Ο Καστρίτης, το ban και η εφαρμογή του περσινού σχεδίου

Ο Καστρίτης, το ban και η εφαρμογή του περσινού σχεδίου

Ο Καστρίτης, το ban και η εφαρμογή του περσινού σχεδίου

bet365

Ο Άρης βγάζει από το συρτάρι του ένα αγωνιστικό σχέδιο καθώς αντιλήφθηκε ότι αυτό θα δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες αγωνιστικής ανάπτυξης και παράλληλα θα φέρει τη συμφωνία με τον Γιάννη Καστρίτη.

Αυτό το σχέδιο εμπεριέχει λογική και ρεαλισμό. Ουδεμία σχέση δηλαδή με το αντίστοιχο περσινό το οποίο ήταν εκτός αγωνιστικής και οικονομικής πραγματικότητας το οποίο οδήγησε σε μια χρονιά όπου οι «κίτρινοι» κινήθηκαν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας φτάνοντας σε σημείο ανακούφισης για την εξασφάλιση της παραμονής! Και θα συνεχίσουν να το πληρώνουν στη διάρκεια της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου γιατί το ύψος αυτού (560.000 ευρώ) ήταν πολύ μεγαλύτερο των οικονομικών κυβικών τους. Προς εξυπηρέτηση αυτού του αγωνιστικού προϋπολογισμού δεσμεύτηκαν έσοδα της επόμενης σεζόν, στον βωμό των διακανονισμών που έπρεπε να γίνουν χάριν της αδειοδότησης.

Πλέον ο Άρης αλλάζει λογική και από την παροχή συμβολαίων σε παίκτες που δεν τα αξίζουν, χαμηλώνει τον αγωνιστικό προϋπολογισμό, προτάσσοντας την ανάγκη άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Αυτό το σχέδιο είχε κατά νου και το περασμένο καλοκαίρι αλλά το εγκατέλειψε με χαρακτηριστική ευκολία καθώς διαφωνούσε με τους πιστωτές στον διακανονισμό των οφειλών, για να φτάσουμε στο φθινόπωρο και στην ομολογία ενός λάθους με πειστήριο την αποκρουστική αγωνιστική εικόνα. Σαφέστατα, θα έπρεπε να είχε επιμείνει από το να πληρώσει το… κρέας ψάρι.

Αυτό σημαίνει ότι το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς δεν θα ξεπεράσει τα 400.000 ευρώ σε μια περίοδο κατά την οποία οι υπόλοιπες ομάδες και κυρίως αυτές που δεν κουβαλούν δυσβάσταχτα χρέη έχουν τη δυνατότητα αύξησης των προϋπολογισμών τους λόγω του έξτρα εσόδου από το στοίχημα. Παρόλο αυτά, είναι αναγκασμένος να πάρει αυτό το ρίσκο.

Ο Ντραγκίτσεβιτς

Οι διακανονισμοί που πρέπει να τηρηθούν

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της εταιρίας στην αγορά αποτελεί το δυσκολότερο κομμάτι αυτού του εγχειρήματος. Κακά τα ψέματα, η τελευταία έχει μάθει πλέον να μην πιστεύει τον Άρη. Απέκτησε κάθε σχετικό δικαίωμα αντιλαμβανόμενη ότι στο παρελθόν γίνονταν συμφωνίες δίχως την πρόθεση τήρησής τους. Στόχος ήταν η προσωρινή άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, η έκδοση δελτίων στους νέους παίκτες και μετά… θα τα ξαναπούμε στις 30 του Φλεβάρη. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι σε αντίθεση με το πρόσφατο και άκρως βεβαρημένο παρελθόν, αυτή τη φορά οι Θεσσαλονικείς κάνουν διακανονισμούς με σκοπό να τους τηρήσουν. Προφανώς έχουν στα χέρια τους μια οικονομική βάση η οποία προσφέρει τη δυνατότητα έναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων (με την κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων) και με την προσδοκία ότι θα πείσουν (πρωτίστως) τους πιστωτές που έχουν στα χέρια τους τις αποφάσεις του BAT. Στην πραγματικότητα δεν έχουν άλλη επιλογή. Είναι εκτεθειμένοι στα μάτια της FIBA με τη μη τήρηση της περσινής συμφωνίας.

Ο Καστρίτης δεν συμφώνησε αλλά θα συμφωνήσει

Με τον Γιάννη Καστρίτη δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Προφανώς θέλει να επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο αλλά όπως κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του κανόνες ηθικής αλλά και προϋποθέσεις συνεργασίας. Το πρώτο αφορά το ξεκαθάρισμα της σχέσης της ομάδας με τον Σάββα Καμπερίδη. Λίγο πολύ είναι της ίδιας προπονητικής γενιάς, διατηρούν φιλική σχέση, δεν θα πάρει καμία δουλειά πριν τερματιστεί η συνεργασία με τον Καμπερίδη. Προϋπόθεση είναι η δημιουργία ρεαλιστικών πιθανοτήτων για την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Γνωρίζει καλά την αγορά, αντιλαμβάνεται την επιφύλαξη έως και τον αρνητισμό αυτής για πάσης φύσεως συνεργασία με τον Άρη, καθώς επίσης και ότι σε περίπτωση που αναλάβει την ομάδα με ban ουσιαστικά θα πρόκειται για αποστολή αυτοκτονίας. Σαν αυτή που ανέλαβε δηλαδή πέρυσι ο Σάββας Καμπερίδης με συνέπεια να χάσει τον ύπνο του και να υποχρεωθεί σε συμβιβασμούς με παίκτες οι οποίοι – σε καθεστώς κανονικότητας – θα έπρεπε να είχαν εκδιωχθεί.

Αυτά ειπώθηκαν στις συζητήσεις μεταξύ του Γιάννη Καστρίτη με τους ανθρώπους του Άρη. Ιδιαίτερα με τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη (μέλος δ. σ.) με τον οποίον υπάρχει ιδιαίτερη σχέση αλλά και το υπόβαθρο της παλιότερης συνεργασίας τους στα Τρίκαλα, την εποχή που ο τελευταίος ήταν ιδιοκτήτης της θεσσαλικής ομάδας. Ο 39χρονος προπονητής θέλει να επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο και θα το κάνει, προφανώς όμως περιμένει τη σταδιακή μείωση των εμποδίων που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη δημιουργία μιας πραγματικής ομάδας μπασκετ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα