Λιντς: «Χαίρομαι που ο κόσμος με υποδέχθηκε με ικανοποίηση, εξαιρετική επιλογή ο Ηρακλής»

Ευαγγελος Στελλάκης
Λιντς: «Χαίρομαι που ο κόσμος με υποδέχθηκε με ικανοποίηση, εξαιρετική επιλογή ο Ηρακλής»

bet365

Ο νεοαποκτηθής σέντερ του Ηρακλή, Ρέτζι Λιντς, παραχώρησε την πρώτη του συνέτενυξη στον επίσημο ιστότοπο της ομάδας, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Αμερικανός σέντερ εξήγησε πως είναι «πολύ ενθουσιασμένος, που θα αποτελέσω μέλος της ομάδας του Ηρακλή. Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο αυτό κεφάλαιο στην καριέρα μου. Έχω μάθει ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι πολύ όμορφη και ότι ο Ηρακλής διαθέτει εκπληκτικούς οπαδούς, οι οποίοι στηρίζουν με θέρμη την ομάδα τους. Πέρυσι έπαιξα στην Lokomotiv Kuban και συμμετείχα μαζί της στη VTB League και στο Eurocup.Απέκτησα σημαντικές εμπειρίες, παίζοντας σε αυτές τις δυο πολύ δυνατές διοργανώσεις και πιστεύω πως ερχόμενος στον Ηρακλή, μπορώ να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει σημαντικά πράγματα».

Επίσης αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να διαλέξει τον Ηρακλή: «Έπρεπε να αποφασίσω, αν θα έμενα στο Krasnodar έναν ακόμη χρόνο ή αν θα προσπαθούσα να βγω από το συμβόλαιο με τη Lokomotiv, ώστε να αναζητήσω μια άλλη ομάδα.Ήθελα να πάω σε μια ομάδα, όπου θα αισθανόμουν πιο άνετα με το περιβάλλον της και θα είχα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επέλεξα τελικά τον Ηρακλή, που φαντάζει σαν μια εξαιρετική επιλογή. Έπαιξε ρόλο και η πόλη, αλλά και αυτά που θα συναντήσω στην ομάδα, όταν έρθω στην Ελλάδα».

Για την ζεστή υποδοχή του κόσμου σχολίασε: «Χαίρομαι πολύ, που πληροφορήθηκα ότι οι φίλοι του Ηρακλή υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την έλευσή μου στην ομάδα. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί μου έχουν πει ότι ο Ηρακλής έχει πολύ πιστό κοινό, το οποίο δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους, με τις εμφανίσεις μου μέσα στο γήπεδο».

Ο Λιντς μίλησε για την... έρευνα που έκανε προτού αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα, εξηγώντας «εχω παίξει σε αρκετές χώρες αυτές τις σεζόν, που βρίσκομαι στην Ευρώπη. Μια χώρα, στην οποία δεν είχα ταξιδέψει και ήθελα να αγωνιστώ, είναι η Ελλάδα.

Ο συμπαίκτης μου την περυσινή χρονιά στη Lokomotiv Kuban, ο Will Cummings αγωνίστηκε πριν από μερικά χρόνια σε μια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης (σ.σ. Άρη) και μου είπε τα καλύτερα για το επίπεδο του πρωταθλήματος και τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ των ομάδων. Μου είπε πως είναι μια λίγκα, η οποία μου ταιριάζει γιατί είμαι ένας παίκτης, που του αρέσει το physical game και παίζει στο χαμηλό post. Θα είναι μια καλή εμπειρία για μένα, διότι θα έχω την ευκαιρία να τεθώ αντιμέτωπος με πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι παίζουν στην ίδια θέση με μένα κι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά».

Για τις συζητήσεις του με τον Θανάση Σκουρτόπουλο ανέφερε: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον κόουτς και αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις γι' αυτόν από την επικοινωνία, που είχαμε. Χαίρομαι που θα παίξω γι' αυτόν και είναι πολύ σημαντικό ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία, προπονώντας μεταξύ άλλων και την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Μου εξήγησε ότι με θεωρεί βασική μονάδα στα πλάνα του, κάτι που μου αρέσει και με ενθουσιάζει, γιατί δεν συνέβαινε σε ένα μεγάλο μέρος της περυσινής χρονιάς στη Lokomotiv. Πιστεύω ότι είναι κάτι, που θα βοηθήσει τόσο εμένα, όσο και την ομάδα, γιατί όσο περισσότερο παίζω, τόσο καλύτεροι θα είμαστε αμυντικά και παράλληλα θα προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ και στο επιθετικό κομμάτι».

Αναφορικά με τη νέα σεζόν εξήγησε ότι «ο στόχος θα πρέπει να είναι, να τερματίσουμε ψηλότερα από την περυσινή χρονιά, να είμαστε στα playoffs και να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν έχω πάρει μέρος στο FIBA Europe Cup, αλλά άκουσα ότι είναι μια απαιτητική διοργάνωση και θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη δυνατή πορεία.

Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα, με τη σκληράδα μου, για να πετύχει τους στόχους, που θα τεθούν. Θέλω να κάνω αυτό που ξέρω καλά και με χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια: να κόψω όσο το δυνατόν περισσότερα σουτ των αντιπάλων και να σταματήσω τις επιθέσεις τους και αν υπάρχει τίτλος του καλύτερου αμυντικού του πρωταθλήματος, να τον κατακτήσω».

Σχετικά με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ανέφερε πως «αυτό που με διακρίνει είναι η ικανότητά μου στις τάπες, όμως μπορώ να είμαι αποτελεσματικός και στην άλλη πλευρά του γηπέδου και να σκοράρω, ειδικά από τη στιγμή, που θα μένω περισσότερη ώρα στο παρκέ. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω επιθετικά σε καταστάσεις pick and roll και στο post up παιχνίδι. Αυτό που μου αρέσει, πάντως, περισσότερο είναι να κόβω σουτ. Θα δουλέψω σκληρά στην περίοδο της προετοιμασίας και θα κάνω το καλύτερο, προκειμένου να ετοιμάσω το σώμα μου για τις μονομαχίες της νέας χρονιάς».

Τέλος, δήλωσε ανυπόμονος να έρθει στη χώρα και να ξεκινήσει την δουλειά, λέγοντας «θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του Ηρακλή, το προπονητικό επιτελείο και τη Διοίκηση, που με υποδέχθηκαν στην οικογένειά τους. Είμαι πολύ χαρούμενος, που σε μικρό χρονικό διάστημα θα έρθω στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, μια από τις πιο γνωστές χώρες στον κόσμο, λόγω της ιστορίας της. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη δουλειά και να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό για τον κόσμο, που θα προκαλέσει εντύπωση και συζητήσεις. Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα