Αγγελόπουλος: «Θέλω την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης με μεγαλομέτοχο τους οπαδούς της»!

Αγγελόπουλος: «Θέλω την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης με μεγαλομέτοχο τους οπαδούς της»!

Αγγελόπουλος: «Θέλω την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης με μεγαλομέτοχο τους οπαδούς της»!

bet365

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των οπαδών της «Ένωσης»: Τα ban, το νέο γήπεδο, οι μεταγραφές, οι ευθύνες του στην περσινή αποτυχία, το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, η EuroLeague, οι εκλογές της ΕΟΚ, η διαιτησία και ο μεγάλος στόχος του.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος τέθηκε στη διάθεση των οπαδών της «Ένωσης» απαντώντας στις ερωτήσεις που του τέθηκαν και αφορούν όλα τα ζητήματα σχετικά με την ΚΑΕ.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο ζήτημα των 13 ban που εκκρεμούν ενώ προανήγγειλε μια πρωτοποριακή κίνηση τους επόμενους μήνες που θα αλλάξει τα δεδομένα στην «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ.

Αναλυτικά μίλησε για:

Τη μεγαλύτερη επιτυχία και αποτυχία της ΚΑΕ επί των ημερών του: «Η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν το δεκάλεπτο πέρσι στο Final 8 με την Μπούργος. Είχαμε μια καλή παρουσία, χάσαμε ένα δεκάλεπτο και αυτό μας στοίχισε έναν τίτλο. Πολλές είναι οι καλές. Αν πρέπει να κρατήσω τις δυο πιο σημαντικές, είναι σίγουρα η επιτυχία μας στη Βραζιλία με το Διηπειρωτικό. Ήταν σημαντικό ότι διεκδικήσαμε τίτλο σε μια άλλη ήπειρο, ήταν μεγάλη χαρά και συγκίνηση να πάρουμε παγκόσμιο τίτλο σε άλλη ήπειρο. Επίσης ο πρώτος μας τίτλος με τον Ολυμπιακό, το Κύπελλο το 2018. Σίγουρα εκείνη την ημέρα προσθέσαμε νέους οπαδούς».

Τα προβλήματα της ΑΕΚ και την αντιμετώπισή τους από τα ΜΜΕ: «Πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο αυτής της υπεραντίδρασης και υπερευαισθησίας. Εκτιμώ πως η ΑΕΚ μόνο καλά έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ και βρήκε μπροστά σε δύσκολες στιγμές. Θυμίζω πως έχουμε πρωτοστατήσει να λυθούν παθογένειες ετών στο ελληνικό μπάσκετ όπως π.χ. η κεντρική διαχείριση και το ποσοστό από το στοίχημα. Έχουμε δώσει μάχες σε πολλά επίπεδα και έχουμε φέρει τους τελευταίους διεθνείς τίτλους στη χώρα, ενώ έχουμε χρηματοδοτήσει δυο διεθνείς διοργανώσεις. Μόνο θετικά πράγματα νομίζω πως έχουμε κάνει. Ίσως αυτά ενόχλησαν κάποιους που είχαν μάθει διαφορετικά».

Τα ban: «Είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα προβλήματα με τις πληρωμές δυο μηνών σε κάποιους αθλητές. Χάσαμε μερικές ρυθμίσεις από τα ban. Το αντιμετωπίζουμε. Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί οριστικά».

Τις μεταγραφές: «Θα έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος. Το θέαμα είναι εξασφαλισμένο. Μακάρι και τα αποτελέσματα. Στον χώρο μας δεν μπορείς να εγγυηθείς κάτι, όμως έχουμε εξασφαλισμένο το θέαμα. Έχουμε μια ευτυχή συγκυρία. Ταίριξανα τα "θέλω" παικτών της διοίκησης με αυτά του προπονητή! Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη φετινή ομάδα»!

Τη βοήθεια των οπαδών της ΑΕΚ: «Νομίζω πως δεν είναι σωστό σε μια ζημιογόνα εταιρεία να προσφέρεις μετοχές σε ανθρώπους που δεν έχουν ευθύνη. Μακάρι όταν αλλάξουν τα πράγματα, θα υπάρξει μια πρωτοτυπία που θα φέρει την ομάδα μας στην κορυφή της Ευρώπης. Θα μάθετε εν καιρώ».

Τον Μάνι Χάρις: «Ένας από τους παίκτες που θέλαμε και τον ήθελε και ο προπονητής».

Τις ευθύνες του στην αποτυχία της περσινής χρονιάς: «Οι αποτυχίες ξεκινάνε από αυτόν που ηγείται μιας προσπάθειας. Έχει την ευθύνη της επιλογής. Νομίζω πως ήταν μια χρονιά που η τύχη μας κυνήγησε ανελέητα! Παίξαμε έναν τίτλο τέλος Σεπτεμβρίου, ήταν ιδιαίτερη η προετοιμασία που έγινε. Όλη αυτή η στρέβλωση, η ατυχία στο Κύπελλο και μια σειρά συνεχόμενων τραυματισμών που "χτυπούσαν" ταυτόχρονα έπαιξαν μεγαλύτερο ρόλο στο ότι δεν πετύχαμε τους στόχους μας».

Την προσωπική σχέση του με την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι για μένα τρόπος ζωής. Αν υπάρχουν δυο χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μου, είναι η χαρά της δημιουργίας. Και το μικρόβιο της προσφοράς. Έτσι βλέπω την ΑΕΚ. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να δω την ΑΕΚ λίγο πιο οργανωτικά. Θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις στο μέλλον. Θα ήθελα να περάσει ένα μέρος των μετοχών στον κόσμο της ΑΕΚ».

Την αποτυχία στο Final 8 του BCL: «Δεν μετάνιωσα καθόλου. Είναι τιμή μας που καταφέραμε να είναι η μοναδική διεθνής διοργάνωση παγκοσμίως που ολοκληρώθηκε πέρσι. Προβάλαμε τη χώρα, την ομάδα και τις εγκαταστάσεις. Δεν κρυφτήκαμε. Χτίσαμε ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας μας για να διεκδικήσουμε τους τίτλους. Παίξαμε ακόμα έναν τελικό».

Τη σκέψη να αποχωρήσει: «Δεν έχει συμβεί ποτέ»!

Την αποτυχία στο «παιδομάζωμα»: «Δεν μπορεί να εξασφαλίσει κανείς την επιτυχία ενός ταλέντου. Επενδύσαμε σε αυτό... Δόθηκαν ευκαιρίες σε αρκετά παιδιά, ίσως όχι σε όλα όπως έπρεπε. Είναι και ευθύνη και επιλογή του προπονητή αν θα τους χρησιμοποιήσει. Πολλές φορές υπάρχει δυσκολία διαχείρισης τίτλου και ανάδειξης νέου ταλέντου. Η τελική απόφαση είναι του προπονητή και του παίκτη που πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες όταν του δοθούν».

Το γήπεδο στα Λιόσια: «Ο στόχος είναι τα 6.600 διαρκείας! 100%. Με βάση τους περιορισμούς. Αν σε κάτι έχουμε αποτύχει, είναι στα διαρκείας. Τα μαθηματικά είναι απλά στην ΑΕΚ. Είναι μια εταιρεία η οποία τα τελευταία έξι χρόνια έχει έξοδα 34 εκατομμύρια, τα έσοδα είναι περίπου 14.4-15, και 3-3.5 είναι τα έσοδα από εισιτήρια. Τα υπόλοιπα 15-16 είναι αυτά που έχω βάλει εγώ. Αν κάπου έχουμε αποτύχει είναι στο κομμάτι των εισιτηρίων που είναι λιγότερο από το 10% των εσόδων μας. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε. Το νέο γήπεδο θα βοηθήσει. Μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε. Πολλές φορές παίξαμε με 500-600 άτομα στο γήπεδο. Είχαμε ελάχιστα ματς με τετραψήφια νούμερα οπαδών στις εξέδρες. Αυτό είναι ντροπή για την ΑΕΚ»!

Το γήπεδο στο Γαλάτσι: «Ήταν ο πρώτος στόχος. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην ΑΕΚ, ασχολήθηκα με το γηπεδικό. Υπήρξαν κάποια προβλήματα, τσεκάραμε το ποδηλατοδρόμιο, καταλήξαμε στην καλύτερη λύση από πλευρά χωρητικότητας. Θα δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό! Ποτέ δεν έχουμε πάρει τον εύκολο δρόμο στην ΑΕΚ! Θα γίνει μια σημαντική παρέμβαση. Η δημιουργία ενός νέου προορισμού στην περιοχή θα είναι το μεγάλο στοίχημα».

Τον ανταγωνισμό από την EuroLeague: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τα συμβόλαια εκεί είναι κλειστά. Οι ομάδες με τα κλειστά συμβόλαια είναι 11. Προστέθηκαν μερικές ακόμα. Μιλάμε για μια λίγκα που αφορά τους ίδιους και τους ίδιους. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως υποβαθμίζεται το ελληνικό πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Προμηθέας έχουν εγγυημένη συμμετοχή εκεί. Είτε τερματίζεις στην όγδοη θέση, είτε παίζεις στην Α2, θα είσαι στην Ευρωλίγκα... Αυτό υποβαθμίζει την ελληνική λίγκα».

Την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου: «Αύξηση Κεφαλαίου κάνεις σε μια εταιρεία που έχει προοπτικές. Όταν μιλάς για ζημιογόνα επιχείρηση, καλύτερα να το αναφέρεις ενίσχυση ή βοήθεια. Θα ανακοινώσουμε κάτι πολύ σημαντικό τους επόμενους μήνες που θα είναι παγκόσμια πρωτοπορία και θα έχει λογική».

Την παρουσία στο BCL: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Η διοργάνωση είναι όλο και καλύτερη χρόνο με τον χρόνο. Μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει στο μέλλον»

Το ενδεχόμενο κατασκευής προαστιακού σταθμού στα Λιόσια: «Υπάρχει δυνατότητα για έναν σταθμό στα 700 μέτρα από το γήπεδο. Είμαστε σε συζητήσεις».

Το ενδεχόμενο πώλησης της ΚΑΕ: «Ευχαρίστως! Αν υπάρχει ενδιαφερόμενος, το συζητάμε αύριο το πρωί. Η ΑΕΚ βρέθηκε σε κάποια τμήματα αρκετά χαμηλά. Κάποιοι ευαγγελίζονται τα χρήματα και την καταστροφή της ΑΕΚ για να κερδίσουν δημοσιότητα. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε κακόπιστη κριτική από ανθρώπους που έχουν κόμπλεξ».

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Ντούσαν Σάκοτα: «Υπάρχει μια συζήτηση επιστροφής. Είναι κάτι ανοιχτό».

Το γήπεδο: «Μετά από τόσα χρόνια σαν... περιπλανώμενος θίασος, θα έχουμε την έδρα μας. Έχουμε πολλούς οπαδούς στην περιοχή. Υπάρχει η πρόκληση της ανάπτυξης της περιοχής. Είμαστε στη φάση της εκπόνησης του μάστερ πλαν για τις δραστηριότητες που θα αναπτύξουμε έξω από το γήπεδο. Όπως ανέφερε, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό στη δυτική Αττική. Σε βάθος τριετίας, έχω ένα πλάνο. Ήταν σημαντικό να χτίσουμε τμήματα υποδομής, να τιμήσουμε το παρελθόν μας, κάτι που έγινε με την ταινία και οι άλλες δράσεις. Το τρίτο θέμα ήταν να πάρουμε τίτλους μετά από 16 χρόνια χωρίς τίτλο. Το γήπεδο ήταν ο τελευταίος στόχος που είχα θέσει. Το πέμπτο και τελευταίο ήταν να δημιουργήσουμε στα 100 χρόνια της ΑΕΚ, το 2024, να έχει δημιουργηθεί σαν οργανισμός ΑΕΚ, να έχει ολοκληρωθεί η προσφορά μου στην ομάδα και την εταιρεία».

Τη θέση της ΑΕΚ στις εκλογές της ΕΟΚ: «Να είναι κάποιος άνθρωπος που θα βρίσκεται κοντά στη FIBA. Δεν θα ήταν σωστό να πέσει το μπάσκετ σε ανθρώπους που είναι στο πλάνο του Μπερτομέου. Είναι σημαντικό να μην πέσει το ελληνικό μπάσκετ και η ΕΟΚ σε ανθρώπους που δεν θέλουν να βελτιωθεί η ελληνική λίγκα. Είναι προφανές λοιπόν ποιον δεν θα θέλαμε. Εκτιμώ θα μοιραστούν οι ψήφοι στο συμβούλιο. Θα υπάρξει μια ισορροπία. Πολλές αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων και συζητήσεων».

Τα χρέη της ΚΑΕ: «Δεν υπάρχουν χρέη στην ΚΑΕ. Έχουμε τα ban που θα τακτοποιήσουμε. Είμαστε σε αρκετά υγιή βάση».

Τη συμφωνία να πάρει ο Παναθηναϊκός στα χαρτιά το περσινό πρωτάθλημα: «Δεν κάναμε καμία συμφωνία... Όπως γνωρίζουν όλοι, δοκιμάσαμε όλες τις προτάσεις για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Προτείναμε μέχρι και διεξαγωγή Final 4 στο Καλλιμάρμαρο. Το θέλαμε μόνο εμείς και κανείς άλλος. Βάλαμε πλάτη σε πολλά θέματα να λυθούν παθογένειες δεκαετιών στο ελληνικό μπάσκετ. Κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων είδαν μόνο το "μαγαζάκι" τους και όχι το πρωτάθλημα. Αυτό με κάνει να μην αισθάνομαι άνετα πλέον, ούτε στην κεντρική διαχείριση, ούτε στον ΕΣΑΚΕ. Θα δούμε πως θα πορευτούμε στο μέλλον».

Την κλειστή EuroLeague: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς, 11 ομάδες ελέγχουν τον ανταγωνισμό. Τι να κάνουμε... Το 1% αποφασίζει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο η UEFA πρόλαβε το κακό εν τη γενέσει του. Δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο στο μπάσκετ και τώρα πορευόμαστε έτσι. Αν η FIBA είχε αντιδράσει τότε όπως τώρα η UEFA, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Το ότι η ΑΕΚ δεν κρατάει παίκτες όπως ο Σαντ-Ρος: «Αυτό συμβαίνει παγκοσμίως. Δύσκολα βρίσκεις παίκτες με μακροχρόνια συμβόλαια. Νομίζω πως η αγορά του μπάσκετ κινείται έτσι. Όχι μόνο στην ομάδα μας, αλλά και τριγύρω μας».

Την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ: «Το ΟΑΚΑ το δοκιμάσαμε... Ήταν μια δοκιμασμένη λύση που απέτυχε».

Τη διαιτησία: «Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαιτησίας, φέτος είχαμε κακές διαιτησίες. Δεν σεβάστηκαν οι διαιτητές την προσπάθειά μας. Σε πολλά μας, είχαμε απίστευτες διαιτησίες. Πολλές φορές χωρίς λόγο! Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά όσον αφορά την αντιμετώπιση των διαιτητών προς την ΑΕΚ! Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα».

Το μοντέλο Φιλίππου και την εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά: «Οι εποχές αλλάζουν, δεν υπάρχουν τόσα ταλέντα. Νομίζω πως επί Φιλίππου είχαμε κάποια στιγμή 10 ξένους. Αυτά πολλές φορές είναι ευσεβείς πόθοι. Το παιδομάζωμα από μόνο του δεν αρκεί. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αυτό δεν φτάνει. Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Οι νέοι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία. Δώσαμε την ευκαιρία σε παίκτες».

Την προοπτική κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Πέρσι αν ήμασταν πλήρεις, γιατί είχαμε σοβαρές απουσίες... Ήμασταν πολύ κοντά. Ίσως ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί αν ήμασταν πλήρεις. Πιστεύαμε πως θα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Θα μπορούσαμε να το πάρουμε και πέρσι».

Το αν μπορεί η ΑΕΚ να μπει σφήνα σε ΠΑΟ, Ολυμπιακό: «Νομίζω πως μπορούμε να μπούμε σφήνα στους δυο».

Το ενδεχόμενο αξιοποίησης Ζήση, Κακιούζη κλπ: «Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο αυτή τη στιγμή. Θα χρειαστεί ενίσχυση οργανωτικά σε αυτό που ετοιμάζουμε και έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε».

Το αν υπάρχει "συμπαίκτης": «Η εμπλοκή μου με την ΑΕΚ είναι συναισθηματική και όχι επιχειρηματική. Υπάρχει κοντράστ εταιρείας και ομάδας. Μακάρι να βρεις κάποιον που θα βλέπει τα πράγματα με την ίδια προοπτική. Είναι δύσκολο να υπάρξει συναισθηματική εμπλοκή. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο καράβι, μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια».

Κατέληξε δε λέγοντας: «Περάσαμε ένα δύσκολο δίμηνο, μετρήσαμε φίλους και εχθρούς, γνωρίσαμε πρωτοφανή αντίδραση... Είδαμε μια ανακούφιση από κάποια Μέσα που έφτασαν στο σημείο να χλευάζουν την ομάδα που έχει φέρει διεθνείς τίτλους, που κάνει ατελείωτες κοινωνικές δράσεις... Ξεσπούν και βγάζουν μένος και κόμπλεξ! Καταλαβαίνει κάποιος πως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν πως υπάρχει ανιδιοτέλεια και πραγματική αγάπη για την ομάδα. Ζούνε μέσα στα... βουρκόνερα! Αυτό πραγματικά σε εξοργίζει.

Θέλω στα 100 χρόνια της ΑΕΚ να την βρουν στην κορυφή της Ευρώπης, να είναι μια κερδοφόρα εταιρεία με την πλειοψηφία των μετοχών στα χέρια του κόσμου»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα