Ηρακλής - Απόλλων Πάτρας 81-82: Απόδραση με «ήρωα» τον αρχηγό του! (vids)

bet365

Με τον Γιάννη Μολφέτα να σκοράρει στα 1.2 δευτερόλεπτα, ο Απόλλωνας Πάτρας (3-3) απέδρασε από το Ιβανώφειο με σκορ 81-82, βυθίζοντας βαθμολογικά τον Ηρακλή (1-4).

Ένα ματς θρίλερ! Ο Απόλλωνας έφυγε με το ροζ φύλλο στις αποσκευές του από το Ιβανώφειο, έχοντας ως άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον αρχηγό του, Γιάννη Μολφέτα, ο οποίος σκόραρε κάτω από το καλάθι, μαζεύοντας το... έρμπολ του Ντέιβις. Ο μαχητικός Ηρακλής που βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 17 πόντους αλλά βρήκε το κουράγιο και γύρισε τούμπα το ματς, στο τέλος δεν χαμογέλασε και παρέμεινε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Ο αγώνας

Ο Ηρακλής έκανε καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 4-1 στο δίλεπτο με καλάθια των Λιντς και Αγραβάνη, όμως ο Απόλλωνας δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν. Αρχικά ισοφάρισαν σε 6-6 με τον Τσαλμπούρη και λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης με τρίποντο έκανε το 6-14, στα μέσα της 1ης περιόδου. Οι Πατρινοί διατήρησαν το μομέντουμ και κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο με +6 (20-26) το οποίο διαμόρφωσε ο Διαμαντάκος από ασίστ του Κόουλμαν στην εκπνοή.

Έπειτα από μια διακοπή περίπου 20 λεπτών λόγω έντασης που προκλήθηκε στο Ιβανώφειο, η επανέναρξη του ματς βρήκε τον Ηρακλή να επιστρέφει σε απόσταση βολής με τον Λιντς (25-26 στο 12'), ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια στην αντεπίθεση. Ο Δίπλαρος με τρίποντο έστειλε στο +9 τον Απόλλωνα (27-36 στο 15') και μερικές κατοχές αργότερα εκτόξευσε την διαφορά στο +12, χτυπώντας ξανά από την περίμετρο (29-41 στο 17'). Η καθίζηση του Γηραιού απέκτησε ανησυχητική διάρκεια κι ως εκ τούτου οι Πατρινοί ανέπτυξαν προβάδισμα 17 πόντων (31-48 στο 19') με καλάθι του Τόμας. Ο Ηρακλής μάζεψε κάπως το ματς με Λιντς και Ντάγκλας (36-49) αλλά σε κάθε περίπτωση οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με ένα ισχυρό αβαντάζ 13 πόντων στον πίνακα του σκορ.

Στην επανάληψη η βελτίωση των παικτών του Στέργιου Κουφού ήταν εντυπωσιακή. Ένα κάρφωμα του Σκορδίλη (43-52 στο 23') κατέβασε μετά από αρκετή ώρα την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα κι ακολούθως ο Κουζέλογλου με σημαντικό τρίποντο (50-58 στο 26') αύξησε ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του Ηρακλή για ανατροπή. 1'32'' πριν την λήξη της περιόδου, ο Αγραβάνης με ένα ζευγάρι βολών έφερε τις δύο ομάδες σε απόσταση... αναπνοής (57-59) κι ενώ στο μεσοδιάστημα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με... το σταγονόμετρο. Ο νεαρός Φίλλιος με τρίποντο έκανε το 60-61 στα 26'' και ξεσήκωσε τον κόσμο στο γήπεδο, κρατώντας ανοικτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων ενόψει της καθοριστικής περιόδου.

Σχεδόν δύο λεπτά αφλογιστίας στο τελευταίο δεκάλεπτο «έσπασαν» από ένα δίποντο του Τσαλμπούρη (60-65 στο 32') στο οποίο απάντησε άμεσα ο Ντάγκλας (62-65). Ο Ντέιβις με ένα κρίσιμο φόλλοου στα μέσα της περιόδου (62-69 στο 35') διαμόρφωσε ξεκάθαρα συνθήκη υπέρ των Πατρινών που εκμεταλλεύτηκαν την αναποτελεσματικότητα των κυανόλευκων, οι οποίοι από την πλευρά τους είχαν... κολλήσει στους 2 πόντους σε πέντε λεπτά, με κακές επιλογές στην επίθεση. Ο καλύτερος παίκτης του Ηρακλή απόψε, Λιντς, ροκάνισε την διαφορά στους 3 (68-71 στο 37') κι ακολούθως ο Ντάγκλας με μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε σε 71-71, 2'56'' πριν το φινάλε. Κάπου εκεί πήρε... μπρος ο τρομερός Ορλάντο Κόουλμαν και με 8 διαδοχικούς πόντους μετέτρεψε σε φαβορί τον Απόλλωνα (74-79 στα 55''). Οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να τελειώσουν πρόωρα το ματς κι ο Παπαδάκης με μεγάλο τρίποντο για το 79-80 στα 24'' παρέτεινε το... θρίλερ.

Ένα κλέψιμο του Παπαδάκη σε λάθος του Δίπλαρου έγινε άσιστ στον Αγραβάνη για το 81-80 στα 7 δευτερόλεπτα, αλλά ο ήρωας της βραδιάς λεγόταν Γιάννης Μολφέτας. Ο Ντέιβις έκανε έρμπολ σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση του Απόλλωνα, αλλά ο αρχηγός των Πατρινών βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στιγμή και... σκότωσε τον Ηρακλή με δίποντο εξ' επαφής. Ο Ηρακλής είχε μόλις 1.2'' στο ρολόι για να βρει καλάθι νίκης, ο Στέργιος Κουφός σχεδίασε ένα καλό play, αλλά η μπάλα δεν έπεσε στο δίχτυ.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 36-49, 60-63, 81-82

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Απόλλωνας έβγαλε αρκετές... clutch φάσεις στο φινάλε, με τους παίκτες του να δείχνουν έτοιμοι κι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το διπλό να τους ξεγλιστρήσει.

O MVP: Ο Γιάννης Μολφέτας χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα με το νικητήριο δίποντο του, λειτουργώντας ως... απο μηχανής θεός. Κατά τα λοιπά, είχε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 18:43'.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άνοστη παρουσία του Τέιλορ (2π, 1/3 σουτ σε 17') σε συνδυασμό με την μη χρησιμοποίηση του Γούλριτζ για ακόμη ένα ματς υποδηλώνουν το πρόβλημα του Ηρακλή αναφορικά με τους ξένους του.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Απόλλωνας είχε πολλούς. Ο Κόουλμαν των 20 πόντων, ο Ντέιβις των 17 αλλά κι ο Δίπλαρος που είχε ίδιο αριθμό πόντων αλλά και 7 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αστοχία πίσω από τα 6.75 μέτρα και τα 8/33 τρίποντα (24%) δυσκόλεψαν το έργο του Ηρακλή. Με μια στοιχειώδη ευστοχία, οι γηπεδούχοι θα είχαν νικήσει.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ένταση από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου κι έπειτα που προκάλεσε την προσωρινή διακοπή του ματς, η οποία διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Απίθανο διπλό για τον Απόλλωνα, το οποίο έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία ενόψει της συνέχειας, ενώ ο τρόπος που ήρθε είναι ικανός να εκτοξεύσει την ψυχολογία για το σύνολο του κόουτς Βετούλα. Ο Ηρακλής έκανε τεράστια προσπάθεια αλλά στο τέλος της βραδιάς γράφει ακόμη μια ήττα στο φετινό του κοντέρ, όπερ σημαίνει πως από 'δω και στο εξής η ανάγκη για ροζ φύλλα γίνεται παραπάνω από επιτακτική.

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα