Αρβανίτης: «"Όχι" στις κλειστές λίγκες, αγαπάμε το μπάσκετ κι επιλέξαμε FIBA»

Αρβανίτης: «"Όχι" στις κλειστές λίγκες, αγαπάμε το μπάσκετ κι επιλέξαμε FIBA»

Gazzetta team
Αρβανίτης: «"Όχι" στις κλειστές λίγκες, αγαπάμε το μπάσκετ κι επιλέξαμε FIBA»

bet365

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε για την πρόταση της FIBA και τους λόγους που έκαναν την ομάδα να την επιλέξει.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ μίλησε στην ΕΡΤ3 και τόνισε πως «η ομάδα πάντα προετοιμάζεται με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο, είτε παίζει με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με την Καβάλα. Η προετοιμασία είναι πάντα η ίδια. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, η ψυχολογία της ομάδας είναι πολύ καλή, η δουλειά θα γίνει όπως πρέπει μέσα στη βδομάδα και θα είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο».

Σχολιάζοντας την απόφαση για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ υποστήριξε ότι «είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή που η Ευρωλίγκα επέλεξε να κλείσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ δίνοντας δεκαετή συμβόλαια σε συγκεκριμένες ομάδες ότι δεν συμφωνούμε με κλειστές λίγκες, όχι γιατί δεν ήμασταν εμείς μέσα, άλλωστε θα μπορούσαμε μετά από κάποιο καιρό να είμαστε. Δεν βοηθά την ανάπτυξη στο μπάσκετ, τις επενδύσεις, τα εθνικά πρωταθλήματα. Εμείς αγαπάμε το μπάσκετ και επιλέξαμε FIBA. Το αγωνιστικό κριτήριο είναι πάρα πολύ σημαντικό, γι’ αυτό παίζουμε στα πρωταθλήματά μας. Αν δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν σηκώνει η ευρωπαϊκή κουλτούρα μια κλειστή λίγκα. Ήταν λογικό να αντιδράσουν οι λίγκες και η Παγκόσμια Ομοσπονδία με αυτό που έκανε η Ευρωλίγκα».

Για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμα, γιατί υπάρχει το θέμα του αγωνιστικού κριτηρίου. Και εμείς αν δεν είμαστε μέσα στην πρώτη τετράδα δεν θα μπορούμε να παίξουμε. Πάντως το ότι βρέθηκαν στο Παρίσι εκπρόσωποι από τη Λιμόζ, τη Τσιμπόνα, την Παρτιζάν, την Βίρτους Μπολόνια είναι πολύ σημαντικό γιατί πρόκειται για ιστορικές ομάδες. Σίγουρα η πρώτη χρονιά θα είναι λίγο περίεργη, πιστεύω όμως ότι μετά από 1-2 χρόνια το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαμάχη και θα γίνουμε ένα».

 

Τελευταία Νέα