«Ο Διαμαντίδης είναι από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

«Ο Διαμαντίδης είναι από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών»

«Ο Διαμαντίδης είναι από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών»

Η Μακάμπι Τελ ΑΒίβ ετοιμάζεται για το τουρνουά προς τιμή του Δημήτρη Διαμαντίδη τον οποίο αποθεώνει. 

Μπορεί το τουρνουά «Diamonds Are Forever» για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που διοργανώνει ο Παναθηναϊκός να αργεί (16-17/09), αλλά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ανυπομονούν.

Η ομάδα του Ισραήλ η οποία θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη γιορτή μέσω της ιστοσελίδας της φρόντισε να αποθεώσει τον πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού... «μας έχει νικήσει και τον έχουμε νικήσει, μα πάνω απ' όλα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός για έναν παίκτη που είναι από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Ο προπονητής της Μακάμπι,  Ερέζ Εντελστάιν ανέφερε πως «είναι μεγάλη τιμή για όλη τη Μακάμπι να αποδώσουμε τιμές σε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη όπως ο Διαμαντίδης. Για εμάς το συγκεκριμένο τουρνουά θα είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για την προετοιμασία μας ενόψει μιας μεγάλης σεζόν και είμαστε πεπεισμένοι πως ο κόσμος θα δημιουργήσει εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Ο αρχηγός, Γκάι Πνίνι τόνισε ότι, «ο Διαμαντίδης έχει πλούσια ιστορία και απέναντι στη Μακάμπι. Χάσαμε από αυτόν και τον νικήσαμε και μπορώ να σας πως ότι πάντα τον σεβόμουν. Είναι ένα σπουδαίο μπασκετικό μυαλό που παραμένει παγκόσμιας κλάσης. Υπάρχουν πολλές στιγμές του που θα θυμάμαι, αλλά περισσότερο θα θυμάμαι την εμφάνισή του στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ το 2006 με τις ΗΠΑ, ένα παιχνίδι όπου σχεδόν δεν βγήκε καθόλου από το παρκέ» και πρόσθεσε: «Αυτό το τουρνουά θα μας δώσει μια πρώτη ιδέα πως είμαστε ως ομάδα και τι είδους αντιπάλους θα αντιμετωπίσουμε στη φετινή Euroleague. Κάθε μία από τις ομάδες του τουρνουά είναι διεκδικήτρια του τίτλου και θέλουμε κι εμείς να είμαστε διεκδικητές φέτος».