Ο Λεωνίδας Κασελάκης στο Gazzetta: «Αν δεν είχαμε μείνει όρθιοι στο -14, θα χάναμε με 24 πόντους»

Ο Λεωνίδας Κασελάκης στο Gazzetta: «Αν δεν είχαμε μείνει όρθιοι στο -14, θα χάναμε με 24 πόντους»

Γιώργος Κούβαρης
Ο Λεωνίδας Κασελάκης στο Gazzetta: «Αν δεν είχαμε μείνει όρθιοι στο -14, θα χάναμε με 24 πόντους»

bet365

Μπορεί ο Νεμάνια Νέντοβιτς να ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, αλλά ο παίκτης-κλειδί για τη νίκη των «πρασίνων» στο ντέρμπι δεν ήταν άλλος από τον Λεωνίδα Κασελάκη ο οποίος μίλησε στο Gazzetta τόσο για τη δική του απόδοση όσο και για τα όσα συνέβησαν στο Φάληρο.

«Είναι ένας συνειδητοποιημένος ρολίστας. Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι δυσεύρετος! Να έχει κάποιος δευτερεύοντα ρόλο και να πιστεύει στον εαυτό του...»

Τάδε έφη Δημήτρης Πρίφτης για τον Λεωνίδα Κασελάκη αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι στο ΣΕΦ και της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Basket League. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να γνωρίζει τον ρόλο του, να μην είναι πρωταγωνιστικός, αλλά να τον αποδέχεται στο 100%.

Και όχι μόνο να τον αποδέχεται αλλά να βγάζει εις πέρας την (άχαρη) αποστολή του, τις περισσότερες φορές που θα του ζητηθεί.

Το πρόσωπό του ενδεχομένως να κοσμεί τη λέξη «τίμιος» στο μπασκετικό λεξικό καθώς πρόκειται για τον... παίκτη που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Είτε θα παίξει ένα λεπτό, είτε πέντε λεπτά, είτε 15-20 λεπτά, ο 31χρονος φόργουορντ θα δώσει πάντα το 100% και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί κατά γράμμα στις εντολές του προπονητή του.

Άλλες φορές μπορεί να του βγει. Κάποιες άλλες, όχι. Ο Λεωνίδας Κασελάκης ωστόσο έχει αποδείξει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ότι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του «πράσινου» παζλ. Ένας σημαντικό γρανάζι για να μπορεί να «ρολάρει» η «μηχανή» του Παναθηναϊκού. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος μιλώντας στο Gazzetta λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι στο ΣΕΦ: «Θέλω να αποδεικνύω κάθε μέρα ότι ανήκω στο top επίπεδο και να αποτελώ ένα γρανάζι του Παναθηναϊκού» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα...

Αμφισβητεί κανείς ότι δεν είναι; Στο φαληρικό παλέ ήταν εκείνος που βοήθησε σε άμυνα και επίθεση προκειμένου να γυρίσει το παιχνίδι από το -14 και να πάρει ο Παναθηναϊκός τα ηνία του ντέρμπι. Μάλιστα ένιωθε τόσο καλά από τη στιγμή που είχε βρεθεί στο παρκέ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (18:20 λεπτά) σε σημαντικό παιχνίδι (πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για το ντέρμπι των «αιωνίων») που δεν το... σκέφτηκε καθόλου στο κρίσιμο τρίποντο για το 73-70.

Μάλιστα δίπλα του ήταν ο Ντάριλ Μέικον... οπλισμένος και έτοιμος να υποδεχθεί την μπάλα, αλλά ο Κασελάκης δεν είχε σκοπό να πασάρει. Απλούστατα ένιωθε... Φώτσης στην τοποθεσία ΣΕΦ και ήξερε μέσα του ότι πιθανότητες θα ήταν με το μέρος του. Και δικαιώθηκε. Μάλιστα και πέρυσι είχε ευστοχήσει σε αντίστοιχο τρίποντο στο ματς της EuroLeague στο ΣΕΦ και μάλιστα τότε έχοντας έρθει «κρύος» από τον πάγκο. Όμως ή το έχεις ή δεν το έχεις!

«Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βοηθάω την ομάδα μου. Είμαι χαρούμενος που ήρθε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Αυτό που θέλω είναι να δικαιώνω τον προπονητή μου και να αποδεικνύω κάθε μέρα ότι ανήκω στο top επίπεδο και να αποτελώ ένα γρανάζι του Παναθηναϊκού» ήταν τα λόγια του «Κασέλ» στο Gazzetta αναφορικά με την δική του παρουσία στο παρκέ του ΣΕΦ.

«Ήμασταν έτοιμοι πνευματικά, τακτικά και σωματικά»

-Πώς είχατε προετοιμάσει το παιχνίδι; Τι είχατε συζητήσει πριν από το τζάμπολ;

Κράτησα από την αρχή του αγώνα όσα μας είχε πει ο coach. Δηλαδή, είτε ήμασταν μπροστά στο σκορ, είτε ήμασταν πίσω στο σκορ, να παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, συγκεντρωμένοι, να εκτελέσουμε με πειθαρχία στην επίθεση και να μην αποκλίνουμε από τα όσα είχαμε σχεδιάσει στην άμυνα. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα έβρισκε λύσεις και στις «ζώνες» που παίζαμε καθώς πρόκειται για μια ομάδα με πολύ καλό ρυθμό, έχει παίκτες που σουτάρουν καλά, ενώ ξέραμε ότι αν και εφόσον καταφέρναμε να τους βγάλουμε από τον τρόπο παιχνιδιού τους, αργά ή γρήγορα το ματς θα γύριζε σε εμάς.»

-Αν και στην EuroLeague δεν τα πάτε καλά, μπήκατε στο ΣΕΦ σαν να ήσασταν εσείς το φαβορί και όχι ο Ολυμπιακός. Είναι αυτό που λένε ότι τα ντέρμπι είναι από μόνα τους μια άλλη υπόθεση;»

«Έτσι ακριβώς. Το ντέρμπι είναι από μόνο του ένα ιδιαίτερο παιχνίδι αλλά το γεγονός αυτό δεν αλλάζει ότι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην τελευταία θέση της EuroLeague και αντίστοιχα ο Ολυμπιακός σε θέση οκτάδας. Έχουμε την Πέμπτη ένα παιχνίδι και πρέπει να στρέψουμε εκεί το ενδιαφέρον μας, ωστόσο στην Ελλάδα μαζί με τον Ολυμπιακό είμαστε οι δύο διεκδικητές του τίτλου. Και σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες θα είναι πάντα το μεγάλο ντέρμπι. Το καλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης! Εμείς ήμασταν πολύ έτοιμοι πνευματικά, τακτικά και σωματικά για να πάρουμε αυτό το ματς. Χρειαζόταν αντοχή στις επαφές. Και από ένα σημείο και μετά αρχίσαμε να το ελέγχουμε...»

«Αν ήμασταν επιπόλαιοι στο -14 θα χάναμε με 24 πόντους»

-Και μάλιστα έχοντας βρεθεί στο -14 στο 29'. Λίγοι πίστεψαν εκείνοι τη στιγμή ότι θα το γυρίσατε. Εσείς όμως...

«...θα σου πω. Όταν βρεθήκαμε με 14 πόντους πίσω δεν πανικοβληθήκαμε. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Στην EuroLeague δεν το έχουμε κάνει και το έχουμε πληρώσει. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, πάντα επικίνδυνος και γνωρίζαμε ότι αν σταματούσαμε να γυρνάμε την μπάλα, ήμασταν επιπόλαιοι και δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο -14 το πιθανότερο θα ήταν η διαφορά να έφτανε στο -24. Δεν έπρεπε να τους δώσουμε το περιθώριο. Όμως μείναμε πιστοί, γυρίσαμε το παιχνίδι, τους δημιουργήσαμε άγχος και στο τέλος νικήσαμε.»

-Πάντως είχε αρχίσει να διαφαίνεται μια μικρή βελτίωση από την αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Μόναχο...

«Ναι, με την Μπάγερν μπορεί να κάναμε μια καλή προσπάθεια αλλά όπως σου είπα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι το ένα με το άλλο. Το ντέρμπι είναι πάντα το... ντέρμπι. Και θα ίσχυε το ίδιο εάν ήμασταν εμείς ήμασταν ψηλά στην κατάταξη της Euroleague και ο Ολυμπιακός χαμηλά. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε, να το ξεχάσουμε και να αφοσιωθούμε στη Ζενίτ.»

-Νεμάνια Νέντοβιτς. Πόσο πολύ σας είχε λείψει ο καλός Νέντο; Πόσο πολύ τον είχατε ανάγκη;

«Αυτός είναι ο Νέντο. Παίκτης μεγάλης κλάσης. Επιπέδου Final 4. Το άξιζε. Ήθελε πολύ μια τέτοια εμφάνιση. Το προσπαθεί πολύ. Μην ξεχνάμε ότι ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό που είχε περάσει με τον κορονοϊό. Όταν μένει έξω όλο το καλοκαίρι, δεν κάνει προπονήσεις και ο Covid χτυπάει την ανάσα του, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι χρειάζεται χρόνο. Και πρέπει να είμαστε πιο ελαστικοί μαζί του. Είναι 100% επαγγελματίας και προσπαθεί κάθε μέρα και περισσότερο. Πραγματικός ηγέτης.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα