Λυκογιάννης: «Κάθε φορά που θέλαμε να βάλουμε πίεση στον Άρη η επιλογή μας ήταν κακή»

Newsroom
Λυκογιάννης: «Κάθε φορά που θέλαμε να βάλουμε πίεση στον Άρη η επιλογή μας ήταν κακή»

bet365

Εμφανώς απογοητευμένος για τις αποφάσεις του ΠΑΟΚ στα κρίσιμα ήταν ο Άρης Λυκογιάννης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι της Θεσσαλόνίκης για τη 13η αγωνιστική της Basket League.

Ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 77-70 και ο Άρης Λυκογιάννης παραδέχτηκε πως η δική του ομάδα έχασε σημαντικές ευκαιρίες στα κρίσιμα για να βάλει πίεση στον αντίπαλό του.

Οι δηλώσεις του Λυκογιάννη

«Συγχαρητήρια στον Άρη. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης ήταν καλύτερος σε μικρά πράγματα που καθορίζουν τέτοια παιχνίδια. Πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα είναι ο μεγάλος αριθμός λαθών που κάναμε εμείς και είναι το πιο κομβικό στοιχείο της στατιστικής που λέει την αλήθεια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας με 18 λάθη σε τέτοια ατμόσφαιρα. Σε όλες τις άλλες κατηγορίες, με εξαίρεση τις δέκα βολές, είμαστε καλά γιατί σουτάραμε εξαιρετικά για εκτός έδρας παιχνίδι συν τις 18 ασίστ αλλά κάθε φορά που ήμασταν ένα κλικ από το να βάλουμε έξτρα πίεση στον Άρη, η επιλογή μας στην επίθεση ήταν κακή. Είτε θα κάναμε λάθος είτε θα παίρναμε μια απόφαση δίχως λογική. Αυτό το στοιχείο καθόρισε στο ματς συν του ότι ο Άρης βρήκε προσωπικές φάσεις στο τέλος κι έφτασε στη νίκη».

Σε ερώτηση για ντο αν υπάρχει κούραση για τους παίκτες του απάντησε ότι… «είναι αδιαμφισβήτητη η κούραση. Κάναμε και δύο ταξίδια, είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά αυτό το κομμάτι το ξέραμε, υπήρχε. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Σίγουρα υπάρχουν βασικοί παίκτες οι οποίοι έχουν μεγάλη φόρτωση και σε κάποιους μάλιστα κι ένα μικρό ντεφορμάρισμα το οποίο είναι λογικό. Ο Ράιλι έπαιξε δίχως να κάνει προπόνηση και ήταν στο 70% έτοιμος. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες».

Σε ερώτηση για τις διαδοχικές ήττες κι αν αυτές επηρεάζουν την ψυχολογία της ομάδας του, απάντησε: «Δεν φοβάμαι καθόλου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχουμε κάνει και στα παιδιά. Είναι το έκτο παιχνίδι σε 14 ημέρες. Όσοι καταλαβαίνουν από μπάσκετ μπορούν να καταλάβουν. Είναι μια ομάδα με συγκεκριμένο μπάτζετ, με παίκτες με συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής και δεδομένη την κόπωση. Αυτά ήταν γνωστά και δεν τα χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογίες. Γνωρίζαμε το πρόγραμμα. Τώρα πάμε σε πιο νορμάλ πρόγραμμα με ολόκληρη εβδομάδα προετοιμασίας. Ο Άρης είχε διάστημα προετοιμασίας οκτώ ημερών κι εμείς είχαμε τρεις»

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα