Με διεθνείς Παναθηναϊκού & Ολυμπιακού η κοινή επιστολή ενάντια στους 6+1 ξένους!

Με διεθνείς Παναθηναϊκού & Ολυμπιακού η κοινή επιστολή ενάντια στους 6+1 ξένους!
Το ενδεχόμενο αύξησης των ξένων παικτών σε 6+1 στην Basket League προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΠΣΑΚ ενώ 34 Έλληνες διεθνείς προσυπογράφουν κοινή ανακοίνωση εναντίον της συγκεκριμένης προοπτικής!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών τέθηκε εξ αρχής ενάντια στην προοπτική αύξησης των ξένων παικτών από 6 σε 6+1, κάνοντας λόγο για σοβαρές επιπτώσεις στο ελληνικό μπάσκετ εφόσον γίνει πράξη το συγκεκριμένο σενάριο.

Μάλιστα ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξήγησε στο Gazzetta τους λόγους που η συγκεκριμένη κίνηση «θα καταδικάσει το ελληνικό μπάσκετ» ενώ 33 Έλληνες διεθνείς, μεταξύ αυτών παίκτες του Παναθηναϊκού (Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου) και του Ολυμπιακού (Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης) προσυπέγραψαν κοινή ανακοίνωση ενάντια στο μέτρο των 6+1 ξένων, δηλώνοντας ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Αναλυτικά:

«Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και εναντίωση μας για την αύξηση των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.

Αντιλαμβανόμενοι πάντα τα προβλήματα και την κρίση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα στις ομάδες.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι τα τελευταία χρόνια η εθνική έκανε μια τεράστια προσπάθεια, κατάφερε να διατηρήσει το κύρος του ονόματος της και να κάνει όλη την Ελλάδα να μιλάει για τη μεγάλη δεξαμενή Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Σε αντίθεση με εμάς, όπως φαίνεται αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ, γι’ αυτό λοιπόν θα θέλαμε να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους, ενωμένους κι αποφασισμένους, ώστε να μην αυξηθούν οι ξένοι παίκτες καθώς αυτό θα προκαλέσει πληγή στην παραγωγική διαδικασία Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.

Επίσης, θα θέλαμε να ευαισθητοποιηθούν η ΕΟΚ κι ο πρόεδρός της κύριος Βασιλακόπουλος, καθώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης ώστε να προστατέψουν τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές.

Το ελληνικό μπάσκετ, έχει πληγεί αρκετά τα τελευταία χρόνια ας κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε άλλη μια λανθασμένη απόφαση που θα οδηγήσει στην απαξίωση του.

Προσυπογράφουν οι:

Αθηναίου Γιάννης
Βασιλόπουλος Παναγιώτης
Γιαννόπουλος Χάρης
Γκίκας Νίκος
Καββαδάς Βασίλης
Κακλαμανάκης Δημήτρης
Καλάθης Νικ
Καράμπελας Ζώης
Κασελάκης Λεωνίδας
Κατσίβελης Δημήτρης
Κόνιαρης Αντώνης
Κουζέλογλου Γιάννης
Λαρεντζάκης Γιαννούλης
Λούντζης Μιχάλης
Μάντζαρης Βαγγέλης
Μαργαρίτης Βαγγέλης
Μαυροειδής Δημήτρης
Μουράτος Βασίλης
Μποχωρίδης Λευτέρης
Μωραΐτης Δημήτρης
Παπαγιάννης Γιώργος
Παπαδάκης Κώστας
Παπανικολάου Κώστας
Παπαπέτρου Ιωάννης
Πρίντεζης Γιώργος
Ρογκαβόπουλος Νίκος
Σαλούστρος Χρήστος
Σκορδίλης Γάιος
Σλούκας Κώστας
Τολιόπουλος Βασίλης
Τσαϊρέλης Μιχάλης
Τσαλμπούρης Γιώργος
Χαραλαμπόπουλος Βασίλης
Χρυσικόπουλος Λίνος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα