Χωρίς Γκρίφιν ο ΠΑΟΚ απέναντι την Ιγκοκέα

Χωρίς Γκρίφιν ο ΠΑΟΚ απέναντι την Ιγκοκέα

Newsroom
Χωρίς Γκρίφιν ο ΠΑΟΚ απέναντι την Ιγκοκέα

bet365

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν δεν θα αγωνιστεί στο αυριανό (29/12, 19:30) παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι την Ιγκοκέα από το αποτέλεσμα του οποίου θα καθοριστεί και η πορεία της ελληνικής ομάδας στο BCL.

Σε περίπτωση νίκης, ο Δικέφαλος θα κατακτήσει τη 2η θέση και θα αντιμετωπίσει – στη διαδικασία των Play-in για τους «16» της διοργάνωσης – την Οστάνδη με πλεονέκτημα έδρας. Στο ενδεχόμενο της ήττας θα καταλήξει στην 3η θέση και θα πρέπει να σπάσει την έδρα της Στρασμπούρ. «Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε τα προβλήματα τραυματισμών και βάσει της εικόνας που παρουσίασαν οι ομάδες αλλά και του πώς κύλησαν τα παιχνίδια, θα ήμασταν ήδη στις 16 καλύτερες ομάδες. Γιατί οι ομάδες του ομίλου ήταν σχεδόν ισοδύναμες, προφανώς η Γαλατάσαραϊ έχει μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά τα παιχνίδια ήταν κλειστά και βλέπετε ότι μέχρι και την τελευταία αγωνιστική είναι ανοιχτές οι δύο θέσεις. Πάλι επιτυχία είναι αυτό που κάναμε, αλλά θα μπορούσαμε ήδη να είχαμε προκριθεί», είπε ο Άρης Λυκογιάννης.

Ο προπονητής του Δικεφάλου επιβεβαίωσε την απουσία του Μάλκολμ Γκρίφιν, κυρίως όμως στάθηκε στο γεγονός ότι ακόμη και ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ετοιμότητα των παικτών του. «Θα θέλαμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι υπό διαφορετικές συνθήκες. Έχουμε να διαχειριστούμε τις γνωστές απώλειες καθώς δεν αντικαταστήσαμε τον Κάρτερ ενώ θα απουσιάσει και ο Γκρίφιν. Κυρίως όμως, όλο αυτό που συνέβη (με τα κρούσματα Covid 19) θα είναι σα να κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά καθώς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εικόνα της ομάδας με μόλις τρεις προπονήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο ρυθμός θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα όπως και ο έλεγχος των ριμπάουντ. Η Ιγκοκέα είναι η καλύτερη ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ, μην ξεχνάμε ότι αυτό μας στοίχισε στον αγώνα του πρώτου γύρου. Χάσαμε σημαντικά αμυντικά ριμπάουντ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα