Ο Λάσκαρης... εγκλωβίζει το σύστημα!

Ο Λάσκαρης... εγκλωβίζει το σύστημα!

Ο Λάσκαρης... εγκλωβίζει το σύστημα!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το πώς ο Νίκος Λάσκαρης έχει σττρατηγικά εγκλωβίσει το πιο ισχυρό, επικοινωνιακά, σύστημα στην Ελλάδα.

Αν όσα γίνονταν στα διοικητικά δρώμενα της ΕΟΚ και του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ, δρομολογούνταν στην ΕΠΟ πολλοί θα ζητούσαν ακόμα και να πέσει η κυβέρνηση.

Το άθλημα που έχει προσφέρει τις περισσότερες και μεγαλύτερες χαρές σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια παραμένει δέσμιο των ίδιων ανθρώπων, αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Θα έχετε παρατηρήσει τις απόψεις του blogger αναφορικά με την διοίκηση της ΕΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή του γωνιά του κορυφαίου site στην Ελλάδα, έχω αυτοπεριοριστεί στα όσα αφορούν τον ΑΡΗ. Αν ανοίξει το θέμα τότε σε κάθε περίπτωση θα είχαμε πολλά περισσότερα να πούμε για τον Βασιλακόπουλο, τον Τσαγκρώνη και τα άλλα παιδιά. Τα... παιδιά βέβαια είναι μία υπερβολή για τους παράγοντες του... over 70 και βάλε, αλλά αυτό είναι το τελευταίο.

Ο κακός χαμός γίνεται για τις εκλογές στην ΕΠΟ, καμία αναφορά για την ΕΟΚ. Για την ΕΠΟ η παραμικρή αναφορά σε ένα ΔΣ, γίνεται πρώτο θέμα, για την ΕΟΚ δεν ξέρουμε καν αν γίνονται συμβούλια. Τα...αγωνιστικά εγκλήματα στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια περνάνε...μπάι, η διαιτησία “ξεφωνίζεται” μόνο με βάση τις οπαδικές προτιμήσεις, οι άδειες κερκίδες σε τελικούς αποτέλεσε πρώτιστο... προνόμιο για το μπάσκετ, αλλά χωρίς τις προεκτάσεις...ξεφτίλας που δόθηκαν στον πρόσφατο τελικό στο ποδόσφαιρο. Αποφάσεις αθλητικών δικαστών την ίδια μέρα αγώνα με αποκλεισμούς 3 ώρες πριν χωρίς δικαίωμα έφεσης, που ακόμα και ο Κιμ Γιου δίνει στην Βόρεια Κορέα, ΑΣΕΑΔ που αποφασίζει μήνες μέτα, ΚΕΔ κτλ κτλ.

Μην αναλύσουμε το σύστημα διεξαγωγής ή τους εγκληματικούς χειρισμούς, που έχουν οδηγήσει να υπάρχει Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα να μην σου δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο ανάλογο της θέσης, αλλά να...τρέχεις με βάση το αν έχεις συμβόλαιο ή όχι βέβαια και λόγω της ανυπαρξίας της ΦΙΜΠΑ. Είπα ΦΙΜΠΑ και θυμήθηκα ότι και εκεί είχα “Βασιλακό”. Αν είσαι παράγοντας παγκόσμιας κλάσης...

Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε την τεράστια επικοινωνιακή δύναμη που έχει αναπτυχθεί υπέρ της ΕΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα να φέρετε στο μυαλό σας τις πρόσφατες αντιδράσεις πολλών και την ξεκάθαρη μεροληπτική στάση υπέρ του Champions League Basketball KAI TIΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ προς οποιονδήποτε τόλμησε να αναρωτηθεί ακόμα αν συμφέρει ή όχι τον ΑΡΗ η επιλογή αυτή. Όσοι παρακολουθείτε το blog θα θυμάστε συγκεκριμένες ενστάσεις (εμπορικότητα αντιπάλων, ανταγωνιστικότητα, branding κ.α.) που διατυπώθηκαν, αλλά και την άποψη ότι με βάση όλες τις παραμέτρους- και από την στιγμή που δεν μπορούσες να παίξεις Ευρωλίγκα- ορθώς ο Λάσκαρης επέλεξε την πλευρά της ΦΙΜΠΑ.

Φυσικά για να δικαιωθεί ή όχι ως επιλογή θα πρέπει να περιμένουμε και το αποτέλεσμα. Επίσης σημειώστε ότι είχαμε επισημάνει ότι ο Λάσκαρης πήγε απευθείας στους επιτελείς της ΦΙΜΠΑ και είναι ισάξιος συνομιλητής τους, παρακάμπτοντας το όλο σύστημα της ΕΟΚ.

Όταν, λοιπόν, σημειώναμε τα παραπάνω υπήρξε συντονισμένη επίθεση και αναφορές με...τυράκι ότι τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με την ΕΟΚ, αλλά με... διάθεση κριτικής στον Λάσκαρη.

Αποδείχθηκε όμως ότι -αν και δεν διεκδικούμε την ταμπέλα του “γνώστη” μπασκετικού ρεπόρτερ- όλα τα παραπάνω ήταν αλήθεια και μάλιστα για όσους...νιώθουν αποτέλεσαν και στρατηγική του διοικητικού ηγέτη του ΑΡΗ.

Ο Λάσκαρης, λοιπόν, για όλους αυτούς τους...ουδέτερους ήταν τότε καλός. Πολύ καλός αφού ξεφώνιζε τον Μπερτομέου και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις. Ήταν... αναμορφωτής, νέος παράγοντας, άφθαρτος με αξιώσεις και προοπτικές. Έφερε στο μπάσκετ το ήθος, έχει χρήμα και νέες ιδέες και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Μέχρι χθες όμως...

Ο Λάσκαρης και επίσημα πλέον θα είναι ο άνθρωπος, που αν συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε χθες, θα ξεφτιλίσει όλο αυτό το σύστημα, που είτε θα πρέπει να γυρίσει το ψάρι και από την άλλη πλευρά, είτε να αλλάξει ρότα. Είτε όπς σωστά είπε ο Λάσκαρης: “Αφού δεν μπορούν να αλλάξουν, θα τους αλλάξουμε εμείς”.

Για όσους δεν κατάλαβαν ο Λάσκαρης έχει κηρύξει τον πόλεμο στο σύστημα. Αλλά όχι για επικοινωνιακούς λόγους. Όχι για 2-3 σφυρίγματα ή το ματς χθες με την ΑΕΚ όπως πάνε να περάσουν-στοχευμένα λέω εγώ μέλη του συστήματος, που περιγράφω και ενίοτε ρίχνουν νερό στον μύλο της οπαδικής αντιπαλότητας για να αναδείξουν την ουδέτερη ανωτερότητα-.

Επίσημα και με ουσιαστικές πράξεις λειτουργεί ο Λάσκαρης. Και το είπε μέσα στα μούτρα τους, πέρα από άλλες συγκεκριμένες κινήσεις σε πανευρωπαικό επίπεδο. Και είναι στην αρχή ακόμα. Ο Λάσκαρης ζήτησε αλλαγή της ΚΕΔ, αλλαγή στην ΕΟΚ, αλλαγή όσων διοικούν το μπάσκετ από την εποχή του... μεσοπολέμου. Και το έκανε αφού πρώτα ανάγκασε ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ να τον αποθεώσει!!! Και τώρα θέλοντας και μή θα διαπιστώσετε ότι θα αρχίσουν τα...ωραία. Τα γυρίσματα, οι κριτικές, οι απορίες, οι μπρίζες. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Και ακόμα μεγαλύτερο έχει ο Νίκος Λάσκαρης. Ελπίζω να βρει τον τρόπο να τους...τελειώσει. Όχι μόνο για τον ΑΡΗ, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ, κατ' επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει. Πρώτη φορά όμως πιστεύει τόσο πολύ ο κόσμος του ΑΡΗ σε έναν παράγοντα. Διοικητικό παράγοντα. Διοικητικό ηγέτη, όχι... απλά οικονομικό διαχειριστή, που όμως διαχειρίζονταν και την ιστορία μιας Αυτοκρατορίας που κάθε φορά άπαντες θυμούνται κοιτώντας το ταβάνι του Nick Galis Hall.

Ο Λάσκαρης είναι έτοιμος, ας ετοιμαστεί και ο κόσμος του ΑΡΗ. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα είναι εγκλωβισμένο. Έχει σαστίσει, αλλά θα αντιδράσει, είναι το μόνο σίγουρο. Με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει και η πλευρά του Λάσκαρη να “κλείσει” τα ανοικτά μέτωπα. Και παρά τα αντιθέτως λεγόμενα το πρώτο, βασικό και ουσιαστικό είναι ένα: Παραμονή Δημήτρη Πρίφτη. Για να μην εγκλωβιστεί και ο ίδιος στην διαχείριση δευτερευόντων καταστάσεων εσωστρέφειας.

Αυτά και χωρίς υστερόγραφα για να ξαναδιαβάσετε και να δώσετε την δέουσα προσοχή στο βασικό κείμενο... Αμ, πώς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!