Ο Άρης (ξανα)μεγαλώνει...

Ο Άρης (ξανα)μεγαλώνει...

Ο Άρης (ξανα)μεγαλώνει...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την αλλαγή σελίδας στο μπάσκετ του Άρη που πιστοποιείται από τα κορυφαία στελέχη των Euroleague και FIBA.

Ο ΑΡΗΣ με το διπλό στην Κηφισιά έχει πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον βασικό του στόχο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Για να το σφραγίσει στην ουσία στα 4 τελευταία παιχνίδια τον...παίρνει για μία ήττα παραπάνω από την ΑΕΚ που στην καλύτερη περίπτωση θα κάνει 3 στα 4 καθώς μάλλον είναι απίθανο να κερδίσει μέσα στον Παναθηναϊκό. Κατά τα άλλα έχει...σχεδόν τα ίδια ματς με Ρέθυμνο εκτός και Κολοσσό εντός και ένα σαφέστατα πιο εύκολο ματς με τον Αρκαδικό. Ο ΑΡΗΣ έχει κι αυτός Ρέθυμνο και Κολοσσό, Πάτρα έξω και ΟΣΦΠ μέσα.

Θεωρητικά, λοιπόν, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, αλλά ξεκάθαρα τα πάντα εξαρτώνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ. Καταρχήν το πιο δύσκολο από τα ματς το παίζει εντός. Στο Παλέ όπου μόνο ο Παναθηναϊκός έχει περάσει φέτος και αυτός με τα χίλια ζόρια και με τον Χάγκινς απόντα την πρώτη αγωνιστική! Για να είναι σίγουρος, λοιπόν, θα πρέπει να πάρει τα 3 υπόλοιπα ματς με ομάδες σαφέστατα υποδεέστερες από τον ίδιο για να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Μάλιστα μπορεί-εφόσον η ΑΕΚ χάσει από τον ΠΑΟ- να κάνει στα 4 ματς και 2 ήττες!!! Άρα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι πρέπει στην κυριολεξία να αυτοκτονήσει ο ΑΡΗΣ και νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνεστε γιατί είχα σημειώσει όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ γιατί αυτό ήταν το θετικό σενάριο για τον ΑΡΗ.

Πέρα από τα αγωνιστικά όμως οι Αρειανός θα πρέπει να είναι χαρούμενος με την ομάδα μπάσκετ με κάτι άλλο. Ο ΑΡΗΣ αρχίζει να ανακτά όλο και περισσότερο την εκτίμηση και την επιδοκιμασία των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο ΑΡΗΣ είναι περιζήτητος στα πλαίσια του μπάτζετ και των δεδομένων του αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι πέρσι είχε ban από την FIBA για μεταγραφές ξένων και χρέη που κατέστησαν την ύπαρξή του αμφίβολη.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι όχι μόνο τυγχάνει του σεβασμού, αλλά αναγνωρίζεται ότι μετά τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ είναι η ομάδα που θέλει και η Ευρωλίγκα και η FIBA και...κάνουν παιχνίδι για να αποσπάσουν την συμμετοχή του.

Ο ΑΡΗΣ πλέον δεν προσπαθεί να παίξει σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση για να ανεβάσει το πρεστίζ του και να επιχειρήσει με γοργά βήματα να επιστρέψει στον θρόνο του. Η διοίκηση του- αν και σε πρώτη φάση φαίνεται να είναι η FIBA- βρίσκεται ξεκάθαρα σε ένα δίλημμα που έχει ενισχυθεί από χθες.

Οι επαφές του ΑΡΗ με την FIBA ήταν σε επίπεδο κορυφής της διοργανώτριας αρχής και προσωπικών επαφών του Νίκου Λάσκαρη με τον νούμερο 1 της FIBA Europe κ. Μπάουμαν και τους υπόλοιπους επιτελείς της Ομοσπονδίας στην Ευρώπη. Και σήμερα-ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα- θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούν τι σημαίνει ο ίδιος ο Μπερτομέου να έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει τον Λάσκαρη μετά από αίτημα του Number 1 στην Ευρωλίγκα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΡΗΣ μεγαλώνει και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Έχει να κάνει με την διοίκηση που αποπνέει υγεία και πληρώνει χρέη και των προηγούμενων ετών. Έχει να κάνει με το κατάμεστο Παλέ και την εκπληκτική έδρα-ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας. Έχει να κάνει με την εμπορικότητα του συλλόγου και την διεισδυτικότητα που επιχειρούν οι ιθύνοντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ και σε μία δεύτερη ελληνική πόλη πέρα από την Αθήνα. Έχει να κάνει και με πολλά άλλα επιμέρους πράγματα που δεν είναι της ώρας, αλλά ο κάθε φίλαθλος του συλλόγου θα δει να παρουσιάζονται σταδιακά μπροστά του. Ο ΑΡΗΣ δεν άλλαξε σελίδα γιατί πήρε 4-5 νίκες παραπάνω από πέρσι ή έχει παίκτες καλύτερους από πρόπερσι.

Είναι ξεκάθαρο ότι άλλαξε σελίδα γιατί του το φωνάζουν με τις πράξεις τους Euroleague και FIBA με τους κορυφαίους τους παράγοντες να επιζητούν οι ίδιοι τον ρόλο του συνομιλητή του Νίκου Λάσκαρη και να προσπαθούν να πείσουν τον ΑΡΗ να επιλέξει την δική τους διοργάνωση γνωρίζοντας τα πολλαπλά εκατέρωθεν οφέλη.

Έτσι φαίνεται αν μία ομάδα (ξανα)μεγαλώνει...

ΥΓ1 Κώστα Βασιλειάδη και εγώ ρε φίλε εσένα θέλω. Και όλος ο ΑΡΗΣ αν και θα προτιμούσα να μην καταναλώσω ανούσια ενέργεια πριν τους τελικούς. Από την άλλη σίγουρα η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη από σένα, οπότε μην κάνετε καμία ανόητη ήττα και δεν βγείτε... έκτοι. Γιατί ο τρίτος με τον έκτο θα παίξει δεν πρέπει να το ξεχνάς.

ΥΓ2 Χαλαρά και στην Καλαμαριά, στο πιο δύσκολο θεωρητικά ματς. Την Τετάρτη η διαφορά θα ανέβει ακόμα περισσότερο και πλέον περιμένουμε να δούμε σε ποιο από τα επόμενα 3-4 παιχνίδια θα σφραγιστεί και μαθηματικά η άνοδος για να ασχοληθούμε 100% με τα υπόλοιπα...

ΥΓ3 Το Καρατάσιου που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί φυσικά να δοθεί σε ιδιώτη για πάνω από 5 χρόνια βάση νόμου. Θα πρέπει να...περάσει στο ΤΑΥΠΕΔ. Αλήθεια όμως, επειδή δεν γνωρίζω μπορεί στην Ελλάδα ένας επιχειρηματίας να κανονίζει ραντεβού με ένα Υπουργό και να τα μιλάνε να τα συμφωνούν; Γιατί έχω δυο-τρεις που περιμένουν, αλλά δεν έχουμε επιλέξει ακόμα με ποιον Υπουργό της...Ζιμπάμπουε να συναντηθούμε. Αλλά εκεί στην Ζιμπάμπουε πρέπει να σας πω ότι η κυβέρνηση κάνει τεράστια προσπάθεια για να χτυπήσει την διαπλοκή. Όλα γίνονται με διαφάνεια και ανοιχτές τις πόρτες. Οπότε θα βρω καμία χώρα των Βαλκανίων, όπου οι Υπουργοί συναντιούνται με τους επιχειρηματίες με κλειστές τις πόρτες...

ΥΓ4 Σε ρωτάει ρε Δημήτρη Καλαιτζίδη η Μαρούπα, τι εννοείται ότι έκανε κυβίστηση ο Κοντονής και δεν λες τίποτα. Πόσο δύσκολο ήταν να πεις δηλαδή: “Δεσμεύτηκε να τηρηθούν οι νόμοι. Άλλαξε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ Ο ΚΑΠ από την ΕΠΟ και ο Υπουργός δεν κούνησε το δακτυλάκι του για να διαφυλάξει τη νομιμότητα όπως είχε υποσχεθεί στον αδερφό μου”. Πόσο δύσκολο είναι το... άτιμο το επικοινωνιακό.

ΥΓ5 Ρε σεις πόσο πραγματικά σας έχει στιγματίσει ο Κάμπορα. Σε ένα ματς που δεν περάσατε το κέντρο, σε όλο το ματς οι τελικές ήταν 16-1, ήταν πριν 6 χρόνια και ακόμα το θυμάστε και μιλάτε για σφαγή; Ντροπή! Θα ζητήσουν πνευματικά δικαιώματα οι Σταυριδοπαμποριδοκαλοπουλοσιδηρόπουλοι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!