Γαλατάσαραϊ - Στρασμπούργ 78-67 (vids)

Γιάννης Ράμμας
Γαλατάσαραϊ - Στρασμπούργ 78-67 (vids)
Η Γαλατάσαραϊ κάλυψε τη διαφορά των 4 πόντων του πρώτου τελικού με τη Στρασμπούργ (78-67 στην Κωνσταντινούπολη) κι επιστρέφει στη Euroleague ως τροπαιούχος EuroCup.

Το τζάμπολ στο Abdi Ipekci βρήκε τη γαλλική ομάδα με προβάδισμα 4 πόντων (66-62) απ' το Rhenus Sport, αλλά η λήξη βρήκε την τουρκική στο +11 και να κατακτά το τρόπαιο του EuroCup (πρώτο ευρωπαϊκό στα χρονικά) μ' επιπλέον έπαθλο το εισιτήριο στη νέα Euroleague.

Ο Μάρντι Κόλινς με air ball τρίποντο υπό την πίεση του «MVP των Τελικών» Στεφάν Λάσμε λίγο μετά απ' την είσοδο στο τελευταίο λεπτό έχασε την τελευταία ευκαιρία για νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 2/2 ελεύθερες βολές έκανε το 76-67 στα -43,3" κι η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με το νέο άστοχο τρίποντο του Γέρεμι Λελούπ αμέσως μετά.

Η Γαλατά ανέβασε στις 3 τις τουρκικές ομάδες της νέας Euroleague δίπλα στις Φενέρμπαχτσε & Αναντολού Εφές, οι οποίες έχουν υπογράψει 10ετές συμβόλαιο, όπως οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο & Ζαλγκίρις Κάουνας. Από κοντά κι ο Ερυθρός Αστέρας μέσω ABA Liga.