Άντονι Κάουαν: Το «αστέρι» του Μέριλαντ που συνυπήρξε με μελλοντικούς NBAers! (vids)

Άντονι Κάουαν: Το «αστέρι» του Μέριλαντ που συνυπήρξε με μελλοντικούς NBAers! (vids)

Άντονι Κάουαν: Το «αστέρι» του Μέριλαντ που συνυπήρξε με μελλοντικούς NBAers! (vids)

bet365

Ο Άρης ενισχύει την περιφερειακή του γραμμή με τον νεαρό Αμερικανό point guard, Άντονι Κάουαν Τζούνιορ, έναν παίκτη που είχε διαγράψει μια αξιοσημείωτη διαδρομή στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ (1.83μ.) θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Nick Galis Hall για λογαριασμό του Άρη, αποτελώντας την βασική επιλογή του κόουτς Γιάννη Καστρίτη στην θέση «1». Πρόκειται για έναν rookie στα ευρωπαϊκά παρκέ, ο οποίος πάντως έχει στο βιογραφικό του διαδοχικές εξαιρετικές σεζόν σε κολλεγιακό επίπεδο.

Ίδιως στην τελευταία του χρονιά στο κολλέγιο, δηλαδή τη σεζόν 2019-20, ο 24χρονος πλέον γκαρντ ήταν από τους πιο παραγωγικούς παίκτες της ομάδας του, έχοντας κατά μέσο όρο 16.3 πόντους, 4.7 ασίστ, 3.6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ανά 35 λεπτά συμμετοχής σε 31 εμφανίσεις, όλες ως βασικός. Ήταν μάλιστα και μέλος της καλύτερης πεντάδας της περιφέρειας Big Ten.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη είχε μια ιδιαιτέρως μεστή τετραετία στο NCAA με το Μέριλαντ, κατά την οποία χάρισε στο κοινό αρκετές εντυπωσιακές στιγμές, τόσο με τις εκτελέσεις του, όσο και με τις δημιουργικές εμπνεύσεις του. Ένας βραχύσωμος μεν, αλλά αρκετά απρόβλεπτος, ταχύς, ευφυής κι επιδραστικός περιφερειακός παίκτης.

Ο Κάουαν δεν άκουσε το όνομα του στο περσινό Draft του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την G League και τους Memphis Hustle. Μπορεί ο ίδιος να μην τα κατάφερε, αλλά είχε δίπλα του συμπαίκτες που εν τέλει είχαν καλύτερη τύχη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για έναν παίκτη που, αν εξαιρέσει κανείς την απειρία του στο επαγγελματικό στερέωμα, έχει το αγωνιστικό πακέτο και το ταλέντο για να ξεχωρίσει στην Basket League και να αποτελέσει ηγετική μορφή στο ριζικά αλλαγμένο backourt του Άρη.

Συνυπήρξε με μελλοντικούς NBAers

Κατά την παρουσία του στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, ο Άντονι Κάουαν υπήρξε συμπαίκτης με αρκετούς μετέπειτα NBAers. Ξεχωρίζει, φυσικά, το όνομα του 23χρονου γκαρντ-φόργουορντ Κέβιν Χέρτερ ο οποίος την τελευταία τριετία έχει εδραιωθεί στο ροτέισον των Ατλάντα Χοκς με σημαντικότατο ρόλο που προσεγγίζει τα 30 λεπτά δράσης.

Έπειτα συναντάμε τον 23χρονο Αγνκολέζο ψηλό Μπρούνο Φερνάντο, ακόμη έναν πρώην παίκτη των «γερακιών», ο οποίος πριν από λίγες μέρες κατέληξε στους Μπόστον Σέλτικς, ενώ υπάρχει και το νούμερο 10 του περσινού NBA Draft, ο 21χρονος Τζέιλεν Σμιθ των Φοίνιξ Σανς.

Αντίστοιχα, ακόμη ένας πρώην συμπαίκτης του Κάουαν που βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ είναι το νούμερο 55 του φετινού Draft. Ο λόγος για τον 22χρονο γκαρντ Άαρον Ουίγκινς που πρόσφατα υπέγραψε two-way συμβόλαιο με την ομάδα που τον επέλεξε, τους Οκλάχομα Σίτι Θάντερ.

Ο νέος παίκτης του Άρη είχε επίσης συμπαίκτη στο Μέριλαντ και τον Μέλο Τριμπλ, ο οποίος έκανε πέρσι εξαιρετική σεζόν στην Ισπανία με την Φουενλαμπράδα και του χρόνου θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη και το Basketball Champions League με τη φάνελα της Γαλατασαράι.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει βγάλει ουκ ολίγους σπουδαίους παίκτες κατά το παρελθόν. Ένας απ' αυτούς είναι ο Στιβ Φράνσις που έκανε σημαντική καριέρα με τους Χιούστον Ρόκετς στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ όσον αφορά την Ευρώπη, εκεί είχαν βρεθεί κι οι πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Γκιστ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Λόνι Μπάξτερ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα