Αταμάν: «Ο Ερντογάν ασχολήθηκε προσωπικά με το Final 4!»

Αταμάν: «Ο Ερντογάν ασχολήθηκε προσωπικά με το Final 4!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Αταμάν: «Ο Ερντογάν ασχολήθηκε προσωπικά με το Final 4!»
Ο προπονητής της Γαλατασαράϊ, Εργκίν Αταμάν, εξαίρει τη συνεισφορά της τουρκικής κυβέρνησης για την ανάθεση του Final 4 στην Κωνσταντινούπολη και μιλώντας στο gazzetta.gr, προειδοποιεί τους πάντες να μην ξεγράφουν την ομάδα του!

Θεωρείται ο πιο πετυχημένος Τούρκος προπονητής της σύγχρονης γενιάς, έστω κι αν στη διετή θητεία του στην Εθνική ομάδα, το σημαντικότερο επίτευγμά του, ήταν η είσοδος στην οκτάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (2014). Ο Εργκίν Αταμάν μπορεί πλέον να αποτελεί παρελθόν από το αντιπροσωπευτικό της Τουρκίας, ωστόσο, η κατάκτηση του περυσινού Eurocup με την Γαλατασαράϊ, έδωσε για πρώτη φορά στην γειτονική χώρα, τέταρτο εισιτήριο στην Euroleague.

Στη διάρκεια της διήμερης παραμονής μας στην Πόλη, χάρη στην ευγενική φιλοξενία της Turkish Airlines, συναντήσαμε τον 50χρονο τεχνικό και η συζήτησή μας, περιστράφηκε στην ιστορική συγκυρία που θα φιλοξενήσει το τουρκικό μπάσκετ μέσα στο 2017. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, μας μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για το νέο format της Euroleague, αναφέρθηκε στην μεγάλη ευκαιρία της Τουρκίας να δείξει ότι είναι μία ασφαλής χώρα και δεν έκρυψε τις κρυφές του βλέψεις για πρόκριση στο Final 4!

«Είναι μεγάλη υπόθεση για το μπάσκετ της χώρας μου, που για πρώτη φορά στην Euroleague, θα πάρουν μέρος τέσσερις τουρκικές ομάδες. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, είδαμε έμπειρες και παραδοσιακές δυνάμεις να κάνουν αρκετές αλλαγές στα ρόστερ τους, όπως η Μακάμπι, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός και νομίζω ότι οι Τούρκοι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διοργάνωση, πριν υποδεχθούν στην Κωνσταντινούπολη τις τέσσερις φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.», μας είπε αρχικά ο τεχνικός της Γαλατασαράϊ, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα δώσει τρία φιλικά με την ΑΕΚ (28/09) και τον Ολυμπιακό (29/09 και 01/10).

Ο έμπειρος Τούρκος προπονητής είχε κάθε λόγο να χαμογελά και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα του, καθώς για την χρονιά που μας έρχεται, η Κωνσταντινούπολη θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε διασυλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο. «Το 2017 είναι μία χρονιά ορόσημο για το τουρκικό μπάσκετ, γιατί μέσα σε λίγους μήνες, θα φιλοξενήσουμε την μεγαλύτερο μπασκετικό ραντεβού σε επίπεδο συλλόγων, που είναι το Final 4 αλλά και την τελική φάση του Eurobasket! Χαίρομαι διπλά γιατί αυτά τα σπουδαία τουρνουά, θα διεξαχθούν στη σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων αλλά και του πραξικοπήματος που έγιναν τους προηγούμενους μήνες κι έτσι θα μας δώσουν την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει αλλά και ότι η Κωνσταντινούπολη είναι μία απολύτως ασφαλής πόλη, που ξέρει να διοργανώνει μεγάλα και σημαντικά events. Για μας αυτά τα τουρνουά έχουν μεγάλη σημασία και αυτός είναι και ο λόγος, που με την οργάνωσή τους, έχει ασχοληθεί προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ερντογάν.», σχολίασε ο Εργκίν Αταμάν, που φέτος έκανε ολοκληρωτικό “lifting” στη Γαλατασαράϊ, προχωρώντας στην απόκτηση συνολικά οκτώ παικτών.

«Εύχομαι να γίνει η έκπληξη και η Γαλατασαράϊ να είναι στο Final 4. Πέρυσι δεν μας υπολόγιζαν πολλοί, αλλά κατακτήσαμε το Eurocup και προβιβαστήκαμε στην Euroleague. Φέτος έχουμε ως αρχικό στόχο να φτάσουμε στα play-offs! Αν τα καταφέρουμε, θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το θαύμα και τον ερχόμενο Μάϊο, να παίξουμε στο Sinan Erdem, μπροστά τους οπαδούς μας.», κατέληξε ο μοναδικός Τούρκος προπονητής, που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο (το Saporta Cup του 2002) με ομάδα του εξωτερικού (Μοντεπάσκι Σιένα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.