Σκορδίλης στο Gazzetta: «Νίκες με Άρη και Ιωνικό, έχει πλάκα το "Σκορδίλ Ο'Νιλ"»! (vids)

Σκορδίλης στο Gazzetta: «Νίκες με Άρη και Ιωνικό, έχει πλάκα το "Σκορδίλ Ο'Νιλ"»! (vids)

bet365

Μετά το σπουδαίο «διπλό» επί του Απόλλωνα, ο σέντερ του Ηρακλή, Γάιος Σκορδίλης, εξήγησε στο Gazzetta τη σημασία της χθεσινής (26/3) νίκης του Γηραιού στην πρωτεύουσα της Αχαΐας κι ευελπιστεί να βρεθεί ακόμη καλύτερη χημεία με τους νέους ξένους παίκτες που αφίχθησαν πρόσφατα στην ομάδα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.

Το σαββατιάτικο «πιάτο» της 19η αγωνιστικής της Basket League επεφύλασσε την πρώτη νίκη του Ηρακλή μετά από 101 ημέρες και επτά διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα! Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν μετά από δύο παρατάσεις με 89-95 από την έδρα του Απόλλωνα Πατρών κι, όπως είναι λογικό, η χθεσινή επιτυχία ανέδειξε πολλούς πρωταγωνιστές για τον Γηραιό. Τον κομβικό Τζαμάρ Έιμπραμς (21π., 6/9 τριπ.) του δεύτερου έξτρα πενταλέπτου, τον εξίσου επιδραστικό επιθετικά Κισόν Γουντς (21π., 4ριμπ.) και φυσικά τον άτυχο Τόνι Ρότεν (17π., 3ριμπ., 2κλ. 2ασ.), ο οποίος ήταν πολύ καλός μέχρι τη στιγμή που τραυματίστηκε.

Φυσικά, δεν έλειψε κι η συνεισφορά των γηγενών, με τον Γάιο Σκορδίλη να κάνει μια ουσιώδη εμφάνιση, παρά το γεγονός πως δεν ήταν αγωνιστικά έτοιμος στον βαθμό που θα ήθελε.

Ο 34χρονος σέντερ επέστρεψε στην δράση μετά την απουσία του στον προηγούμενο αγώνα με την Λάρισα κι, αν και δεν ήταν απολύτως εντάξει από πλευράς ετοιμότητας, συνέβαλλε σημαντικά στην επικράτηση (89-95) του Ηρακλή στην Πάτρα. «Γενικά όλη την εβδομάδα έκανα μεν προπόνηση, αλλά πολύ δύσκολα. Δεν με έχει αφήσει ακόμη η ενόχληση στη γάμπα μου. Δεν είμαι ακόμη στο 100%, σίγουρα. Αλλά εντάξει, έπαιξα όσο μπορούσα κι όσο χρειάστηκε, κι ευτυχώς όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε το παιχνίδι», εξήγησε ο έμπειρος ψηλός που χθες (27/3) μέτρησε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και μια τάπα σε 17'33'' στο κλειστό της Περιβόλας.

«Φτάναμε στην πηγή, αλλά δεν πίναμε νερό»

To συγκρότημα του Κώστα Μέξα χρειάστηκε την δεύτερη παράταση, σε ένα γκρανγκινιόλ παιχνίδι διάρκειας 50 λεπτών κόντρα στην ομάδα της Αχαϊας, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του πολύτιμου - βαθμολογικά κι όχι μόνο - ροζ φύλλου. «Νομίζω ότι έτσι όπως είχε πάει το παιχνίδι με τις δύο παρατάσεις, όποια ομάδα απ' τις δύο κι αν κέρδιζε, θα δικαιούταν τη νίκη. Αισθανθήκαμε λίγο πιο τυχεροί στο τέλος με τα σουτ, βάλαμε ορισμένα κρίσιμα» σχολίασε ο Σκορδίλης (2.08μ.) και συνέχισε: «Έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία έχουμε χάσει με μικρή διαφορά στο τέλος. Είναι αυτό που λέμε ότι πάντα φτάναμε στην πηγή, αλλά δεν πίναμε νερό. Τώρα που καταφέραμε να κερδίσουμε έτσι ένα παιχνίδι, όπως ήρθε αυτό με τις δύο παρατάσεις, το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν πολύ καλό. Είναι όλοι πολύ χαρούμενοι».

Όσο για τη ψυχολογίκη ώθηση που μπορεί να προσφέρει στον Ηρακλή η νίκη επί του Απόλλωνα; «Ψυχολογικά μας βοηθάει πάρα πολύ γιατί έχουμε άλλα δύο κρίσιμα παιχνίδια, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, και μετά τον Ιωνικό εκτός έδρας. Και τα δύο είναι "παιχνίδια της σεζόν" για εμάς, αλλά κυρίως το ματς με τον Ιωνικό το έχουμε στοχεύσει παραπάνω, επειδή μέχρι και τη νίκη μας στην Πάτρα ήμασταν ισόβαθμοι στο τέλος της βαθμολογίας. Έχουμε, λοιπόν, άλλα δύο κρίσιμα και αυτό το αποτέλεσμα θα μας τονώσει λίγο τη ψυχολογία, ενώ ελπίζουμε ότι θα είναι όλοι υγιείς και δεν θα έχουμε κανένα απρόοπτο μέσα στην εβδομάδα, θέλουμε να δουλέψουμε καλά. Εάν μπορέσουμε να κάνουμε ένα σερί νικών από 'δω και στο εξής, θα ήταν πολύ καλό για μας». Θυμίζουμε πως ο Ηρακλής, με ρεκόρ 4-13 πλέον στην Basket League, φιλοξενεί το ερχόμενο Σάββατο (2/4) τον συμπολίτη Άρη στο Ιβανώφειο, ενώ μια εβδομάδα αργότερα (9/4) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ιωνικό, στο κλειστό του Πλάτωνα.

«Είμαστε ολοκαίνουργια ομάδα, θέλουμε να βρούμε χημεία»

Η μάχη της παραμονής κορυφώνεται εντός των προσεχών αγωνιστικών, με τον Ηρακλή να έχει επτά ακόμη αναμετρήσεις στο πρόγραμμα του και να εισέρχεται πλέον σε αυτές με σαφώς μεγαλύτερη αισιοδοξία, την οποία ασπάζεται κι ο πολύπειρος "Guy" των 219 αγώνων στην πολυετή καριέρα του στην Α1, τονίζοντας ότι «ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για μας αυτή στην Πάτρα, γιατί δεν έχουν περάσει πολλές ομάδες από εκεί. Ο Απόλλωνας παίζει πολύ καλά φέτος κι ειδικά στην έδρα του παίζει ακόμη καλύτερα. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, θέλουμε να "κλέψουμε" όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Ειδικά το διπλό, είναι κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να εστιάσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια, τα οποία έχουμε στοχεύσει, και πρέπει να τα πάρουμε πάση θυσία, ώστε να βρεθούμε σε ένα καλό μομέντουμ, λίγο πριν την διακοπή της Λίγκας για το Πάσχα. Να τελειώσουμε δυνατά κι έπειτα θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε, αν πάνε καλά τα πράγματα».

Εξάλλου, ο Ηρακλής προχώρησε σε ριζικές αλλαγές μεσούσης της σεζόν, ιδίως μέσα στο 2022 και με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο, όταν απέκτησε τους Κισόν Γουντς, Τζαμάρ Έιμπραμς και Τόνι Ρότεν κι ενώ είχαν προηγηθεί οι προσθήκες των Μάρεκ Ντολεζάι και Μάικ Χένρι εντός του Ιανουαρίου. «Στην ουσία είμαστε μια ολοκαίνουργια ομάδα, με έξι νέους ξένους και μείον δύο Έλληνες. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να βρεις χημεία τέτοια εποχή, ειδικά όταν έχει μπει το "πρέπει" της νίκης και της επιβίωσης μπροστά» υπογράμμισε ο Σκορδίλης που επεσήμανε ακόμη πως «προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο μπορούμε, είχαμε όμως ατυχίες. Είχαμε τρία παιδιά με ίωση, άλλα τρία με κορονοϊό, με τραυματισμούς... Δεν καταφέραμε να δουλέψουμε όσο θα θέλαμε, ακόμη και με το καινούργιο ρόστερ. Κάποια παιδιά απ' τους ξένους που ήρθαν, ήταν έξω για καιρό, και θέλω να πιστεύω ότι όσο προχωράει ο καιρός θα βρουν τα πατήματα τους και θα βρούμε όλοι μια χημεία. Εντάξει, δεν μπορείς να βρίσκεσαι και με... κλειστά μάτια, ειδικά τέτοια εποχή που έγινε αυτή η νέα ομάδα, αλλά θέλουμε να βρούμε μια χημεία, όσο καλύτερη μπορούμε, ώστε να πάρει η ομάδα τις νίκες και να μείνει στην κατηγορία».

«Ακόμη και στην πλάκα, είναι τιμητικό το "Σκορδίλ Ο'Νιλ"»

Παρεμπιπτόντως, ο Σκορδίλης είχε κάνει σπουδαία εμφάνιση (21π. με 10/13 διπ., 5ριμπ., 3ασ., 3κοψ., 3κλ. σε 22'32'') στη νίκη του Ηρακλή με 86-74 επί της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο της Basket League. Έκτοτε και λόγω της κυριαρχικής του παρουσίας και στις δύο πλευρές του παρκέ στο εν λόγω ντέρμπι του Ιβανωφείου, άρχισε να κυκλοφορεί δειλά δειλά στους διαδικτυακούς «κύκλους» το παρατσούκλι «Σκορδίλ Ο'Νιλ», με τον άλλοτε διεθνή σέντερ να παραδέχεται ότι «είναι χιουμοριστικό, μου αρέσει. Το λέμε για χαβαλέ και με τους συμπαίκτες μου λίγο μέσα στην ομάδα, έχει... κολλήσει! Αλλά ακόμη και στην πλάκα που το λέμε, είναι πολύ τιμητικό. Ο Σακίλ Ο'Νιλ ήταν ένας παίκτης που ήταν κυρίαρχος μέσα στο παιχνίδι. Έστω και σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, έχει πλάκα, είναι ωραίο, αν και δεν δίνω τόσο μεγάλη βάση σε αυτά».

Για την ιστορία, ο Γάης Σκορδίλης καταγράφει φέτος με τα «κυανόλευκα» 7.6 πόντους και 5.5 ριμπάουντ ανά 17'56'' σε 15 αγώνες της Basket League, έχοντας αντεπεξέλθει - και με το παραπάνω - στον ρόλο του back up σέντερ, λειτουργώντας ενίοτε κατά την διάρκεια της χρονιάς κι ως το βασικό πεντάρι του Γηραιού, όταν οι συγκυρίες το απαίτησαν.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα