Υποκλίθηκαν στον Διαμαντίδη προπονητές και αρχηγοί (pics&vid)

Γιάννης Ράμμας
Υποκλίθηκαν στον Διαμαντίδη προπονητές και αρχηγοί (pics&vid)

bet365

Οι προπονητές για οι αρχηγοί των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά «Diamonds Are Forever» μίλησαν για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και φυσικά τον αποθέωσαν.

Η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Παναθηναϊκού που το Σάββατο (17/9) θα τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και οι εκπρόσωποι τους είχαν να πουν πολλά στην συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά.

«Είναι ιδιαίτερη στιγμή για τον σύλλογο. Για μένα είναι ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο για τις αγωνιστικές ικανότητες του, αλλά και για τη συμπεριφορά του. Για την πίστη και την αφοσίωση που είχε στην ομάδα, στον προπονητή, τον συμπαίκτη. Μαζί με τον Φάνη Χριστοδούλου άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε το μπάσκετ. Ο Φάνης έδειξε τον δρόμο και ο Δημήτρης το έφτασε στο υψηλότερο σημείο. Θα είμαστε όλοι εκεί για να τον τιμήσουμε. Επιβάλλεται να είναι στη συνέχεια μαζί μας», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης που καθυστέρησε να φτάσει στο ξενοδοχείο που έγινε η συνέντευξη Τύπου επειδή είχε ένα τρακάρισμα καθώς πήγαινε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το τουρνουά. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης πρόσφερε πολλά. Είμαι χαρούμενος που υπήρξα συμπαίκτης του. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο σπουδαίους παίκτες και ομάδες. Να δώσουμε ένα ωραίο αντίο στον Δημήτρη με καλό μπάσκετ και του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια της ζωής του. Είχα την τύχη να τον ζήσω πολλά χρόνια. Είμαι τυχερός γιατί τον γνώρισα και εκτός γηπέδου», ήταν το σχόλιο του Αντώνη Φώτση.

Όταν πήρε το λόγο ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, ζήτησε συγνώμη από τους παρευρισκόμενους καθώς μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό επιβαλλόταν να μακρηγορήσει: «Δυστυχώς για εσάς θα μακρηγορήσω γιατί το αξίζει ο Δημήτρης και το τουρνουά. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ με άλλους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και γιατί τιμούμε όλοι τον Διαμαντίδη που υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό, το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πέτυχε πάρα πολλά με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Με την αγωνιστική συμπεριφορά του άλλαξε τον τρόπο σκέψης πολλών μας. Μαζί με τους συμπαίκτες του κι εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του, έδωσε διαφορετική διάσταση στο άθλημα. Είναι σημαντικό να μιλάμε για έναν παίκτη που δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά ο πιο πολύτιμος γιατί έδωσε φοβερές ασίστ, ήταν εκεί να κόψει, να πάρει τα ριμπάουντ, να παίξει άμυνα. Όλα αυτά τα εκτιμήσαμε.

Μαζί του περάσαμε σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης για τον κόσμο. Ήταν τιμή μου να τον έχω δίπλα μου. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα μείνει εκτός μπάσκετ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μου έλεγε τι θα κάνουμε αύριο μετά το τριπλ κράουν με τον Παναθηναϊκό και έλεγε θα πάω για σουτ. Του αξίζει αυτή η τιμή. Μπράβο στον Παναθηναϊκό που κάνει αυτή την εκδήλωση. Θα θέλαμε να είμαστε με πλήρες ρόστερ, αλλά έχουμε απουσίες, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τιμήσουμε τον Δημήτρη. Να είσαι υγιής και να χαίρεσαι τις στιγμές τις οποίες αξίζεις».

Σε αντίθεση με τον προπονητή του ο Βίκτορ Χριάπα ήταν πιο σύντομος: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε την ΤΣΣΚΑ για να αποδώσουμε τιμές σε έναν μεγάλο παίκτη. Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά μιλούν όλα αυτά που έκανε στο γήπεδο. Του εύχομαι καλή τύχη στη ζωή του, εκτός μπάσκετ. Δεν υπάρχουν λόγια να τον περιγράψουν. Έκανε πολλά πράγματα στο παρκέ. Ήταν εξαιρετικός αμυντικός κι ο καλύτερος πλέι μέικερ όσο έπαιζε».

Ο τεχνικός της Μακάμπι Ερέζ Εντελστάιν πάλι έφτασε σημείο να ρωτήσει τον Διαμαντίδη εάν όντως θα σταματήσει: «Δεν το σκεφτήκαμε ούτε λεπτό. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Ο κόσμος στο Τελ Αβίβ σε αγαπά και μιλώ εκ μέρους των φίλων της Μακάμπι. Θα σου κάνω μια ερώτηση: Όντως θα σταματήσεις ή…;».

Όσο για τον αρχηγό της, Γκάι Πνίνι, αυτός θυμήθηκε πως κάποτε κάποιος συμπαίκτης του είχε πει να μην του δίνει τη μπάλα όταν μαρκάρει ο Διαμαντίδης για να μην την κλέψει: «Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ για τον Δημήτρη. Όπως είπε και ο Βίκτορ, μπορούμε να πούμε πολλά γι’ αυτόν, αλλά θα τα πούμε μετά το τουρνουά. Για εμάς αυτή η διοργάνωση είναι ένα μεγάλο τεστ απέναντι στους κορυφαίους της Euroleague. Ελπίζουμε να το απολαύσει ο κόσμος. Παίξαμε πολλούς αγώνες αντίπαλοι. Θυμάμαι όταν είχα έρθει στη Μακάμπι ότι ο Σαρπ που είχε πει να μην πασάρω την μπάλα όταν μπροστά ήταν ο Διαμαντίδης!».

Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα πλέον δεν είναι αντίπαλοι. Ο Έλληνας τεχνικός κάθεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και όχι του Ολυμπιακού και έτσι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν ελεύθερα για να του εκφράσει τον σεβασμό του: «Ευχαριστούμε για την πρόσκληση που είναι τιμητική για εμένα και την ομάδα. Με ιδιαίτερη χαρά ήρθαμε για τον Δημήτρη, αλλά και γιατί είναι τουρνουά που παίζουμε με τις καλύτερες ομάδες. Οι προπονητές θέλουν να δουν σε τι επίπεδο βρίσκονται οι ομάδες αλλά ο κόσμος δεν θα ασχοληθεί με το μπάσκετ, αλλά με τον Δημήτρη. Θα είναι συναισθηματική η ατμόσφαιρα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει τι πρόσφερε ο Δημήτρης στην ομάδα. Ο Δημήτρης άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το μπάσκετ, τι είναι σημαντικό και τι όχι. Ήμασταν σε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά πλέον μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε πιο ήρεμα και να του πω πόσο τον εκτιμώ. Του εύχομαι τα καλύτερα για τη ζωή του από εδώ και πέρα».

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ για τον κ. Διαμαντίδη που ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα είναι εξαιρετικά τεστ για εμάς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στο τουρνουά», ανέφερε εκ μέρους της Μπαρτσελόνα από την πλευρά του ο Άντε Τόμιτς.

 

Τελευταία Νέα