Περιστέρι: Ο βασικός κορμός κι ο μεγάλος ευρωπαϊκός στόχος

Περιστέρι: Ο βασικός κορμός κι ο μεγάλος ευρωπαϊκός στόχος

Περιστέρι: Ο βασικός κορμός κι ο μεγάλος ευρωπαϊκός στόχος

bet365

Το Gazzetta αναλύει τον βασικό κορμό του Περιστερίου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο οποίος θα επιχειρήσει να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Basketball Champions League.

Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Έρικ ΜακΚρί, διαμορφώθηκε επί της ουσίας η βασική «δεκάδα» παικτών του Περιστερίου, εκείνων δηλαδή που αναμένεται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των λεπτών του ροτέισον. Ο κορμός της νέας ομάδας αποτελείτα από έξι ξένους και τέσσερις γηγενείς παίκτες, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω ενίσχυση.

Στην περιφερειακή γραμμή, ξεχωρίζει αναμφίβολα η παρουσία του 30χρονου σούτινγκ γκαρντ Ίαν Μίλερ, ο οποίος έπαιξε από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν κι έως τον Φλεβάρη στον Προμηθέα Πάτρας, με πολύ καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του. Ο έμπειρος σκόρερ θα αποτελέσει την βασική επιλογή του Μανωλόπουλου στην θέση «2», έχοντας δείξει πέρσι πως έχει ποιότητα, είναι συνεπής στο σκοράρισμα και μπορεί γενικότερα να αντεπεξέλθει τόσο στις απαιτήσεις της Basket League, όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πέραν του Μίλερ αποκτήθηκε επίσης ο 27χρονος Τζος Χάγκινς (1.85μ.) από τον Ηρακλή, ένας combo γκαρντ που στο Ιβανώφειο παρέμεινε περίπου τέσσερις μήνες στο φινάλε της προηγούμενης περιόδου κι έκανε 9 εμφανίσεις με 13.7 πόντους και 4.6 ασίστ κατά μέσο όρο, δείχνοντας άκρως θετικά στοιχεία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ελληνικό στοιχείο του backcourt εμπλουτίζουν οι Κατσίβελης (30 ετών, 1.96μ.) και Μωραίτης (22 ετών, 1.94μ.), δύο πρώην παίκτες της ΑΕΚ που είναι εξαιρετικοί γνώστες της Basket League, αλλά και του BCL. Αμφότεροι είναι υψηλόσωμοι, αξιόπιστοι, πειθαρχημένοι γκαρντ και μπορούν να δώσουν λύσεις στο κομμάτι της οργάνωσης, της δημιουργίας αλλά κι αμυντικά.

Ο «παλιός» Τεράν Πέτεγουεϊ (29 ετών, 1.98μ.) που ανανέωσε το συμβόλαιο του, μαζί με τον νέο αρχηγό της ομάδας, Χρήστο Σαλούστρο (31 ετών, 2.02μ.), αναμένεται να καλύψουν την θέση του σμολ φόργουορντ. Ένα έμπειρο, δοκιμασμένο κι επαρκές δίδυμο που μπορεί να συνδυάσει παραγωγή πόντων και ουσιαστική αμυντική υπόσταση.

Στην θέση «4» ο πολυδιάστατος διεθνής Λίνος Χρυσικόπουλος (29 ετών, 2.08μ.) θα πλαισιωθεί από τον Έρικ ΜακΚρί (28 ετών, 2.01μ.), το τελευτάιο χρονικά απόκτημα της ομάδας. Ένας ταχύς φόργουορντ με αξιόπιστο σουτ και έντονη δραστηριότητα από την περίμετρο. Γενικότερα πρόκειται για ένα δίδυμο με stretch χαρακτηριστικά που εφόσον «δέσει» και... ταιριάξει αγωνιστικά, θα παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια στην θέση.

Εντός της ρακέτας το Περιστέρι συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο, αποτελούμενο από τον Γιανίκ Μορέιρα (30 ετών) και τον Τσαντ Μπράουν (26 ετών). Ο Ανγκολέζος ψηλός επιστρέφει σε ένα περιβάλλον το οποίο γνωρίζει καλά από την προηγούμενη θητεία του τη σεζόν 2019-20, ενώ ο παρτενέρ του είχε αφήσει πέρσι πολύ καλές εντυπώσεις κατά την παρουσία του στο Μεσολόγγι, η οποία τον οδήγησε σε μεταγραφή με ανώτερο συμβόλαιο στην γερμανική Γκίσεν.

Έπειτα λοιπόν από συνολικά οκτώ νέες προσθήκες και δύο ανανεώσεις συμβολαίων, το depth chart του ανανεωμένου Περιστερίου διαμορφώνεται, μέχρι στιγμής, ως εξής:

ΣέντερΜορέιραΜπράουν
Πάουερ ΦόργουορντΧρυσικόπουλοςΜακΚρί
Σμολ ΦόργουορντΠέτεγουεϊΣαλούστρος
Σούτινγκ ΓκαρντΜίλερΜωραίτης
Πόιντ ΓκαρντΧάγκινςΚατσίβελης

Βάθος στο ρόστερ αναμένεται να προσφέρουν ορισμένα νεαρά παιδιά προερχόμενα από το εφηβικό τμήμα, όπως οι Τόλα (σέντερ), Ευσταθιάδης (φόργουορντ) και Μανιάς (γκαρντ) που πρόσφατα υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια με τον σύλλογο.

Είναι χαρακτηριστικό του σχεδιασμού, πάντως, το γεγονός πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επέλεξε δοκιμασμένες λύσεις το φετινό καλοκαίρι, αποκτώντας ως επί το πλείστον παίκτες που έχουν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πλην του Έρικ ΜακΚρί, όλοι οι υπόλοιποι ξένοι του Περιστερίου είναι παίκτες που έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους στην Basket League.

Ο μεγάλος ευρωπαϊκός στόχος

Το Περιστέρι ξεκίνησε νωρίς (7/8) τη φετινή του προετοιμασία, προκειμένου να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμο για τις κρίσιμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις που τον περιμένουν εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των προκριματικών του BCL.

Η ελληνική ομάδα - μια από τις εννέα συνολικά που θα αγωνιστούν τη σεζόν 2021-22 στην Ευρώπη - θα διεκδικήσει ως γνωστόν την πρόκριση του στους ομίλους του Basketball Champions League μέσω της πάντοτε ιδιαίτερης και πρόωρης διαδικασίας των προκριματικών. Η αποστολή δείχνει εκ πρώτης όψεως να είναι βατή, αλλά επειδή μιλάμε για τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, θα χρειαστεί η κατάλληλη προετοιμασία και το απαιτούμενο σοβαρό πρόσωπο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος δίχως δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το Περιστέρι έχει το αβαντάζ πως θα δώσει στο «Ανδρέας Παπανδρέου» τους αγώνες της προκριματικής φάσης στην οποία έχει συμπεριληφθεί. Η ομάδα του κόουτς Σωτήρη Μανωλόπουλου θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό των νικητή του ζευγαρίου Βίλπας (Φινλανδία) - Κλουζ (Ρουμανία), ενώ αν περάσει απ' αυτό το αρχικό «σταύρωμα», στον τελικό θα περιμένει μια εκ των Φρίμπουργκ (Ελβετία) - νικητή του Σπλιτ (Κροατία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος).

Άρα, λοιπόν, δύο νίκες σε ισάριθμα ματς επί αθηναϊκού εδάφους απαιτούνται ούτως ώστε να πιάσει τον μεγάλο του ευρωπαϊκό στόχο για φέτος. Ένας στόχος εφικτός, σίγουρα όχι άπιαστος.

Θυμίζουμε πως την περασμένη σεζόν ο σύλλογος των δυτικών προαστίων είχε βρεθεί απευθείας στους ομίλους της εν λόγω διοργάνωσης, εκεί όπου τερμάτισε τρίτος με ρεκόρ 2-4 κι αποκλείστηκε, σε ένα αμφίρροπο γκρουπ με την γαλλική Στρασμπούρ που ήταν και πρωτοπόρος του ομίλου, την λετονική Ρίγα (2η) και την λιθουανική Ρίτας Βίλνιους (4η).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα