Ιτούδης για Διαμαντίδη: «Έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη» (gTV)

Ιτούδης για Διαμαντίδη: «Έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη» (gTV)

Ιτούδης για Διαμαντίδη: «Έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη» (gTV)

bet365

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και του ευχήθηκε να μείνει κοντά στο μπάσκετ.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης που έζησε την εξέλιξη του Δημήτρη Διαμαντίδη, μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για την απόφασή του να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Παίξε νόμιμα με τις καλύτερες αποδόσεις στη Vistabet!

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας σου είχες την ευκαιρία και την τιμή να προπονήσεις και να ζήσεις γενικότερα όλη την εξέλιξη του Δημήτρη Διαμαντίδη από παίκτη ο οποίος ήταν σε μία μικρή ομάδα να τον ζήσεις να φτάνει σε ένα παίκτη ηγέτη σε όλη την Ευρώπη. Πως ήχησαν στα αυτιά σου τα νέα ότι σταματάει το μπάσκετ και πως πιστεύεις ότι θα είναι ο Παναθηναϊκός, το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ:

«Είχα την τιμή να είμαι παρόν στην εξέλιξη του Διαμαντίδη. Ως αθλητή, αλλά κι ως ανθρώπου. Με την έννοια ότι ο Δημήτρης έκανε μία πολύ όμορφη οικογένεια. Και του εύχομαι να ζήσουν όμορφα και σωστά και καλά κι όπως ονειρεύεται με την οικογένειά του. Εννοώ την εξέλιξή του, γιατί ερχόμενος από τον Ηρακλή, όπου ουσιαστικά μας είχε δείξει το ταλέντο του και τι μπορεί να κάνει -Δεν είναι εύκολο το τρανζίνσιον αυτό - Η προσαρμογή του από ένα καλό παίκτη σε έναν παίκτη που θα πρέπει να ηγηθεί μιας προσπάθειας. Αυτό πρέπει να το έχεις μέσα σου. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σέβεται το άθλημα. Το άθλημα τον σεβάστηκε. Είναι ο άνθρωπος που είναι παράδειγμα για πολλούς. Έκανε τη δουλειά και του Ζέλικο κι όλων μας πολύ πιο ευκολότερη. Όταν είσαι ο ηγέτης... είσαι πρώτος στην προπόνηση, πρώτος στην εκδήλωση της ομάδος. Πρώτος όταν θα χρειαστεί μία καλή άμυνα. Πόσες φορές χρειάστηκε μία καλή άμυνα για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι και μια καλή βοήθεια. Πρώτος να σουτάρει όταν η μπάλα είναι ζεστή και καίει και πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Όταν ο ηγέτης σου είναι σε αυτό το επίπεδο τότε οι υπόλοιποι απλά ακολουθούν και προσπαθούν να τον φτάσουν και να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο κάνει πιο εύκολο τη δουλειά. Βέβαια, είχαμε και είχε πάντα αξιόλογους παίκτες δίπλα του. Αυτή είναι όλη η προσπάθεια της διοίκησης του Παναθηναϊκού, αλλά και του κόσμου που στήριξαν την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο Δημήτρης αναδείχθηκε από ένα σύνολο και έδειξε τι μπορεί να κάνει και για αυτό λέω ότι με τιμάει το γεγονός το ότι έζησα την εξέλιξή του και ως αθλητή κι ως ανθρώπου. Το γεγονός ότι αποχωρεί είναι μία συνειδητοποιημένη απόφαση. Ο Δημήτρης μόνο λόγια δεν λέει. Προφανώς θα είναι φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ. Μπορούμε να πούμε το εξής κάτι το οποίο είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι ο Δημήτρης και κάποιοι άλλοι αθλητές προφανώς, αλλά αφού μιλάμε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλάξανε την οπτική γωνία και των δημοσιογράφων, αλλά και του κόσμου. Ουσιαστικά βοήθησαν ήρθαν πιο κοντά στα δεδομένα τα προπονητικά. Ο κόσμος πλέον μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ένας αθλητής μπορεί να μην είναι πρώτος σκόρερ, να μην είναι στα πρωτοσέλιδα επειδή σκόραρε 30 πόντους. Καλό να σκοράρεις και 30, να έχεις κι αθλητές που μπορούνε να σκοράρουν και 30 πόντους. Αλλά ο Δημήτρης μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι και να έχει 4 πόντους, αλλά 6 ασίστ, 2 κοψίματα και 10 ριμπάουντ. Και να είναι ο πολυτιμότερος του αγώνα. Τον χρειάζεται η ομάδα να είναι μέσα στο παρκέ για 28 ή 30 λεπτά».

Τι θα ήθελε να του πει, να του ευχηθεί: «Να του πω να είναι υγιείς και να ζήσει στιγμές με την οικογένειά του έτσι όπως του αρέσει και να μείνει κοντά στο μπάσκετ!».

Το γεγονός ότι τηρεί την απόφασή του και λέει ότι δεν θέλω να φαίνομαι ότι είμαι ένας 38χρονος αθλητής που παίζει 5 λεπτά και θέλω ο κόσμος να με θυμάται ως ένα χρήσιμο παίκτη που έκανε τη διαφορά. Τι λέει για τον χαρακτήρα του: «Είναι μεγαλείο! ο χαρακτήρας του. Έχει το γνώθι σαυτόν. Ξέρεις τις δυνατότητές του. Του δείχνουν κάποια σημάδια το κορμί του. Όσο αναφορά τις αντοχές του. Έχει να κάνει με το ποιος είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ότι είναι μοναδικός!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα