Ολυμπιακός - Κηφισιά 97-59 (pics)

Ολυμπιακός - Κηφισιά 97-59 (pics)
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά με 97-59 σε ματς που θα μείνει στην ιστορία αφού η άμυνα των «ερυθρόλευκων» κράτησε το μηδέν σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Κηφισιάς με 97-59 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη (ενοχλήσεις στο πέλμα), έπαιξαν συγκλονιστική άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και υποχρέωσαν την Κηφισιά να μη σκοράρει καθόλου κάτι που αποτελεί ιστορικό στοιχείο αφού συνέβη για πρώτη φορά από καταβολής… δεκαλέπτων.

Οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων περίπου στο 8’, η Κηφισιά όμως φρόντισε να παραμένει ανταγωνιστική και καλά διαβασμένη με αποτέλεσμα να μειώσει σε 41-34 (17’). Σε εκείνο το σημείο 2/2 τρίποντα (Σπανούλης και Παπαπέτρου) επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με +12.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ανέβασαν το επίπεδο της άμυνάς τους και μαζί ανέβασαν και τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Το περίεργο βέβαια ήταν πως γράφτηκε ιστορία αφού για πρώτη φορά ομάδα δε σκόραρε σε ολόκληρη περίοδο με το σκορ να είναι 21-0!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών επηρέασαν το ρυθμό της αναμέτρησης, αλλά όχι και την έκταση της διαφοράς με το ταμπλό να γράφει στο τέλος, 97-56.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων βγήκε στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στην άμυνά του, αλλά και οι αντίπαλοι αρκετά άστοχοι (18/41δ., 5/26τρ.).

Οι Pειραιώτες είχαν 12/39 τρίποντα, 24 ασίστ και 11 λάθη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεχώρισε στα 24:52 που αγωνίστηκε κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους (4/4δ., 4/6τρ.), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Από τους φιλοξενούμενους πλην των Χογκ και Κασελάκη, άπαντες δικαιούνται μία θέση σε αυτή την κατηγορία.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η τρίτη περίοδος για να μη σας κουράζουμε.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι την πιεστική τους άμυνα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και τους 29 πόντους που βρήκε από λάθη των αντιπάλων.

Η Κηφισιά τις 15 ασίστ και τη σοβαρότητα του πρώτου 20λέπτου.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου όπου δέχτηκε 38 πόντους και τα 16 επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων

Η Κηφισιά την εφιαλτική τρίτη περίοδο όπου έγραψε ιστορία με αρνητικό τρόπο!

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 50-38, 71-38, 97-59

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα