Παναθηναϊκός: Ο απολογισμός των «πρασίνων» στην Basket League

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ο απολογισμός των «πρασίνων» στην Basket League

bet365

Μπορεί στην EuroLeague τα πράγματα να μην κύλησαν καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό, αλλά στην Basket League και στο Κύπελλο Ελλάδας οι «πράσινοι» φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και να φτάσουν στην κατάκτηση του double.

Υπήρξαν στιγμές που το «τριφύλλι» είχε... πατήσει για τα καλά το πόδι στο γκάζι, αλλά υπήρξαν και στιγμές που τα πράγματα δεν κυλούσαν και τόσο καλά στις τάξεις της ομάδας. Όχι τόσο όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, όσο όσον αφορά την εικόνα της ομάδας μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Πολλά τα σκαμπενεβάσματα στην απόδοση, έλλειψη αγωνιστικής σταθερότητας αλλά από την άλλη και παίκτες οι οποίοι αποτελούν την «σταθερά» και τα «σίγουρα χαρτιά της ομάδας.

Επιπλέον μεσούσης της σεζόν έγινε και αλλαγή όσον αφορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας, καθώς ο Όντεντ Κάτας ήταν εκείνος που είχε πάρει τη θέση του Γιώργου Βόβορα στις αρχές του νέου έτους. O 44χρονος τεχνικός αποχώρησε από τον «πράσινο» πάγκο με 7-1 ρεκόρ, ενώ ο Ισραηλινός μέτρησε σε κανονική περίοδο και playoffs ρεκόρ 21-3.

Η πρώτη ήττα των «πρασίνων» η οποία «άνοιξε» και την πόρτα της εξόδου στον Βόβορα σημειώθηκε στο Λαύριο, ενώ αντίστοιχα η δεύτερη ήττα στην regular season ήρθε επί ημερών Κάτας και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ από τον Προμηθέα Πάτρας. Στη συνέχεια η κανονική περίοδος έκλεισε με το «τριφύλλι» στην κορυφή και με ρεκόρ 20-2 (σ.σ. ένα ματς κοουτσάρισε και ο Χαραλαμπίδης, αυτό με την ΑΕΚ όπου ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει) ενώ σε 10 ματς της postseason είχε 8 νίκες και 2 ήττες.

ΣΕΛΒΙΝ ΜΑΚ

ΣΕΛΒΙΝ ΜΑΚ

ΤΙ ΤΖΕΪ ΜΠΡΕΪ

ΤΙ ΤΖΕΪ ΜΠΡΕΪ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

ΖΑΚ ΟΓΚΟΥΣΤ

ΖΑΚ ΟΓΚΟΥΣΤ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

ΜΑΡΙΟ ΧΕΖΟΝΙΑ

ΜΑΡΙΟ ΧΕΖΟΝΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

ΝΕΜΑΝΙΑ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ

ΝΕΜΑΝΙΑ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ

ΑΑΡΟΝ ΟΥΑΪΤ

ΑΑΡΟΝ ΟΥΑΪΤ

ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

ΜΠΕΝ ΜΠΕΝΤΙΛ

ΜΠΕΝ ΜΠΕΝΤΙΛ

ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ

ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ

ΜΑΡΚΟΥΣ ΦΟΣΤΕΡ

ΜΑΡΚΟΥΣ ΦΟΣΤΕΡ

ΚΙΦΕΡ ΣΑΪΚΣ

ΚΙΦΕΡ ΣΑΪΚΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΣΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΣΙΔΗΣ

Ο Σέλβιν Μακ έκανε ντεμπούτο στην Basket League στην 3η αγωνιστική έχοντας πάρει τη θέση του Κίφερ Σάικς στο πράσινο ρόστερ. Παρόλα αυτά δεν πρόλαβε να τελειώσει τη σεζόν καθώς αποτέλεσε παρελθόν μεσούσης των τελικών και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά το Game 2 στο Λαύριο. Από τα 23 ματς που αγωνίστηκε στο εγχώριο πρωτάθλημα θα έχει να θυμάται τις 10 ασίστ που είχε μοιράσει στο εντός εδρας ματς με τον Ηρακλή, ενώ άλλες τρεις φορές είχε «γράψει» από 8 τελικές πάσες στην στατιστική του. Καλύτερη μέρα στο σκοράρισμα οι 14 πόντοι με 4/5 τρίποντα σε εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας.

Φέτος στην Basket League (23 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 6,7
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 2,4
ΑΣΙΣΤ: 4,8
ΔΙΠΟΝΤΑ: 57%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 37%
ΒΟΛΕΣ: 64%

Μετακόμισε στον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της χρονιάς, εντυπωσίασε με τη συνέπειά του στο σουτ ύστερα από τα τρία πρώτα παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι και έπρεπε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο, περίπου, μήνες. Αν και «παιζόταν» η συμμετοχή του στα playoffs, τελικά τα κατάφερε και επέστρεψε στις υποχρεώσεις των «πρασίνων» πριν ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Στα 12 παιχνίδια του με το «τριφύλλι» είχε τρία ματς με 20+ πόντους με αποκορύφωμα το ντεμπούτο του κόντρα στον Άρη όταν και μέτρησε 24 πόντους με 8/14 τρίποντα. Εξίσου εύστοχος ήταν και στον 3ο τελικό με 21 πόντους και 7/9 τρίποντα! Αν μη τι άλλο τα ποσοστά του και ο ρυθμός με τον οποίο σκόραρε έξω από τα 6,75 μέτρα θύμιζε... Φριντέτ!

Φέτος στην Basket League (12 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 10,8
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 1,6
ΑΣΙΣΤ: 3
ΔΙΠΟΝΤΑ: 63%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 53%
ΒΟΛΕΣ: 67%

Με 21 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ο Γιώργος Παπαγιάννης «έγραψε» εξαιρετικά νούμερα στο φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα τα καλύτερα της καριέρας του. Αποτέλεσε τον βασικό σέντερ των «πρασίνων» ο οποίος έδειξε σημάδια βελτίωσης σε πολλους τομείς του παιχνιδιού. Ο 24χρονος παίκτης είχε το καλύτερο προσωπικό ranking στο πρώτο ματς της σεζόν απέναντι στη Λάρισα (22π., 6ριμπ., 31ran.) ενώ έκανε την διαφορά και με τέσσερα «double-double» φέτος (20π.-11ριμπ. με Ηρακλη, 18π.-13ριμπ. με ΑΕΚ, 15π.-14ριμπ. με Προμηθέα και 12π.-12ριμπ. με ΑΕΚ στα playoffs).

Φέτος στην Basket League (31 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 10,1
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 5,7
ΑΣΙΣΤ: 1
ΔΙΠΟΝΤΑ: 65%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 0%
ΒΟΛΕΣ: 81%

Με τα πάνω του και κάτω του. Πάντα ερχόταν από τον πάγκο και βοηθούσε για 16:50 λεπτά στην περιφέρεια. Κυρίως από τη θέση του σούρτινγκ γκαρντ, αλλά αναλάμβανε και την οργάνωση. Τον «στοιχειώνει» το εντός έδρας ματς με τον Προμηθέα ύστερα από το λάθος του στο τέλος του αγώνα ωστόσο είχε «γεμάτο» παιχνίδι απέναντι στο Μεσολόγγι (16π., 8ριμπ., 4ασ.) ενώ ξεχώρισε και την απόδοσή στο ματς της Πυλαίας κόντρα στον ΠΑΟΚ (13π., 3/4τρ.) Ο Μποχωρίδης πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής με τον Κάτας, ο οποίος του έδειξε περίσσια εμπιστοσύνη στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Φέτος στην Basket League (31 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 5,9
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 2,2
ΑΣΙΣΤ: 2,1
ΔΙΠΟΝΤΑ: 43%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 41%
ΒΟΛΕΣ: 72%

Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι με την λογική ότι είχε κάνει το «step up» την τελευταία διετία στην Γαλατασαράι, αλλά στο ΟΑΚΑ δεν έδειξε το «κάτι παραπάνω» ή το «κάτι διαφορετικό». Μετά βίας έμενε στο παρκέ 11 λεπτά κατά μέσο όρο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Η αστοχία του στις βολές συνεχίστηκε από εκεί που είχε... σταματήσει το καλοκαίρι του 2018 με 42% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Αντίστοιχα το 70% στα δίποντα μεταφράζεται περισσότερο με τα εύκολα καλάθια που έβρισκε στο «garbage time» όπου αγωνιζόταν (και ενώ τα παιχνίδια είχαν κριθεί) όταν έδινε το «παρών».

Φέτος στην Basket League (22 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 5
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 3
ΑΣΙΣΤ: 0,5
ΔΙΠΟΝΤΑ: 70%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: -
ΒΟΛΕΣ: 41%

Στο ΤΟΡ-3 των καλύτερων παικτών (αν όχι ο καλύτερος) του Παναθηναϊκού φέτος. Ο αρχηγός των «πρασίνων» μόνο σε έξι παιχνίδια ήταν «μονοψήφιος» στο σκοράρισμα ενώ έμεινε και μια φορά άποντος. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνιδια του πρωταθλήματος «φώναξε» βροντερό «παρών» , ειδικά στα playoffs όπου πήρε τα περισσότερα ματς επάνω του. Season high του στην Basket League ήταν οι 26 πόντοι που πέτυχε στην ήττα από τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, την ώρα που στην postseason μέτρησε κατά μέσο όρο 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σουτάροντας με 60% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα και 85% στις βολές! Μέσα σ' όλα θα έχει να θυμάται και τις 13 ασίστ που μοίρασε στον πρώτο τελικό με το Λαύριο, τις 12 εκ των οποίων σ' ένα ημίχρονο!

Φέτος στην Basket League (28 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 13,9
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 4
ΑΣΙΣΤ: 3,2
ΔΙΠΟΝΤΑ: 61%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 42%
ΒΟΛΕΣ: 86%

Τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε στο ΟΑΚΑ μετά... Βαΐων και κλάδων! Αν μη τι άλλο ήταν το μεγαλύτερο όνομα που «έφερε» ο Παναθηναϊκός τη φετινή χρονιά ωστόσο από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια είχε βρεθεί στο ΝΒΑ και είχε αφομοιώσει ένα τελείως διαφορετικό στυλ μπάσκετ, χρειάστηκε χρόνο προκειμένου να μπει στο... πετσί του ευρωπαϊκού του ρόλου. Σίγουρα η ποιότητά του ξεχειλίζει, αλλά υπήρξαν και στιγμές που το υπερβολικό «θέλω» του οδηγούσε και σε κάμποσα λάθη. Παρόλα αυτά η παρουσία του στο «πράσινο» ρόστερ ήταν ιδιαίτερα επιβλητική, με τον ίδιο να κάνει τα καλύτερα παιχνίδια του απέναντι στην ΑΕΚ, έχοντας 22 πόντους στo τελευταίο ματς της regular season και άλλους 20 πόντους στα playoffs.

Φέτος στην Basket League (18 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 10,7
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 3,2
ΑΣΙΣΤ: 1,7
ΔΙΠΟΝΤΑ: 48%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 33%
ΒΟΛΕΣ: 88%

Ουσιαστικά το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε για να βοηθάει στις προπονήσεις. Παρόλα αυτά όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει την παραμονή του στον Παναθηναϊκό αλλά έφτασε στο σημείο να γίνει σε κάποια παιχνίδια και μέρος του rotation. Έστω και αν πέρναγε στο παρκέ στα τελευταία ματς και ενώ τα πάντα ήταν «τελειωμένα». Υπογραμμίσαμε τα 8/18 τρίποντα που είχε στο σύνολο φέτος ενώ το highlight της σεζόν ήταν η «ποδιά» που είχε κάνει στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή.

Φέτος στην Basket League (13 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 3
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 0,5
ΑΣΙΣΤ: 0.6
ΔΙΠΟΝΤΑ: 33%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 44%
ΒΟΛΕΣ: 78%

Αν και ξεκίνησε την σεζόν «φουριόζος» έχοντας ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις του, στη συνέχεια έκανε «κοιλιά» ενώ ο Όντεντ Κάτας δεν έδειχνε να τον εμπιστεύεται όπως τον εμπιστευόταν ο Γιώργος Βόβορας. Σε κανένα ματς του πρωταθλήματος δεν σημείωσε περισσότερους από 10 πόντους (σ.σ. το έκανε τρεις φορές) ενώ όσες φορές «πατούσε» στο παρκέ αναλάμβανε ειδικούς ρόλους και στην άμυνα. Παίκτης-οικονομία στις προσπάθειες, ποτέ δεν έκανε το κάτι παραπάνω μόνο και μόνο για τα νούμερά του. Ένας παίκτης ο οποίος αποτύπωνε στο έπακρο τον ρόλο του «ρολίστα» μέσα στην ομάδα.

Φέτος στην Basket League (28 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 4,1
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 2,3
ΑΣΙΣΤ: 1,1
ΔΙΠΟΝΤΑ: 58%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 33%
ΒΟΛΕΣ: 87%

Σε όλα και όλα 8 παιχνίδια αγωνίστηκε ο Ίαν Βουγιούκας. Αν και είχε ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας, η «πράσινη» ΚΑΕ ανανέωσε για μία ακόμη σεζόν τη συμφωνία μαζί του ώστε να «κλείσει» τη χρονιά (ενδεχομένως και την καριέρα του) με ένα double. Ο έμπειρος σέντερ δεν αγωνίστηκε σε κάποιο ματς των playoffs έχοντας κάτι λιγότερο από εννέα λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στις αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου.

Φέτος στην Basket League (8 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 3,6
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 1,5
ΑΣΙΣΤ: 0,5
ΔΙΠΟΝΤΑ: 53%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 0%
ΒΟΛΕΣ: 81%

Όταν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν πιστέψει ότι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης θα έπαιρνε πολλές ευκαιρίες στην Basket League και ότι ο χρόνος συμμετοχής του θα ήταν ιδιαίτερα αυξημένος. Επί Βόβορα και δη στα πρώτα επτά ματς είχε ξεκινήσει δυναμικά με 15 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κάτας με αποτέλεσμα να μπει στο... περιθώριο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τραυματίστηκε και στο πέλμα με αποτέλεσμα να τεθεί και νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν. Συνολικά πρόλαβε να αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Φέτος στην Basket League (11 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 3,9
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 1,7
ΑΣΙΣΤ: 1,1
ΔΙΠΟΝΤΑ: 62%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 21%
ΒΟΛΕΣ: 83%

Ο τραυματισμός του Νεμάνια Νέντοβιτς του επέτρεψε να αγωνιστεί μόλις σε 10 παιχνίδια της Basket League. Από αυτά τα 10 ματς μόνο σε δύο έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων ενώ τρεις φορές σταμάτησε στους 19 πόντους (με Κολοσσό, Λαύριο και ΑΕΚ). Όμως η θλάση που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο μήνες δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί ξανά στην κανονική περίοδο ενώ ακολούθησε ο κορονοϊός που τον κράτησε εκτός και από τα playoffs. Ακόμη κι αν ο Σέρβος ήταν στα «πιτς» ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνολικά είχε ευστοχήσει έξω από τα 6.75 μέτρα (33/59) περισσότερο από το διπλάσιο των δίποντων (15/26).

Φέτος στην Basket League (10 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 14,8
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 1,4
ΑΣΙΣΤ: 2,9
ΔΙΠΟΝΤΑ: 58%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 56%
ΒΟΛΕΣ: 90%

Με... τρενάκι του λούνα παρκ έμοιαζε η παρουσία του Άαρον Ουάιτ στον φετινό Παναθηναϊκό. Ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, παρουσίασε σημαντική άνοδο και βελτίωση, στη συνέχεια επέστρεψε στη μετριότητα και... ξανά από την αρχή. Παρόλα αυτά το γενικό πρόσημο του Αμερικανού περισσότερο τείνει προς το θετικό και λιγότερο προς το αρνητικό. Χρησιμοποιήθηκε στις δύο θέσεις των φόργουορντ στα 30 ματς που αγωνίστηκε με καλά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς, ενώ βοήθησε πολύ και στα ριμπάουντ, ειδικά στα σχήματα που ήταν στο «τρία».

Φέτος στην Basket League (30 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 5,7
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 2,7
ΑΣΙΣΤ: 0,6
ΔΙΠΟΝΤΑ: 66%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 41%
ΒΟΛΕΣ: 89%

Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού Παναθηναϊκού. Ο Μήτογλου πραγματοποίησε (όπως και ο Παπαγιάννης) την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, εκτοξεύοντας την μπασκετική μου μετοχή στα ύψη. Φέτος είχε τους καλύτερους αριθμούς από τη μέρα που πρωτοφόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» και ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την κατάκτηση του double. Δύσκολα έχανε μάχη μέσα στο καλάθι, μάζευε τα επιθετικά ριμπάουντ σαν... στραγάλια και έφτασε στο σημείο να κλείσει τη σεζόν με 2,5 επιθετικά ριμπάουντ σε κάθε ματς και με 6,5 συνολικά. Επιπλέον είχε «διψήφιο» αριθμό πόντων στους μέσους όρους του, ενώ σούταρε με υψηλά ποσοστά έχοντας 61% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα! Το δίχως άλλο του ανήκει ένα μεγάλο κομμάτι στην φετινή πίτα του πρωταθλήματος.

Φέτος στην Basket League (29 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 11,3
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 6,5
ΑΣΙΣΤ: 1,2
ΔΙΠΟΝΤΑ: 61%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 44%
ΒΟΛΕΣ: 78%

Ο Γκανέζος ήταν ένα... εργαλείο «ολκής» στα παιχνίδια του εγχώριου πρωταθλήματος καθώς μπορούσε να «υπηρετήσει» τις δύο θέσεις των ψηλών χάρη στη δύναμη και την αθλητικότητά του. Αν συνυπολογίσει κάποιος και το καλό του σουτ από την περιφέρεια, κατάφερε να αποτελέσει ένα «πασπαρτού» στα χέρια του προπονητικού τιμ, αν και υπήρξαν περίοδοι μέσα στη χρονιά που δεν έδειχνε σταθερότητα στην απόδοσή του. Παρόλα αυτά ωστόσο είχε... φυλάξει το ρεκόρ καριέρας για τον 3ο τελικό που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ σημειώνοντας 28 πόντους. Ο Μπέντιλ είχε 15 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο με περισσότερους από 8 πόντους και 3 ριμπάουντ, όπως επίσης και με καλά ποσοστά (58% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα).

Φέτος στην Basket League (30 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 8,2
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 3,4
ΑΣΙΣΤ: 1
ΔΙΠΟΝΤΑ: 58%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 41%
ΒΟΛΕΣ: 71%

Ο «Loco» (όπως είναι το παρατσούκλι του Κουβανού) είχε δύο περιόδους κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μία μέτρια έως καλή και μια καλή έως πολύ καλή! Πάντως επειδή η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει, ο Σαντ-Ρος τα πήγε περίφημα. Και μάλιστα τα πήγε περίφημα και για έναν ακόμη λόγο. Του ζητήθηκε ένας ρόλος τον οποίο ούτε γνώριζε καλά, αλλά και ούτε είχε επωμιστεί στο παρελθόν. Αυτόν του βασικού point guard. Ακόμη και έτσι, ο Κουβανός ήταν εξαιρετικός, έχοντας παρουσιάσει τεράστια βελτίωση στο παιχνίδι και έχοντας βάλει πράγματα που δεν είχε με συνέπεια στο παρελθόν όπως είναι το μακρινό σουτ! Συνολικά σούταρε με 33% στα τρίποντα (σ.σ. τα χάλασε στον τελευταιο τελικό που είχε 0/7), σημείωνε περίπου 7,1 πόντους ενώ «άγγιζε» και τις 3 ασίστ ανά παιχνίδι.

Φέτος στην Basket League (26 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 7,1
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 3
ΑΣΙΣΤ: 2,8
ΔΙΠΟΝΤΑ: 49%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 33%
ΒΟΛΕΣ: 80%

Φυσικά η απόκτηση του Λευτέρη Μαντζούκα από τον Παναθηναϊκό είχε ξεκάθαρα προοπτική για το μέλλον και σε καμία περίπτωση για το παρόν. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, πήρε λίγες ευκαιρίες (μιας και έπρεπε να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και να δουλέψει περισσότερο με το σώμα του) ενώ στάθηκε άτυχος προς το τέλος της κανονικής περιόδου, όταν και υπέστη πελματιαία απονευρωσίτιδα. Παρόλα αυτά αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια, έχοντας κάνει ντεμπούτο με τα «πράσινα» στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη (3π., 2ασ., σε 14')

Φέτος στην Basket League (3 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 1,6
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 1
ΑΣΙΣΤ: 1,2
ΔΙΠΟΝΤΑ: 50%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 20%
ΒΟΛΕΣ: -

Αλλιώς τα περίμεναν στον Παναθηναϊκό με τον Μάρκους Φόστερ και αλλιώς... εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Αμερικανός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των «πρασίνων» αφού σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του όσο διάστημα ήταν κάτοικος ΟΑΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα και 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Basket League, δεν είδε στην στατιστική του διψήφιο αριθμό πόντων. Αντίθετα ήταν ιδιαίτερα άστοχος έχοντας στο σύνολο 2/27 τρίποντα! Όπως είναι γνωστό αποτέλεσε παρελθόν από τον Παναθηναϊκό μεσούσης της σεζόν μετακομίζοντας στην Τουρκία.

Φέτος στην Basket League (10 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 5,3
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 1,7
ΑΣΙΣΤ: 1,5
ΔΙΠΟΝΤΑ: 55%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 7%
ΒΟΛΕΣ: 64%

Ένα ματς όλο και όλο πρόλαβε να παίξει ο Κίφερ Σάικς πριν αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα ήταν αυτό της πρεμιέρας κόντρα στη Λάρισα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όταν και είχε 7 πόντους με 1/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 19:52. Έκτοτε δεν αγωνίστηκε σε άλλη αναμέτρηση των «πρασίνων» στην Basket League καθώς συνέχισε την καριέρα του στην Αυστραλία.

Φέτος στην Basket League (1 ματς)

ΠΟΝΤΟΙ: 7
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 3
ΑΣΙΣΤ: 1
ΔΙΠΟΝΤΑ: 33%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 20%
ΒΟΛΕΣ: 100%

Στην περίπτωση του Νίκου Περσίδη υπάρχει κάτι οξύμωρο. Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο μετακόμισε στο Λαύριο και στους τελικούς αντιμετώπισε την... πρώην ομάδα του. Παρόλα αυτά από τη στιγμή που πάτησε παρκέ έστω και σ' ένα ματς φορώντας τη φανέλα του «τριφυλλιού» οφείλει να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Συγκεκριμένα ήταν η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ όπου σε 05:44 λεπτά συμμετοχής είχε 2 πόντους με 1/1 δίποντο και 1 ριμπάουντ.

Φέτος στην Basket League (1 ματς με τον Παναθηναϊκό)

ΠΟΝΤΟΙ: 2
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 1
ΑΣΙΣΤ: 0
ΔΙΠΟΝΤΑ: 100%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ: -
ΒΟΛΕΣ: -