ΕΣΑΚΕ: Εγκρίθηκε η μείωση των ομάδων στην Α1, έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 14/3

Newsroom
ΕΣΑΚΕ: Εγκρίθηκε η μείωση των ομάδων στην Α1, έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 14/3

bet365

Την 14η Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, θα γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι αλλαγές στον κανονισμό Αξιόλογης-Προαδειοδότησης. Εγκρίθηκε η σταδιακή μείωση των ομάδων μέχρι τις 12 τη σεζόν 2024-2025.

Ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως την Δευτέρα 14 Μαρτίου θα γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά και ο αριθμός των ομάδων που θα την απαρτίζουν, με στόχο τη μείωση σε 12 ΚΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Στην σημερινή (15/2) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου την Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Η Γενική Συνέλευση θα συνεδριάσει προκειμένου μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κανονισμού Αξιολόγησης – Προαδειοδότησης από τον ΕΣΑΚΕ να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την ΕΟΚ και την Πολιτεία για τις αναγκαίες αλλαγές και βελτιώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Επίσης, στην σημερινή (15/2) συνεδρίαση διαμορφώθηκαν οι τελικές θέσεις του ΕΣΑΚΕ για την διαβούλευση με την ΕΟΚ για τον νέο Κανονισμό μεταγραφών και εγγραφών αθλητών και των αναδιαρθώσεων των κατηγοριών.

Ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν ως θέση του ΕΣΑΚΕ την συμφωνία με τους διαλαμβανόμενους στόχους της αναδιάθρωσης των εθνικών κατηγοριών και ειδικότερα με την σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων σε συνδυασμό με τον έλεγχο των προϋποθέσεων συμμετοχής και με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των εθνικών Πρωταθλημάτων.

Ο ΕΣΑΚΕ προτείνει μέσω σταδιακής μείωσης των ομάδων το Πρωτάθλημα της Basket League να γίνει με την συμμετοχή 12 ΚΑΕ την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και να υποβιβάζεται και να προβιβάζεται μια ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα