Κλαβέρ: «Δεν είπα ποτέ ναι στον Παναθηναϊκό!»

Κώστας Κουκούσης
Κλαβέρ: «Δεν είπα ποτέ ναι στον Παναθηναϊκό!»

bet365

Ο Βίκτορ Κλαβέρ μιλάει στο gazzetta.gr και ισχυρίζεται πως το καλοκαίρι δεν συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε ενημερώσει τους «πράσινους» ότι περίμενε πρόταση από την Ισπανία, η οποία εξ αρχής, ήταν η πρώτη του επιλογή.

Αναμφισβήτητα, το ενδεχόμενο συμφωνίας του Ισπανού πάουερ φόργουορντ με το «τριφύλλι», αποτέλεσε το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού. Το "deal" με τους «πράσινους» φαινόταν να είναι τελειωμένη υπόθεση, αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Δύο μήνες αργότερα, ο Βίκτορ Κλαβέρ εξιστορεί μέσω του gazzetta.gr πως εξελίχτηκε η υπόθεση και επισημαίνει ότι δεν είπε ποτέ «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού, προσθέτοντας όμως, ότι εάν δεν είχε εμφανιστεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα φορούσε τώρα τη φανέλα με το «τριφύλλι».

«Από τη στιγμή που η Βαλένθια είχε τα δικαιώματα μου και έπρεπε να πάρει ένα μεγάλο ποσό για να με αποδεσμεύσει, ήταν δύσκολο να βρω ομάδα στην Ισπανία. Επομένως εκείνη την περίοδο η πρώτη μου επιλογή ήταν να έρθω στην Αθήνα. Δεν μπορούσαμε όμως να συμφωνήσουμε σε όλες τις λεπτομέρειες με τον Παναθηναϊκό και όσο διαπραγματευόμασταν, ήρθε η πρόταση της Μπαρτσελόνα», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια εξήγησε πως το ενδιαφέρον των Καταλανών άλλαξε τα πάντα και τόνισε ότι σέβεται μεν απόλυτα τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά από τη στιγμή που δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο δεν υπήρχε καμία συμφωνία μεταξύ τους: «Από την αρχή, ήταν προτεραιότητα μου να επιστρέψω στην Ισπανία για να έχω μια σταθερότητα στη ζωή μου και στο μέλλον μου, κάτι που δεν θα έβρισκα εάν ερχόμουν στον Παναθηναϊκό. Γι' αυτό επέλεξα την Μπαρτσελόνα. Ήταν κάτι πιο ξεκάθαρο για εμένα. Δεν είχαμε καμία συμφωνία με τον Παναθηναϊκό γιατί δεν υπέγραψα τίποτα. Ήθελα να έρθω εδώ, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας ήξεραν πως περιμένω μήπως βρω καλή πρόταση από την Ισπανία. Δεν τους είπα ποτέ "ναι". Σέβομαι απόλυτα τον Παναθηναϊκό γιατί είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα όμως ήθελα να αγωνιστώ στην πατρίδα μου».

Μετά από όλα αυτά είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και απ' ότι λέει δεν θα του κάνει εντύπωση, εάν αποδοκιμαστεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά «Diamonds Are Forever», αφού έλαβε πολλά οργισμένα μηνύματα στα social media, όταν υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα: «Νομίζω είναι κάτι φυσιολογικό. Έτσι αντιδρούν οι φίλαθλοι. Όταν ήταν να έρθω στον Παναθηναϊκό, μου έστελναν διάφορα ενθαρρυντικά μηνύματα στα social media και με αποθέωναν, αλλά όταν έμαθαν πως θα πάω στην Μπαρτσελόνα, άρχισαν να με αποδοκιμάζουν. Δεν μου κάνει εντύπωση. Ο καθένας θέλει το καλύτερο για την ομάδα του οπότε εάν με γιουχάρουν θα είναι αναμενόμενο».

Σε αυτό το τουρνουά θα παραβρεθεί στην απόσυρση της φανέλας του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ μέσα στη σεζόν, θα αντιμετωπίσει και τον Κρις Σίνγκλετον, με τον οποίο πέρυσι ήταν συμπαίκτες στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Για τον πρώτο πιστεύει πως είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή, ενώ για τον δεύτερο, μας προειδοποιεί πως θα είναι ακόμα καλύτερος απ΄ ότι την περασμένη σεζόν: «Ο Διαμαντίδης είχε μια απίστευτη καριέρα. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις τόσα χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο και να κατακτήσεις πολλούς τίτλους με την ίδια ομάδα. Κέρδισε τον σεβασμό όλων και αυτός θα είναι ένας υπέροχος τρόπος να πει "αντίο" στο μπάσκετ. Σίγουρα θα είναι μια συγκινητική βραδιά για τον ίδιο. Θα τιμηθεί σε ένα μεγάλο τουρνουά με σπουδαίες ομάδες και θα έχουμε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει. Όσο για τον Κρις, ο Παναθηναϊκός αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία γι' αυτόν. Ειδικά μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ήταν η πρώτη του στην Ευρώπη και φέτος περιμένω πως θα είναι ακόμα καλύτερος. Θα κάνει σπουδαία πράγματα».

Στην Μπαρτσελόνα θα συνεργαστεί ξανά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα υπό τις οδηγίες του οποίου πέρυσι στη Ρωσία έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Αυτό όπως υπογραμμίζει τον κάνει να αισθάνεται πιο άνετα αλλά και να βρει πιο εύκολα τον ρόλο του στην ομάδα: «Όπως είπα ήθελα να επιστρέψω στην Ισπανία και η Μπαρτσελόνα μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω. Όχι μόνο για να είμαι στη χώρα μου αλλά και γιατί το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη. Το γεγονός πως θα συνεργαστώ πάλι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα με κάνει να αισθάνομαι πιο άνετα γιατί ξέρω τη φιλοσοφία του και τον τρόπο που δουλεύει. Βέβαια εδώ υπάρχει μια τελείως διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πέρυσι που ήμασταν μαζί στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. Έχουμε ένα πολύ γεμάτο ρόστερ και θα πρέπει να παλέψω για να βρω τη θέση μου στην ομάδα και να την βοηθήσω».

Μετά από δύο χρόνια χωρίς τίτλο οι απαιτήσεις στους Καταλανούς είναι ιδιαίτερα υψηλές φέτος και το γνωρίζει καλά. Βασική ανταγωνίστρια τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα όσο και στην Euroleague, θα είναι φυσικά η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ενδιαφέρθηκε πρώτη για την απόκτηση του αλλά όπως λέει, δεν ήθελε να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσε η Βαλένθια: «Στην Μπαρτσελόνα υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Αυτό βέβαια είναι και το ωραίο στο να παίζεις σε μια τέτοια ομάδα, που ο κόσμος περιμένει να διεκδικήσεις όλους τους τίτλους. Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά όλες οι ομάδες στην Ισπανία έχουν ενισχυθεί αρκετά. Όταν τελείωσα τη σεζόν στη Ρωσία, ήταν μία από τις επιλογές μου. Με ήθελε, αλλά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει την Βαλένθια για να μείνω ελεύθερος».

Τέλος αναφέρθηκε και στο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε με την εθνική ομάδα της Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: «Ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε αυτό το μετάλλιο. Δεν αρχίσαμε τη διοργάνωση όπως θα θέλαμε, αφού χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά παλέψαμε και στο τέλος πετύχαμε το στόχο μας. Θέλαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο όποιο και αν ήταν αυτό».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα