Άρης και Καστρίτης θα συζητήσουν για την επέκταση της συνεργασίας τους

Άρης και Καστρίτης θα συζητήσουν για την επέκταση της συνεργασίας τους

Άρης και Καστρίτης θα συζητήσουν για την επέκταση της συνεργασίας τους

bet365

Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Καστρίτη μπαίνει στη λίστα των προτεραιοτήτων των ανθρώπων του Άρη καθώς εκτιμάται η δουλειά που έκανε ο 40χρονος τεχνικός στη διάρκεια της χρονιάς.

Αυτή η συζήτηση προβλέπεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών δίχως να επηρεάζεται από την κατάληξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου καθώς ήδη υπάρχει εκτίμηση για την εικόνα που παρουσίασε ο Άρης επί θητείας του Γιάννη Καστρίτη. Παρά την πληθώρα των αγωνιστικών προβλημάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί και φυσικά του χαμηλού αγωνιστικού προϋπολογισμού προς εξυπηρέτηση του στόχου της οικονομικής εξυγίανσης της εταιρίας. Γιατί το φετινό μπάτζετ του Άρη, αν όχι το χαμηλότερο, είναι από τα πιο μικρά στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου κι αυτή η απόφαση ήταν συνειδητή. Αντλήθηκε από την ανάγκη διευθέτησης και εξόφλησης χρεών του παρελθόντος με σκοπό η ομάδα να μπει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Πέραν των 330.000 χιλιάδων ευρώ με τα οποία χτίστηκε η φετινή ομάδα, ο Γιάννης Καστρίτης υποχρεώθηκε να διαχειριστεί και «ανώμαλες» καταστάσεις λόγω των πολλών τραυματισμών που προέκυψαν από την αρχή της χρονιάς. Ξεκινώντας από τον Σταύρο Σχίζα ο οποίος δεν έχει μπει ακόμη στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας έπειτα από τη θλάση που υπέστη τον περασμένο Αύγουστο, τον Γιάννη Σιδηροηλία ο οποίος υποβλήθηκε σε διαδοχικές επεμβάσεις, τον Ολιβιέ Χάνλαν ο οποίος συνολικά έμεινε εκτός για διάστημα σχεδόν ενάμιση μήνα και φυσικά τον Τζέιμς Κέλι ο οποίος παραμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λόγω οικογενειακού ζητήματος. Εντούτοις, ο Άρης παρουσίασε απόλυτα ανταγωνιστική εικόνα πληρώνοντας παράλληλα την έλλειψη εμπειρίας υπό την έννοια ότι από τα έξι παιχνίδια (στη διάρκεια της χρονιάς) που κρίθηκαν στη μία επίθεση ή στα τελευταία 20-30 δευτερόλεπτα, κέρδισε μόλις το ένα.

Κέλι και Ουίλιαμς

Δεν θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα εκτός κι αν...

Η πρώτη ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών, πρώτα όμως είναι απαραίτητο να υπάρξουν ξεκάθαρα δεδομένα. Το σίγουρο είναι ότι η ΚΑΕ δεν θα παρεκκλίνει από τον στόχο της εξυγίανσης οπότε, ακόμη κι αν αποφασιστεί αύξηση του αγωνιστικού προϋπολογισμού, αυτή θα είναι αρκετά μικρή. Η αλλαγή του οικονομικού status της ΚΑΕ για να δημιουργηθεί μεγαλύτερο μπάτζετ προϋποθέτει την επιτυχία του εγχειρήματος της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μέσα από το οποίο οι επιτελείς του Άρη προσδοκούν στη συγκέντρωση ενός ποσού της τάξεως των 500.000 ευρώ. Αν επιτευχθεί ο στόχος, αυτομάτως θα αποκτήσουν τη δυνατότητα εξάλειψης σημαντικού μέρους των χρεών προς τρίτους διότι θα έχουν τη δύναμη για την καταβολή «ζεστού» χρήματος. Αν δεν πετύχει το εγχείρημα, η κατάσταση θα παραμείνει το ίδιο δύσκολη με την τωρινή.

Οι σκέψεις του Καστρίτη

Ο 40χρονος τεχνικός είναι θετικός στην προοπτική παραμονής του στην ομάδα, προφανώς θα θελήσει να αποκτήσει τη δυνατότητα διαχείρισης (ελαφρώς) μεγαλύτερου μπάτζετ σε σχέση με το τωρινό, ούτως ώστε να αποφευχθούν δυσκολίες και προβλήματα που χρειάστηκε να διαχειριστεί στη διάρκεια της χρονιάς. Εκτιμά για παράδειγμα ότι αν η ομάδα είχε τη δυνατότητα ενίσχυσης της φετινής προσπάθειας, θα μπορούσε να είχε αυξήσει τις πιθανότητές της για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη 6αδα και η αλήθεια είναι ότι αυτή η άποψη έχει βάση. Για παράδειγμα, ο Άρης θα είχε διαφορετική πορεία αν παίκτης των ικανοτήτων του Τζέιμς Κέλι ήταν στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς κι αν επίσης υπήρχε η δυνατότητα κάλυψης του κενού του σ’ αυτό το διάστημα του ενάμιση μήνα της απουσίας του. Σε γενικές γραμμές, ο Γιάννης Καστρίτης είναι θετικός στο ενδεχόμενο συνέχισης της δουλειάς που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα