Ο Άρης περιμένει να εξεταστεί η αίτηση θεραπείας στην ΕΕΑ

Ο Άρης περιμένει να εξεταστεί η αίτηση θεραπείας στην ΕΕΑ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης περιμένει να εξεταστεί η αίτηση θεραπείας στην ΕΕΑ

bet365

Οι διευκρινίσεις του Λευτέρη Αυγενάκη επί του νομικού πλαισίου που θα ισχύσει για τις ΚΑΕ που δεν θα αδειοδοθητηθούν από την ΕΕΑ δε σημαίνει ότι... κλείδωσε η αφαίρεση βαθμών για τον Άρη πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος

Κατά την παρουσίαση της Basketleague που έρχεται, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την τροποποίηση του νομικού πλαισίου που θα ισχύσει για τις ΚΑΕ που δεν έχουν αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προσαρμόζοντάς το στα δεδομένα της βαθμολόγησης του μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι αποφασίστηκε ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού για ΚΑΕ η οποία κατέθεσε εκπρόθεσμα τον φάκελο της και αντίστοιχη τριών βαθμών σε αυτές που ήταν εμπρόθεσμες (!), ασχέτως των όποιων ελλείψεων μπορεί να παρουσιάζει. Τούτο προφανώς αντίκειται της λογικής διότι η μία ΚΑΕ τήρησε τους χρόνους και μια άλλη ΚΑΕ έπραξε το αντίθετο. Δηλαδή, αν το ερχόμενο καλοκαίρι μια ΚΑΕ γνωρίζει ότι έχει ελλείψεις ο φάκελός της, θα προτιμήσει να τον καταθέσει εκπρόθεσμα για να γλιτώσει βαθμούς!

Η ΚΑΕ Άρης ανήκει στη συνομοταξία των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφού διατύπωσε τις διαφωνίες της επί της τακτικής που ακολούθησε το συγκεκριμένο όργανο, προχώρησε στην κατάθεση αίτησης θεραπείας (όπως ονομάζεται βάσει νομικών όρων), με σκοπό την ανάκληση της αρχικής απόφασης και προφανώς της επανεξέτασης του φακέλου. Για να αρχίσουν οι «κίτρινοι» με αφαίρεση βαθμών (από -3 έως -5) θα πρέπει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να απορρίψει την αίτηση της ΚΑΕ. Αυτό θα φανεί στην επόμενη συνεδρίαση, κατά πάσα πιθανότητα σ' αυτή της ερχόμενης Πέμπτης (23/9).

Στον Άρη θεωρούν ότι θα γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας από τη στιγμή που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στηρίζουν την αισιοδοξία τους στο γεγονός ότι η ΕΕΑ δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εξέτασης των φακέλων καθώς ακόμη δεν έχει επιληφθεί επί αυτών των ΚΑΕ ΑΕΚ και ΚΑΕ Ηρακλής.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα