Ο Πρίφτης προσπέρασε τον Μάκη Δενδρινό με τις περισσότερες νίκες στην Basket League

Ο Πρίφτης προσπέρασε τον Μάκη Δενδρινό με τις περισσότερες νίκες στην Basket League

Newsroom
Ο Πρίφτης προσπέρασε τον Μάκη Δενδρινό με τις περισσότερες νίκες στην Basket League

bet365

Στην 24η θέση με τις περισσότερες νίκες στην Α1 «σκαρφάλωσε» ο Δημήτρης Πρίφτης, αφήνοντας πίσω του τον Μάκη Δενδρινό.

Συγκεκριμένα ο προπονητής του Παναθηναϊκού έφτασε τις 112 νίκες στο πρωτάθλημα της Basket League με αποτέλεσμα να μετράει μία περισσότερη από τον αείμνηστο Μάκη Δενδρινό.

Σύμφωνα και με τον ΕΣΑΚΕ ο Δημήτρης Πρίφτης «βάζει πλώρη για την 20άδα της λίστας αφού μπροστά του βρίσκονται ο Στιβ Γιατζόγλου με 114, ο Βλάντο Τζούροβιτς με 116, ο Ανέστης Πεταλίδης με 119 και ο Θέμης Χολέβας με 120 νίκες».

Όσον αφορά τα επιμέρους στατιστικά των παικτών του Παναθηναϊκού και τα milestones που έφτασαν;

«*Ο Οκάρο Ουάιτ σημείωσε ρεκόρ αμυντικών ριμπάουντ για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με τα 10 που είχε, αφού πριν το σημερινό αγώνα δεν υπήρχε κάποιος με περισσότερα από οχτώ, όσα είχαν ο Παπαγιάννης στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt και ο Λεωνίδας Κασελάκης στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Oscar.

Πρόκειται για μία επίδοση που συνιστά ρεκόρ τριετίας για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αφού ο τελευταίος παίκτης του που έφτασε σε διψήφια επίδοση αμυντικών ριμπάουντ, ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 14 στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2018-19 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

Ο Ουάιτ σημείωσε το πρώτο του double-double με τον Παναθηναϊκό (19π, 10ρ.) κάτι που έκανε και ο Τζέρεμι Έβανς (11π, 10ρ.). Έτσι έγιναν το πέμπτο δίδυμο που φτάνει σε τέτοια επίδοση στο ίδιο παιχνίδι στη φετινή Basket League μετά τους Έρικ Λόκετ-Τζέιμς Κέλι στο ματς του Άρη με τον Προμηθέα για την 6η, τους Μουσταφά Φαλ-Σάσα Βεζένκοφ στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την 8η, τους Μάρβιν Τζόουνς-Ντέιβιντ ΝτιΛέο του ΠΑΟΚ Mateco κόντρα στο Λαύριο Megabolt για τη 14η και τους Μάικ Χένρι-Μπράντον Γκάρετ στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Ηρακλή στο Περιστέρι για τη 15η αγωνιστική.

*Ο Έβανς έφτασε στο double-double παραμένοντας για μόλις 21:04 στο παρκέ. Ήταν το τρίτο πιο γρήγορο double-double του φετινού Πρωταθλήματος μετά από εκείνα του Γάιου Σκορδίλη στο παιχνίδι του Περιστερίου Vitabiotics με το Λαύριο Megabolt εκτός έδρας για τη 13η αγωνιστική (18:36) και του Τσαντ Μπράουν επίσης του Περιστερίου Vitabiotics στο εντός έδρας παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (20:39).

*Στην 130ή εμφάνιση του στη Basket League, ο Γιώργος Παπαγιάννης έφτασε τις 100 εύστοχες βολές. Είχε 1/2 και μετράει πλέον 100/138 (72,46%).

*Το μοναδικό επιθετικό ριμπάουντ που είχε σήμερα ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν το 250ό του σε 277 αγώνες στην κατηγορία.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα