Σμυρνιώτης: «Μάθαμε πολλά τη φετινή χρονιά»

Σμυρνιώτης: «Μάθαμε πολλά τη φετινή χρονιά»

bet365

Ο Μιχάλης Σμυρνιώτης έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του Αρκαδικού στην Α1 κατηγορία.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μιχάλη Σμυρνιώτη στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικού:

Κ. Σμυρνιώτη, πριν από λίγο καιρό τελείωσε μια χρονιά που έκρυβε πολλά για τον Αρκαδικό και ευχάριστα και δυσάρεστα. Τι υπάρχει στο μυαλό σας μετά από την αγωνιστική περίοδο αυτή;

«Ανεξάρτητα από το πώς ολοκληρώθηκε η χρονιά με τον υποβιβασμό, ήταν μια χρονιά ονειρεμένη. Μια χρονιά, στην οποία κάθε μέρα ζούσαμε όλα όσα είχαμε ονειρευτεί. Βρεθήκαμε στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, ήρθαν στην πόλη μας σπουδαίες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ και νομίζω πως συμφωνούμε όλοι πως οι στιγμές ήταν «μαγικές». Δεν μπορώ να μην αναφέρω την βοήθεια του κόσμου της πόλης μας, των χορηγών μας και όλων όσων συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της πιο μεγάλης χρονιάς στην σαραντάχρονη ιστορία της ομάδας μας. Παίζαμε συνεχώς σε ένα γεμάτο γήπεδο, ακούσαμε απ’ όλες τις ομάδες τα καλύτερα για την έδρα μας και τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και νομίζω πως αυτά είναι στοιχεία που κρατάμε ως παρακαταθήκη.

Σίγουρα, υπήρξαν και άσχημες στιγμές, όπως κάποιες ήττες και φυσικά ο υποβιβασμός. Είναι ένα σχολείο όλο αυτό, είδαμε, αξιολογήσαμε και μάθαμε πράγματα, τα οποία κρατάμε. Είναι δεδομένο πως ο υποβιβασμός μας στεναχώρησε αφάνταστα, όμως έτσι είναι ο αθλητισμός».

Τι κρατάει ο Αρκαδικός από αυτή την χρονιά;

«Η χρονιά, όπως είπα και πριν, ήταν ένα σχολείο. Και όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Εμείς από ένα ερασιτεχνικό σωματείο, γίναμε ΚΑΕ. Άλλαξαν πολλά σε διοικητικό επίπεδο, είδαμε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας μιας ομάδας, βρεθήκαμε σε συσκέψεις με όλες τις μεγάλες ΚΑΕ της χώρας μας, είδαμε άλλες έδρες, μιλήσαμε με διοικήσεις που μέχρι πέρσι δεν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Θεωρώ, δηλαδή, πως σε διοικητικό επίπεδο κάναμε κάποιες προόδους και είδαμε πράγματα τα οποία μπορούν να μας χρησιμεύσουν στο μέλλον.

Τώρα, σχετικά με το αγωνιστικό, μάθημα ήταν ακόμα και το γεγονός πως φέραμε ξένους παίκτες στην πόλη μας. Ότι μπήκαμε σε μια άλλη διαδικασία οργάνωσης, εντελώς διαφορετική απ’ ότι ξέραμε. Όλα αυτά, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο είναι κέρδη για εμάς».

Η επόμενη χρονιά που θα βρει τον Αρκαδικό;

«Είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Ακόμα δεν έχει τελειώσει καν το πρωτάθλημα της Basket League. Καθημερινά εξετάζουμε τις επιλογές μας, περιμένουμε εξελίξεις, όμως ότι και να πούμε τώρα, υπάρχει ο κίνδυνος να αλλάξει σε λίγες μέρες και να πρέπει να το αναιρέσουμε, πράγμα που δεν θέλουμε. Και εγώ στην Τρίπολη ζω και φτάνουν στ’ αυτιά μου διάφορα και ίσως σενάρια καταστροφολογίας, όμως να είναι όλοι σίγουροι ότι όταν πρέπει θα πούμε τα πάντα και ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα».

Τέλος, θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που όλη την χρονιά μας στήριξε με την παρουσία του στο γήπεδο (εντός & εκτός έδρας) και την άριστη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και για το ενδιαφέρον που δείχνει για την επόμενη μέρα της ομάδας. Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, για την ομάδα και το μέλλον της. Επίσης, είναι δεδομένο πως τους θέλουμε όλους δίπλα μας και την επόμενη μέρα του συλλόγου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα