ΠΑΟΚ: Τα δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Φράνκε

ΠΑΟΚ: Τα δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Φράνκε

Newsroom
ΠΑΟΚ: Τα δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Φράνκε

bet365

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε όμορφες ιστορίες για το νέο απόκτημα, Γιάνικ Φράνκε και έδωσε στον κόσμο όσα χρειάζεται να ξέρουν.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΠΑΟΚ για τον Φράνκε

Είναι από τους ανθρώπους που δεν περνούν απαρατήρητοι. Στην πρώτη του δημόσια επαφή με τον ΠΑΟΚ, λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, ο Yannick Franke επέλεξε να εκφράσει τα συναισθήματά του στα Ελληνικά. «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ», έγραψε στο λογαριασμό του στο Instagram και πρόσθεσε: «Είμαι πανέτοιμος. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω και να δώσουμε όλες τις μάχες μαζί». Κι αν για ένα γραπτό κείμενο, είναι εύκολο να βρεις βοήθεια, τι γίνεται όταν αποφασίζεις να μιλήσεις; Το έκανε και αυτό ο Yannick Franke, που όχι μόνο προσπάθησε, αλλά έστειλε το μήνυμά του προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ mateco στα Ελληνικά! «Πάντα προσπαθώ να έχω μία επικοινωνία με τον κόσμο της πόλης στην οποία θα βρίσκομαι. Ειδικά τώρα που πρόκειται για ένα όμορφο περιβάλλον όπως αυτό που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη. Εάν βάλεις την καρδιά και την ψυχή σου σε αυτό που κάνεις, μέσα κι έξω από το γήπεδο, πάντα θα νιώθεις αυτή την ενέργεια που μπορεί να σου δώσει ο κόσμος και ολόκληρη η κοινότητα στην οποία ζεις», εξηγεί ο Yannick Franke.

Είναι η κλασική περίπτωση όπου «το μήλο έπεσε κάτω ακριβώς από τη μηλιά». O Yannick Franke είναι μπασκετμπολίστας τρίτης γενιάς και θα είναι ο πρώτος Ολλανδός καλαθοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ mateco. Η ιστορία του έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα έχουμε τη δυνατότητα να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε ακόμη περισσότερα όταν με το καλό έρθει στη Θεσσαλονίκη, αλλά ξεκινάμε σήμερα με 10 πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτόν...

1.Γεννήθηκε στο Haarlem της Ολλανδίας και το πλήρες όνομά του είναι Yannick Ayrton Franke. O πατέρας του είναι λάτρης της Formula 1 και του Ayrton Senna και αυτός είναι ο βασικός λόγος του έδωσαν και μεσαίο όνομα Ayrton. O Yannick γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 1996, δύο χρόνια μετά το θάνατο του σπουδαίου βραζιλιάνου οδηγού της Formula 1.

2.Ασχολήθηκε με δύο αθλήματα από μικρός, το μπάσκετ και το τένις και ήταν καλός και στα δύο. Όταν κάποια στιγμή έπρεπε να διαλέξει το άθλημα στο οποίο θα αφοσιωνόταν, στράφηκε στο μπάσκετ και η επιλογή του έμοιαζε να είναι μονόδρομος. Του άρεσε πολύ το μπάσκετ και με την παράδοση που έχει η οικογένειά του στο άθλημα ήταν αναμενόμενο να… ερωτευτεί την πορτοκαλί μπάλα.

3.Ο παππούς του Wim Franke είχε αγωνιστεί με την Εθνική Ολλανδίας σε δύο Ευρωμπάσκετ (1961, 1963) και μέχρι το 1974 όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, είχε συμμετάσχει σε 165 παιχνίδια του Ολλανδικού πρωταθλήματος (το οποίο κατέκτησε τέσσερις φορές), έχοντας κατά μέσο όρο 22,8 πόντους ανά αγώνα! Ο Vim Franke πέθανε το 2013 και δεν πρόλαβε να δει τον εγγονός του ως επαγγελματία.

Ο πατέρας του Rolf Franke (γεννημένος στις 7/4/1967), έχει κατακτήσει 8 φορές το πρωτάθλημα και άλλες 4 φορές το Κύπελλο Ολλανδίας, ενώ με την Εθνική ομάδα της χώρας αγωνίστηκε 60 φορές και συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ του 1989 που έγινε στο Ζάγκρεμπ. Είναι πλέον προπονητής και το 2019, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Ολλανδίας με τη Leiden, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς.

4.Μπορεί ο Yannick Franke να μην έχει αγωνιστεί ακόμη στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον πατέρα του. Ως παίκτης της Comodore Den Helder, ο Rolf Franke έχει αγωνιστεί δύο φορές στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Αλεξάνδρειο, σε παιχνίδια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον Άρη. Σε 4 παιχνίδια η Den Helder ηττήθηκε τρεις φορές από τους «κίτρινους», ενώ πέτυχε και μία απρόσμενη νίκη (93-79 στις 6/2/1992) στον όμιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

5.Μπάσκετ έπαιζε και η μητέρα του, ενώ η μεγαλύτερη από τις δύο αδερφές του, η Tanisha Franke ασχολείται με την κωπηλασία και βρίσκεται πλέον στις ΗΠΑ, με υποτροφία από το πανεπιστήμιο Rutgers.

6.Παράλληλα με το μπάσκετ, ο Yannick Franke τελειώνει και τις σπουδές του στο Sport Management, στο Johan Cruyff Institute.

7.Παρά το γεγονός ότι είναι περίοδος διακοπών, προπονείται καθημερινά υπό τις οδηγίες του μαραθωνοδρόμου Leslie Pangemanan, του προσωπικού του γυμναστή, ο οποίος έχει αναλάβει την εκγύμναση του Yannick Franke τα τελευταία χρόνια.

8.Είναι βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ολλανδίας και μετράει ήδη 64 συμμετοχές. Είναι πλέον ο ρέκορντμαν της οικογένειας, έχοντας ξεπεράσει σε συμμετοχές τον πατέρα του (60) και τον παππού του (47). Στον πρόσφατο αγώνα με την Ιταλία (4/7/2022), πέτυχε 30 πόντους που είναι και το ατομικό του ρεκόρ. Επόμενος στόχος, να ξεπεράσει το ρεκόρ του παππού του Vim Franke, που με 43 πόντους είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα με την Εθνική Ολλανδίας.

9.O Yannick Franke θα ενσωματωθεί με την ομάδα του ΠΑΟΚ mateco το Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρώσει πρώτα τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Αρχικά τον Αύγουστο η Ολλανδία έχει αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Ακολουθεί το Ευρωμπάσκετ, όπου οι “Orange Lions” συμμετέχουν στον τέταρτο όμιλο που θα διεξαχθεί στην Πράγα (με αντιπάλους Φιλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Ισραήλ και Σερβία). Αυτή θα είναι η δεύτερή του συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ, καθώς έπαιξε ένα παιχνίδι και το 2015 (πέτυχε 3 πόντους στο παιχνίδι με την Κροατία).. Δεν είχε παίξει όμως στον αγώνα Ελλάδα – Ολλανδία (68-65) που έγινε στις 10/9/2015 στο Ζάγκρεμπ.

10.Είναι 26 ετών, αλλά από τα 20 έχει αρχίσει να γνωρίζει όλη την Ευρώπη παίζοντας μπάσκετ. Μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17, να πέρασε από την Ελλάδα και να μην αγωνίστηκε ούτε στον Προμηθέα, ούτε και στη ΑΕΚ, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ξεκινώντας από τη Φιλανδία, πρόλαβε να παίξει ήδη σε 9 ομάδες από 8 διαφορετικές χώρες! «Κάθε χώρα απαιτεί διαφορετικά πράγματα και ικανότητες για να μπορείς να προσαρμοστείς και να ανταπεξέλθεις. Είναι πολύ σημαντικές όλες αυτές οι εμπειρίες που έχω αποκτήσει παίζοντας μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη», τονίζει ο Franke, που έχει στο βιογραφικό την παρουσία του σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία. Η Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ mateco μοιάζουν να είναι ο ιδανικός προορισμός για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα