Πώς ο Γιάννης «πήρε την ευχή» των Μπακς!

Πώς ο Γιάννης «πήρε την ευχή» των Μπακς!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει πώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χειρίστηκε την υπόθεση της Εθνικής ομάδας κι έπεισε τα «ελάφια» να μην σταθούν εμπόδιο στην συμμετοχή του στο προολυμπιακό τουρνουά.

Τα αρχικά δεδομένα, για τα οποία ήταν ενημερωμένη και η πλευρά της ελληνικής ομοσπονδίας, ήταν ότι ο Τζέϊσον Κιντ είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την παρουσία του 21χρονου Έλληνα άσου των Μπακς στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι. Με δεδομένο ότι το «ελληνικό θεριό», θεωρείται ο παίκτης γύρω από τον οποίο θα στηθεί η επόμενη 5ετία της ομάδας, ο 44χρονος τεχνικός των «ελαφιών» τον είχε συμβουλεύσει να απουσιάσει για μία διοργάνωση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να αξιοποιήσει την εφετινή off-season, δουλεύοντας αποκλειστικά πάνω στα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει πάνω στο παιχνίδι του.

Ο «Greak Freak» είχε εξαρχής εκφράσει την επιθυμία του να ενισχύσει την «επίσημη αγαπημένη» και να παλέψει για το παιδικό όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με ικανοποίηση τους ιδιοκτήτες και τον general manager της ομάδας, να του επαναλαμβάνουν ότι επάνω του θα στηριχτεί η προσπάθεια ολικής επαναφοράς των Μπακς στην «ελίτ» του ΝΒΑ. Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συζήτησης δεν θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια - άλλωστε οι ομάδες απαγορεύονται να κάνουν διαπραγματεύσεις συμβολαίων πριν την 1η Ιουλίου - ωστόσο οι διοικούντες του οργανισμού από την Πολιτεία του Ουισκόνσιν, κατέστησαν σαφές ο προπονητής του θέλει το καλό του παίκτη στον οποίο θα βασίζεται το μέλλον των «ελαφιών».

Όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει, ο Έλληνας διεθνής point-guard που συνοδευόταν από τον ελληνοαμερικανό ατζέντη του Άλεξ Σαράτση, ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες της ομάδας του για την εμπιστοσύνη και την στήριξη και ουσιαστικά παραλλήλισε την εφετινό μεταβατικό στάδιο της Εθνικής ομάδας με την ανανέωση που επιχειρούν οι Μπακς. Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αναβαθμισμένο ρόλο που θα έχει στην εφετινή προσπάθεια τους αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που λόγω απουσιών και αποχωρήσεων, θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο οποίο η παρουσία του όχι μόνο είναι απαραίτητη, αλλά θα αποτελέσει κι ένα πρώτο δείγμα του Αντετοκούνμπο που θα δούμε όλοι στη νέα σεζόν του «άλλου πλανήτη» του μπάσκετ.

Η επόμενη χρονιά (20016-17) είναι η 4η και τελευταία χρονιά του «rookie» συμβολαίου του Γιάννη Αντετοκούνμπο (θα εισπράξει 3 εκατομμύρια δολάρια), ωστόσο, βάσει των κανονισμών του ΝΒΑ, το Μιλγουόκι έχει δικαίωμα να του προσφέρει νέο πολυετές (4 ή 5 χρόνων) συμβόλαιο, από την 1η Ιουλίου έως και τις 31 του Οκτώβρη. Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι παρά το αρχικά μη θετικό κλίμα, οι όποιες αντιρρήσεις της ομάδας κάμφθηκαν και οι κ.κ. Έντενς και Λάσρι, όχι απλά δεν του εναντιώθηκαν αλλά του έδωσαν και την ευχή τους όχι απλά να πάει στο Ρίο αλλά να γυρίσει και με μία ολυμπιακή διάκριση. Ο τρόπος που ο ίδιος και ο εκπρόσωπός του χειρίστηκαν το θέμα, το ισχυρό δέσιμό του με την ομάδα και η χιλιοεκπεφρασμένη επιθυμία του να μην αλλάξει φανέλα μέχρι το τέλος της καριέρας του, «σκλάβωσαν» για μία ακόμη φορά τα «αφεντικά» των «ελαφιών» αλλά και τον Τζον Χάμοντ, που δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι έχουν σαν παιδί τους! Η συνέχεια εντός του καλοκαιριού... Στα γήπεδα του Τορίνο και ίσως και του Ρίο, αλλά και στις ανανεώσεις των Μπακς.

 

Τελευταία Νέα