλιού».

Όσο για το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. «Προσωπικά, νιώθω πολύ καλά, αλλά η ομάδα έρχεται πρώτη! Είμαι στεναχωρημένος που χάσαμε, και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Συνεχίζουμε, όμως».

Σχετικά με την εμπειρία του σε μια νεοσύστατη ομάδα, ο διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες σχολίασε: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα και είναι λογικό, όταν παίζεις για πρώτη φορά στην Α1. Τα πράγματα, όμως, έχουν φτιάξει πάρα πολύ και θα φτιάξουν ακόμα περισσότερο στην πορεία. Προσωπικά, έχω βρει μια πολύ καλή θέση, παίρνω το χρόνο που χρειάζομαι. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Πιστεύω πως όλα θα φτιάξουν».

Για τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο απόφοιτος του American College είχε να πει μόνο καλά πράγματα για τη συνεργασία τους: «Είναι πάρα πολύ καλή! Τον σέβομαι πάρα πολύ και πιστεύω πως είναι ο καλύτερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή που χρειαζόμουν στην καριέρα μου και μαζί με τους υπόλοιπους μπορούμε να έχουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν».

Στεναχωρήθηκε, όμως, που το τετραετές συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό λύθηκε το καλοκαίρι, μετά την πρώτη του χρονιά στην ομάδα; «Σίγουρα! Αλλά συνεχίζουμε! Αυτά συμβαίνουν, επαγγελματικό μπάσκετ παίζουμε. Γίνονται αυτά. Ευελπιστώ κάποια στιγμή στο μέλλον να υπάρχει μια άλλη ευκαιρία», είπε με δόση αισιοδοξίας κι ένα χαμόγελο!

Η ευχή του για το νέο έτος; Μαθημένος στα δύσκολα ένα πράγμα είχε να ευχηθεί μόνο; «Υγεία πάνω από όλα! Μόνο αυτό. Όλα τα άλλα θα έρθουν».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα