Γιατράς στο Gazzetta: «Πώς κοιμούνται αυτοί που παίζουν με καριέρες και οικογένειες»;

Γιατράς στο Gazzetta: «Πώς κοιμούνται αυτοί που παίζουν με καριέρες και οικογένειες»;

Γιατράς στο Gazzetta: «Πώς κοιμούνται αυτοί που παίζουν με καριέρες και οικογένειες»;

bet365

Πώς γίνεται κάποιος φίλος με τον Μάκη Γιατρά; Ο 49χρονος κόουτς μιλάει στο Gazzetta για εκείνους που δεν ήθελαν τον Προμηθέα στους τελικούς, ξεκαθαρίζει πως ουδείς μπορεί να πει το παραμικρό για την ηθική του και τονίζει πως δεν θα… χάσει το μπάσκετ αν μείνει μακριά από τους πάγκους.

Η φωνή του Μάκη Γιατρά στους αγώνες του Προμηθέα ήταν ισχυρή, τολμηρή και αυταρχική, σχεδόν διαπεραστική. Ένας πραγματικά αυθεντικός και ακομπλεξάριστος τύπος που ουδέποτε γύρισε την πλάτη στο πιο σημαντικό καθήκον που είχε, απολαμβάνοντας μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες, από τις δικές του επιλογές δίχως να ενδώσει στα κλισέ. Αυθόρμητος και γνώστης του είδους, αρχιτέκτονας αυτού του πολύ όμορφου έργου που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, ο 49χρονος κόουτς οδήγησε τον Προμηθέα σε τέσσερις τελικούς και έναν τίτλο, κλείνοντας τον κύκλο του με δάκρυα στο αντίο… Η ζωή στον Προμηθέα συνεχίζεται έπειτα από οκτώ χρόνια χωρίς τον Μάκη Γιατρά, ο οποίος μιλάει στο Gazzetta απαντώντας και στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Τελικά ο Γιατράς είναι καλός προπονητής;

Συνέντευξη: Γιάννης Σταυρουλάκης

Μετά από το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, είδαμε έναν Γιατρά να... σπάει. Να λυγίζει και να βουρκώνει. Αντίθετα, δηλαδή με την εικόνα που μας έχει συνηθίσει. Τελικά, τι άνθρωπος είσαι;
«Είμαι αυτός ακριβώς που δείχνω! Μπορεί να βγάζω την εικόνα του σκληρού, μπορεί να νομίζετε πως είμαι ένας τύπος που το μόνο που κάνει είναι να φωνάζει όμως είμαι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος. Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν! Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως έκλεισε ένας κύκλος. Έζησα τον Προμηθέα στα τοπικά και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Το έχουμε πει πολλές φορές, τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι όμως νομίζω πως ζήσαμε ό,τι θα μπορούσε κανείς να επιθυμήσει! Ένιωσα μεγάλη αγάπη σε αυτή την ομάδα και εκείνη τη στιγμή μου βγήκε αυθόρμητα να πω αυτή την κουβέντα, πιστεύοντας πως ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου στην Πάτρα. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση. Όπως εξήγησα, το σώμα μου μπορεί να μην είναι στον Προμηθέα όμως η καρδιά μου θα είναι πάντα εκεί».

«Δεν ξεσπάω στα timeout για να το παίξω ιστορία»

Από τη μια, λοιπόν υπάρχει ο Γιατράς που βουρκώνει στη συνέντευξη Τύπου και από την άλλη, ξεσπάει στην Πυλαία με το «αν φάμε τεχνική ποινή, θα γ....ούμε».
«Την ώρα του αγώνα υπάρχουν εκρήξεις, γίνονται διάφορα... Σου εξήγησα νωρίτερα πως είμαι ένας συναισθηματικός άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που αν ρωτήσεις όλα τα παιδιά που έχω συνεργαστεί κατά καιρούς, θα καταλάβεις πως δεν τους είδα ποτέ σαν να είμαι αφεντικό. Το ίδιο και στις δουλειές μου. Ποτέ μου δεν συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον τρόπο. Όταν, λοιπόν είπα αυτό που ανέφερες στην Πυλαία ή το άλλο με τα... κολοκύθια τούμπανα, όλα αυτά ήταν αυθόρμητες κουβέντες, δίχως ποτέ να έχω πρόθεση να μειώσω ή να προσβάλω κανέναν. Μπορεί κάποιος να πει: "Κοίταξέ τον, βρίζει τους παίκτες του" όμως όσοι ήταν δίπλα μου εκείνη τη στιγμή, ξέρουν πως το έλεγα με απόλυτο σεβασμό. Δεν το έλεγα ούτε για τις κάμερες, ούτε για να το παίξω ιστορία. Με όλους τους συνεργάτες μου υπάρχει μια τρομερή σχέση εμπιστοσύνης. Ξέρουν πως τους αγαπώ μέσα από τη ψυχή μου και αυτό δεν είναι παραμύθι».

Διαβάζω τις δηλώσεις του κυρίου Λιόλιου, όταν ανέβασες την ομάδα στην Α1. Όταν είπε πως «ο κόουτς είναι ένας τύπος αληθινός και αυθεντικός. Πήρε μια ομάδα με 50 φιλάθλους και την έκανε να γεμίζει γήπεδα, να είναι αναγνωρίσιμη στο πανελλήνιο». Τελικά, φεύγεις γεμάτος;
«Φεύγω παραπάνω από γεμάτος. Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένος και χαρούμενος. Οι δηλώσεις του Βαγγέλη μόνο τιμή είναι για μένα. Οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους του Προμηθέα δεν είναι σχέσεις επαγγελματικές, ούτε τυπικές. Ήμασταν μαζί, στις πίκρες, στις ήττες και στις στεναχώριες. Ο οργανισμός του Προμηθέα μού συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν δικό του κομμάτι. Ένιωθα πως η ομάδα ήταν δική μου! Το έχω σαν βασική αρχή στη ζωή μου... Η εμπιστοσύνη και το κίνητρο είναι μεγάλα πράγματα για να μπορέσεις να κάνεις κάτι στον αθλητισμό. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, κίνητρο και αγάπη για αυτό που κάνεις. Όποιος και να έλθει στον Προμηθέα, θα πάει καλά γιατί είναι η αύρα των ανθρώπων εδώ τέτοια που θα τον βοηθήσει».

«Με γεμίζει όταν με λένε μάγκα και ξηγημένο»

Από τον Μάκη που ανέλαβε τον Προμηθέα το 2013, τι έχει μείνει στον Γιατρά του σήμερα;
«Αυτό νομίζω καλύτερα να το πουν άλλοι, όχι εγώ. Αυτό που μου λένε και με γεμίζει κάθε φορά είναι το: "Είσαι μάγκας! Είσαι άνθρωπος λεβέντης και ξηγημένος"! Τώρα, το να μου πει κάποιος αν είμαι καλός ή κακός προπονητής δεν με ενδιαφέρει πολύ. Οι προπονητές κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, τα αποτελέσματα μπορούν να μιλήσουν. Το πιο σημαντικό από όλες τις νίκες του κόσμου είναι να είσαι σωστός άνθρωπος, να είσαι ντρόμπρος και ευθύς. Αυτό με γεμίζει! Το ότι δεν έχω αλλάξει χαρακτήρα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή να το λέει κάποιος για μένα».

Μακης Γιατράς 2

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μακριά από τον Προμηθέα;
«Είναι πολύ νωρίς... Είναι ακόμα φρέσκο στο μυαλό μου. Σε κάθε περίπτωση, νιώθω ευτυχισμένος και γεμάτος. Δεν αισθάνομαι πως άφησα κάτι ανεκπλήρωτο. Έχω τρομερές σχέσεις με όλους. Κάποιος μπορεί να βγει και να πει πως τσακώθηκα και έφυγα! Η αλήθεια είναι πως δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Οι άνθρωποι του Προμηθέα μού έδειξαν αγάπη και εμπιστοσύνη ως το τέλος. Αυτή την περίοδο κάνω κάποια πράγματα, προσπαθώ να ηρεμήσω και να δω τι θα κάνω στο μέλλον. Δεν είναι ότι τελείωσα και τα παράτησα... Θα δούμε».

«Μπορεί να αλλάξω αυτοκίνητα, όχι όμως ανθρώπους»

Στη ζωή σου είσαι άνθρωπος των αλλαγών; Γιατί το να μένεις κάπου, σε μια ομάδα, για οκτώ χρόνια, ειδικά στην Ελλάδα είναι από μόνο του επιτυχία.
«Γενικώς δεν μου αρέσουν οι αλλαγές. Μπορεί να αλλάξω αυτοκίνητα και μηχανάκια, όμως δεν αλλάζω ανθρώπους. Αυτοί που είναι φίλοι μου, είναι φίλοι μου. Αυτοί που είναι αδέλφια μου, είναι αδέλφια μου! Από 'κει και πέρα, δεν τα πάω καλά με όλους, ούτε είμαι διπλωμάτης. Έχω και εχθρούς! Όποιος είναι εχθρός μου, είναι εχθρός μου, τελείωσε... Όπου και αν δουλεύω, νιώθω πως η ομάδα μου είναι το αίμα μου, η οικογένειά μου και θα δώσω και τη ψυχή μου για αυτήν! Η ζωή των προπονητών είναι τέτοια που ξέρεις πότε θα πας σε μια ομάδα, δεν ξέρεις όμως πότε θα φύγεις... Νομίζω, λοιπόν πως κανείς δεν περίμενε να φύγω από τον Προμηθέα, έπειτα μάλιστα από μια χρονιά που κατέκτησε τίτλο. Όπως σου είπα και πριν, όλους μπορείς να τους κοροϊδέψεις, τον εαυτό σου όμως δεν μπορείς. Είναι η στιγμή που κάθεσαι μπροστά στον καθρέφτη και βλέπεις τον εαυτό σου. Αν έχεις τύψεις, δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ. Δεν ξέρω αν μπορούν να το κάνουν αυτό όλοι...».

Γιατράςςς

Εσύ προσωπικά, πόσο κοστολογείς το να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια;
«Στο λέω ξεκάθαρα... Αυτή τη στιγμή κοιμάμαι ήσυχος! Ήσυχος, ευτυχισμένος και γεμάτος. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που δεν κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια... Κάποιοι που παίζουν με καριέρες ανθρώπων. Που παίζουν με οικογένειες. Πως κοιμούνται αυτοί; Εγώ δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Όποιος παρακολουθεί καταλαβαίνει, κανείς δεν είναι χαζός».

«Την ηθική μας δεν μπορούν να την πιάσουν στο στόμα τους»!

Σε κάποιους πάντως... κακοφάνηκε όταν μιλούσατε ανοιχτά για τίτλους. Έλεγαν ότι ο Προμηθέας ψήλωσε, ότι βγάζει μια αλαζονεία...
«Το είπα τον Γενάρη, έπειτα από ένα ματς με τον Ηρακλή. Ότι δηλαδή στόχος του Προμηθέα είναι το Κύπελλο και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως δεν το είπα με αλαζονεία! Εν τέλει ο Προμηθέας έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ενώ είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Παίξαμε, λοιπόν με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τα θέματα και τα προβλήματα μας. Βγήκαν κάποιοι άνθρωποι και μιλούσαν για την ηθική του Προμηθέα! Ότι θα πάρει ξένο... Είχα κάνει μια δήλωση και είχα πει πως είχαμε δυο θέσεις ξένων. Ξαφνικά, λοιπόν κινητοποιήθηκε όλος ο κόσμος! Και δεν μιλούσε για το νόμιμο... Που επαναλαμβάνω, το νόμιμο ήταν να πάρει παίκτη ο Προμηθέας Πατρών, δεν θα κάναμε δηλαδή κάποια παρανομία! Βγήκαν και μίλησαν για την ηθική του Προμηθέα. Θα σου πω μόνο μια κουβέντα. Την ηθική που έχει ο Λιόλιος, ο Προμηθέας και ο Γιατράς δεν μπορούν να την πιάσουν στο στόμα τους! Και πάλι εκτέθηκαν! Τελικά πήγαμε με πέντε ξένους, δεν πήραμε έκτο ξένο ενώ είχαμε κλείσει έναν πολύ καλό παίκτη. Παίξαμε στο ΟΑΚΑ με τραυματισμούς και προβλήματα. Είδατε τι έγινε με το Περιστέρι και το Λαύριο... Δεν θέλω να πω κάτι. Τιμωρηθήκαμε, κάνανε, είπανε πράγματα, μας ειρωνεύονταν... Και δεν μιλάω για τις ομάδες. Πιστεύω πως στη ζωή, όλα για κάποιον λόγο γίνονται και όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος».

Λιόλιος

«Θα μπορούσα πολύ εύκολα να το παίξω γλύφτης»

Ένιωσες ότι σε χτυπούν λόγω των εκλογών της ΕΟΚ; Ότι χτυπούν τον Προμηθέα και τον Γιατρά για να χτυπήσουν τον Λιόλιο που κατεβαίνει υποψήφιος;
«Όπως έχεις καταλάβει, δεν έχω πάρει θέση τόσο καιρό για αυτό το θέμα. Οι εκλογές της ΕΟΚ με όλα αυτά που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, είναι κάτι που γελάει όλη η Ελλάδα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να το παίξω γλύφτης και να αρχίσω να λέω ποιος είναι κατάλληλος και ποιος όχι... Δεν το έχω πει ποτέ, δεν γίνεται να μην σεβαστώ ανθρώπους που έχουν μια ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Τώρα όμως που είμαι έξω από τον Προμηθέα και δεν έχω κανένα συμφέρον, μπορώ να μιλήσω. Αυτό που ξέρω για τον Βαγγέλη Λιόλιο είναι ότι δεν έχει καμία οικονομική ανάγκη, αγαπάει το μπάσκετ, αγαπάει τον αθλητισμό στο σύνολό του. Αυτό που θέλει είναι να γίνουν κάποια σωστά πράγματα για το μπάσκετ στην Ελλάδα. Ούτε προσωπική προβολή, ούτε ανάγκη για χρήματα, ούτε τίποτα. Έχει να δώσει πράγματα. Και νομίζω πως όλα γίνονται με συνεργασία. Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Κάποιοι τον κατηγορούν πως θέλει να διοικήσει μόνος του. Τα ακούω και γελάω! Είναι άνθρωπος της συνεργασίας, είναι άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό μπάσκετ, που έχει αποδείξει πως δεν μένει στα λόγια.

«Ερχόμουν γήπεδο και σε έβριζα, έκανα σαν τρελός»!

Από ποιο λάθος σου πήρε το μεγαλύτερο μάθημα όλα αυτά τα χρόνια;
«Είμαστε άνθρωποι και λάθη θα γίνουν, μπασκετικά και μη. Λάθη, λοιπόν, έγιναν πολλά, σε αγωνιστικό κομμάτι και επιλογές. Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο. Ίσως μόνο το ότι κάποιες φορές ξέφευγα. Ίσως γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Επειδή νιώθω την ομάδα πολύ περισσότερο δική μου από ό,τι έπρεπε και έβγαινα μπροστά! Πολλές φορές... σκοτώθηκα με κόσμο! Το σημαντικό είναι τα μηνύματα που πήρα όταν σταμάτησα. Ακόμα και από οπαδούς άλλων ομάδων. Και ανθρώπους άλλων ομάδων. Με πήρε, λοιπόν ένας και μου έλεγε: "Ερχόσουν γήπεδο και σε έβριζα! Καθόμουν από πάνω και έκανα σαν τρελός! Μπορεί να μου έχεις ρίξει και εσύ μπινελίκια όμως να ξέρεις πως στεναχωρήθηκα πολύ που φεύγεις! Σε κάθε ομάδα υπάρχουν 10 μα...ες, υπάρχει όμως και κόσμος που μου έδειξε αγάπη. Μου έλεγαν "μας δίνεις δύναμη, σε βλέπουμε να παλεύεις απέναντι σε όλους και σε όλα! Μας δείχνεις πως πρέπει κι εμείς να παλεύουμε". Να σου πω και κάτι άλλο; Θα ήμουν άλλος άνθρωπος αν μίλαγα με κλισέ, θα ήμουν κάτι άλλο... Εγώ δεν είμαι αυτό το κάτι άλλο. Καλώς ή κακώς, είμαι αυτός που βλέπετε».

μάκηςς

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή και πως την ξεπέρασες;
«Ήταν στην πρώτη μας χρονιά στην Α1, όταν για πειθαρχικά παραπτώματα, έπρεπε να διώξω δυο παίκτες. Ο ένας ήταν πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας ενώ ο άλλος ήταν από τους πιο top παίκτες. Έπρεπε, λοιπόν να τα βάλω κάτω. Σκέφτηκα πως ίσως θα έκανα κακό στον Προμηθέα όμως ο Βαγγέλης Λιόλιος με καθησύχασε: "Θα κάνεις αυτό που λέει η ψυχή σου, είμαστε μαζί σου, δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει αγωνιστικά"! Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω κακό στην ομάδα, τη νιώθω σπίτι μου και οικογένειά μου. Δεν μπορείς να κάνεις κακό στην οικογένειά σου! Στο τέλος δικαιώθηκα. Εκείνη τη χρονιά ο Προμηθέας έκανε τρομερή πορεία, πετύχαμε μεγάλες νίκες, ήμασταν πρώτοι στα κλεψίματα, ανεβάζαμε πολύ το σκορ, παίζαμε ένα μπάσκετ που ο κόσμος χαιρόταν να βλέπει».

Ποιους παίκτες αγάπησες; Ποιους παίκτες γούσταρες να κοουτσάρεις; Που ταίριαζαν περισσότερο τα χνώτα σας;
«Εκείνος που αγάπησα και τον είχα από τη Γ' Εθνική είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ήμασταν μαζί για δυο χρόνια στον Κεραυνό Αιγίου, τον είχα φέρει από την Απολλωνιάδα. Ένας τρομερός χαρακτήρας που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα στο μπασκετικό κομμάτι. Επίσης, ένα παιδί που ξεχωρίζω και ήταν παικτάρα είναι ο Δημήτρης Πρόκος. Είχαμε κάποια θέματα... Σκοτωθήκαμε, έγινε το έλα να δεις και μετά ήμασταν κολλητοί! Επίσης, ο Νίκος Πέττας, ένα παιδί που ξεχωρίζω για τον χαρακτήρα και το ταλέντο του. Σίγουρα θα αδικήσω κάποιους... Ακόμα, ο Χρήστος Σαλούστρος. Νομίζω πως η φυγή του Χρήστου από τον Προμηθέα με στεναχώρησε πιο πολύ από όλες! Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης... Δεν έχω συναντήσει τέτοια μπασκετική ιδιοφυΐα. Είναι τρομερό! Επίσης ο Σωκράτης Μαραγκόπουλος, ένα παιδί που με εμπιστεύθηκε, που ήλθε από την Α2 στη Γ' Εθνική και η ψυχή του, η δύναμή του και η θέλησή του μου έδωσαν και εμένα δύναμη να συνεχίσω να παλεύω... Είναι ακόμα ένας άνθρωπος που δεν είναι πια στη ζωή όμως η δύναμη της ψυχής του ήταν τεράστια. Ένας άνθρωπος που δεν ήταν ταλέντο, ούτε είχε μπασκετικό IQ, δεν ήταν καν δυο μέτρα... Λέγεται Φάνης Κολλιόπουλος, δεν τον ήξεραν πολλοί. Έφυγε από την παλιοαρρώστια. Η ψυχή του και η δύναμή του με σημάδεψαν, τον έχω κάθε μέρα στο μυαλό μου. Από ξένους, θα πω για τον Έλις, τον Χολ και τον Τζέριαν Γκραντ. Όχι πως τα άλλα παιδιά που έχω δουλέψει είναι κάτι άλλο... Με το 90% από όλους τους πρώην παίκτες μου είχα τρομερή σχέση».

«Με τον Γιατρά καλύτερα να είσαι φίλος παρά εχθρός»

Πως γίνεται κανείς φίλος σου;
«Είναι κάτι που είχε πει η κουμπάρα μου... Με τον Γιατρά καλύτερα να είσαι φίλος παρά εχθρός. Μου το έχει πει: "Σε φοβάμαι κάποιες φορές, δεν γίνεται να σε έχω εχθρό μου!" Πέραν της πλάκας, δεν χρειάζεται τίποτα... Κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν στη φιλία μου. Ένας είναι ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, ο παλιός του Πανελληνίου. Και ο Γιώργος Μαυραγάνης, που γνωριστήκαμε μέσω του μπάσκετ αλλά είναι αδελφός μου. Νομίζω είναι καλύτερα να ρωτήσεις εκείνους αντί για εμένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι αληθινός. Να κοιτάς στον άλλον στα μάτια και αυτό που λες να το εννοείς. Να μην λες άλλα μπροστά και άλλα πίσω».

Τι μπορούν να σου καταλογίσουν οι εχθροί σου;
«Ίσως ότι είμαι ένας άνθρωπος παρορμητικός. Ένας άνθρωπος που θα χτυπήσει την μπουνιά στο μαχαίρι. Σε κάποιους δεν αρέσει όμως αυτός είμαι. Ένας άνθρωπος παρορμητικός, εκεί χάνω λίγο αλλά να ξέρεις κάτι. Μπορώ να σκοτωθώ με κάποιον και στα 5 λεπτά να πάω κάπου μόνος μου και να λέω: "Είμαι μαλ...ας"! Δεν θα φοβηθώ να τσαλακωθώ. Όταν κάποιος πάει να με κλέψει, να με κοροϊδέψει, να με πατήσει, εκεί είμαι άλλος άνθρωπος. Γίνομαι θηρίο»!

«Ήθελαν τον Προμηθέα να μείνει έξω από τους τελικούς»!

Πολλά νεύρα πάντως στη σειρά με το Λαύριο...
«Ήταν μια δύσκολη σειρά... Μπορώ να σου πω πολλές δικαιολογίες, είχαμε πολλά θέματα. Η ομάδα ήταν ομάδα! Και κάποιοι προσπάθησαν να τρυπήσουν την ομάδα! Να της δημιουργήσουν προβλήματα... Χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια του Λαυρίου, γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, δεν μπορώ! Η σειρά θα μπορούσε να είναι χαρά και γιορτή, να φύγουν όλοι αγκαλιασμένοι. Στο πέμπτο ματς, αφού έγινε ό,τι έγινε, υπήρχαν αριστερά δεξιά 200-300 άτομα και την ώρα που έβγαινα έξω, μου έλεγαν "μπράβο Μάκη", με χαιρέταγαν, βγάζαμε φωτογραφίες. Στο τέλος της ημέρας μπλέχτηκαν και άλλοι άνθρωποι. Άνθρωποι που θέλανε τον Προμηθέα να μείνει έξω από τους τελικούς! Για τους δικούς τους λόγους... Τι να πω, μπορεί να βλέπω εγώ φαντάσματα και να είναι αλλιώς τα πράγματα. Ας κρίνουν αυτοί που βλέπουν μπάσκετ. Να κρίνουν ό,τι έγινε. Όλα καλά, προχωράμε...».

Δεν σκέφτηκες ότι μπορεί να εκτεθείς όταν μιλούσες για τίτλους;
«Θα σου πω... Ακούω κάποιες δηλώσεις από κάποιους που έχουν μπάτζετ διπλάσιο από τον Προμηθέα να λένε "πάμε να σωθούμε". Ότι πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και άλλα τέτοια... Δεν μου λένε τίποτα όλα αυτά. Θα μπορούσα να μην μιλάω για Κύπελλο και τελικούς, δεν θα μπορούσα; Ώστε να μην με βρίζουν και να μην λένε διάφορα... Δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Πήρα την ευθύνη και είπα ανοιχτά πως ο Προμηθέας διεκδικεί τίτλους. Θες να το πεις μούρλα; Θες να το πεις μαλ...ία; Κανείς στη θέση μου δεν θα έλεγε αυτό το πράγμα... Εγώ βγήκα μπροστά και το είπα γιατί το πίστευα, γιατί το έβλεπα στα μάτια των παικτών μου».

«Δεν θα χάσει το μπάσκετ αν δεν κοουτσάρω»

Επόμενη μέρα;
«Αυτή τη στιγμή κάνουμε κάτι σε όλη την Ελλάδα, κάποια 3on3... Θέλω να ξεκουραστώ. Θα υπάρχω στο μπάσκετ, αυτό είναι σίγουρο. Αν βρω αυτό που θα μου δώσει κίνητρο, θα ασχοληθώ ξανά. Αν δεν το βρω, δεν θα χάσει και τίποτα το μπάσκετ από εμένα... Αν βρω κίνητρο και κάτι μου αρέσει, θα το κάνω. Αν όχι... Το μπάσκετ δεν θα χάσει τίποτα από την απουσία μου».

Τελικά ο Γιατράς είναι καλός προπονητής;
«Μου αρκεί να μου λένε πως είμαι καλός άνθρωπος... Μου φτάνει».

Παρεμπιπτόντως, τα βλέπεις τα video σου στο YouTube; Με τα μπινελίκια και τα… κολοκύθια τούμπανα;
«Μα εγώ γελάω πρώτος! Ο γιος μου την πρώτη φορά που το είδε, είπε "μπαμπά κοίτα εδώ! Γίναμε διάσημοι (γέλια)! Όταν είσαι ο εαυτός σου και βγαίνει από τη ψυχή σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα