Ανγκόλα στο Gazzetta: «Με φωνάζουν "ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απ' το Πακιστάν"» (vid)

Ανγκόλα στο Gazzetta: «Με φωνάζουν "ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απ' το Πακιστάν"» (vid)

Ανγκόλα στο Gazzetta: «Με φωνάζουν "ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απ' το Πακιστάν"» (vid)

bet365

Ο Μπράιαν Ανγκόλα δεν πτοείται. Ξέρει πως μπορεί να είναι ο «ΛεΜπρόν Τζέιμς της Κολομβίας». Το αστείο, ωστόσο, επιβάλλει να είναι ο Τζέιμς από το... Πακιστάν. Του δημιουργεί ένα πελώριο χαμόγελο στο πρόσωπο. Ίσως του δίνει κίνητρο να βάλει ακόμα περισσότερα τρίποντα.

«Πακιστάν. Πακιστάν...». Ένα μέλος του επιτελείου της ΑΕΚ πέρασε βιαστικά δίπλα από τον Μπράιαν Ανγκόλα. Του χαμογέλασε και του είπε την επαναλαμβανόμενη λέξη που διαβάσατε στην αρχή.

Είναι αυτό που ονομάζουμε και ως inside joke. Ένα εσωτερικό αστείο, στην αρχή για να σπάσει ο «πάγος». Μόνο που αυτό μένει. Και πάντα θα προκαλεί ένα χαμόγελο.

«Είναι ένα αστείο που κάνουμε μεταξύ μας. Με φωνάζουν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς του Πακιστάν», είπε ο Μπράιαν Ανγκόλα στο Gazzetta. Σα να λέμε, ο Τζέιμς των... φτωχών. Μόνο που ο Ανγκόλα έχει αποδείξει ήδη αρκετές φορές τη φετινή σεζόν ότι αποτελεί την κολόνα στο σκοράρισμα της ΑΕΚ.

Όταν αναρωτηθήκαμε γιατί δεν είναι ο «ΛεΜπρόν Τζέιμς της Κολομβίας», εκείνος γέλασε και εξήγησε πως είναι ένα αστείο. Απ' αυτά που δημιουργούν καλές σχέσεις στα αποδυτήρια.

Έτσι και αλλιώς, ο Ανγκόλα ήταν σε εξαιρετική πνευματική κατάσταση. Λίγο πριν είχε σκοράρει 26 πόντους με 6/8 τρίποντα στη νίκη της ΑΕΚ επί του Προμηθέα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος που ήταν λίγο παραπέρα δεν μπορούσε να σταματήσει να πειράζει τον Κολομβιανό, όταν εκείνος πήγε στον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ για να χαιρετήσει.

«Ό,τι μου δίνει η άμυνα, έχω μάθει να το παίρνω»

«Επέστρεψα από δύο τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν, πήγα στην Εθνική Κολομβίας και βρήκα τον ρυθμό μου ακόμα περισσότερο, οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται να πάρω τα σουτ, με βρίσκουν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και κάνω αυτό που ξέρω. Πιστεύω στον εαυτό μου, ο κόουτς με εμπιστεύεται, το ίδιο και η ομάδα», πρόσθεσε ο Ανγκόλα.

Τα περισσότερα σουτ του προήλθαν από τα 7 ή τα 7.5 μέτρα. Όπως και ένας άλλος (έστω και πρώην) «κιτρινόμαυρος», ο Ντάριλ Μέικον, έτσι και ο Ανγκόλα δοκιμάζει στην προπόνηση εξαιρετικά μακρινά τρίποντα. Μάλιστα, κάνει και διαγωνισμούς με τους συμπαίκτες του.

«Κάνω αυτά τα σουτ κάθε μέρα από κάθε σημείο, είτε είναι κοντινό, είτε μακρινό. Τα δοκιμάζω και στο ματς, κάποιες φορές μπαίνουν, άλλες όχι, σημασία έχει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Παίζουμε στην προπόνηση με αρκετούς συμπαίκτες μου. Ό,τι μου δίνει η άμυνα, έχω μάθει να το παίρνω για να μπορώ να σκοράρω». εξήγησε.

Ρωτήσαμε τον 27χρονο φόργουορντ και για τον κίνητρο που μπορεί να δίνει η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Στέφαν Γέλοβατς. Ιδού τι μας αποκρίθηκε: «Αυτό που συνέβη στον συμπαίκτη μας, μας δίνει κίνητρο. Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Πρέπει να μείνουμε μαζί, να παλεύουμε, να είμαστε ομάδα».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα