«Μόνο νίκες μέχρι το τέλος!» (pics & vid)

«Μόνο νίκες μέχρι το τέλος!» (pics & vid)
Ο νεοαποκτηθείς Χακίμ Γουόρικ, μοιράζεται με το gazzetta.gr τις πρώτες του εντυπώσεις για την αξία του Ολυμπιακού, ενώ οι Παπαπέτρου και Όντομ-Τζόνσον συμφωνούν ότι ο ρυθμός και η άμυνα θα φέρουν την πρόκριση στα πλέϊ-οφ.

Το ζητούμενο κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, ήταν πάνω απ' όλα η νίκη, που θα κρατούσε ζωντανές τις “ελπίδες” πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και θα έδινε πλεονέκτημα σε μία ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Βάσκους. Το τελικό 82-68,όμως, απέναντι σε ένα φύσει επιθετικό, γρήγορο κι αθλητικό σύνολο, όπως η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, επιτρέπει στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να χαμογελά για παραπάνω από έναν λόγους. Κατ' αρχήν, οι “ερυθρόλευκοι” “κατέβασαν” 11 ολόκληρους πόντους την μέση παραγωγικότητα (μ.ο. 79,1π.) των αντιπάλων της, έδειξαν να ανακτούν τον πολύ καλό ρυθμό που παρουσίασαν στον αγώνα της Μόσχας με την ΤΣΣΚΑ.

Επιπροσθέτως και όπως φάνηκε – παρά την ολιγόλεπτη συμμετοχή του (4ρ. & 1ασ. με 0/2 σουτ σε 5') – βρήκαν έναν έμπειρο αθλητικό ψηλό, που λόγω παραστάσεων, αντίληψης και αθλητικών προσόντων, είναι ικανός να το βάθος που χρειάζονταν στις θέσεις “4” και “5” (έστω κι αν προπονητής των Πειραιωτών δήλωσε ότι ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός NBAερ, θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως back-up center. Ο λόγος για τον 33χρονο απόφοιτο του Σίρακιουζ, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία, παρ' ότι δυσκολεύτηκε να βρει τις θέσεις του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

«Με τέτοια ποιότητα, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο!»

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα σε έναν σύλλογο που ανήκει στην “ελίτ” της Ευρώπης κι έχει σπουδαία προϊστορία, πολύ καλή οργάνωση αλλά κι ένα ρόστερ με πολύ ταλέντο. Σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό περιορίσαμε την ευχέρεια που έχουν στο ανοιχτό γήπεδο και “κατεβάσαμε” αισθητά την παραγωγικότητα των αντιπάλων. Δεν σας κρύβω ότι ήμουν λίγο αγχωμένος και αυτό φάνηκε από την διστακτικότητα που είχα στις δύο προσπάθειες που πήρα, αλλά στον χρόνο που έπαιξα, νομίζω ότι κατόρθωσα να δώσω λίγο παραπάνω ενέργεια στην ομάδα. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να βρω τον σωστό ρυθμό και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στις αρμοδιότητες του νέου μου ρόλου. Ο coach μου ζήτησε να είμαι επιθετικός στην άμυνα, να συνεισφέρω στα ριμπάουντ, να δώσω τα σωστά screens, παίζοντας περισσότερο στο “5”. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την ποιότητα του ρόστερ είναι πολύ θετικές κι αν συνεχίσουμε να παίζουμε τόσο δυνατά όσο απόψε (σ.σ.: χθες), νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο!», μας είπε ελαφρώς σαστισμένος στα αποδυτήρια ο πρώην παίκτης των Μέμφις Γκρίζλις, με την φανέλα των οποίων, πριν από 9 χρόνια, έκανε την καλύτερη σεζόν (μ.ο. 12,7π. & 5,1ρ.) της καριέρας του στο ΝΒΑ.

«Όσο παίζουμε τέτοια άμυνα, δεν θα έχουμε πρόβλημα!»

Ο πολύ θεαματικός και αθλητικός (στα νιάτα του) Αμερικανός παίκτης, τινάχτηκε σαν ελατήριο από την θέση του, βλέποντας το ασύλληπτο κάρφωμα του συμπατριώτη του Ντάριους Όντομ-Τζόνσον, ο οποίος “έβαλε φωτιά” στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” με την εκπληκτική ενέργειά του. «Νομίζω ότι πήρα καλά τα βήματα, είχα καλή φόρα και πάτησα πολύ δυνατά πριν σηκωθώ, γι' αυτό και βγήκε τόσο εντυπωσιακό το κάρφωμα. Το έχω κάνει αρκετές φορές και στην προπόνηση και οφείλεται κυρίως στα δυνατά πόδια και στην αλτική μου ικανότητα... Τον τελευταίο καιρό νιώθω πολύ καλύτερα, έχω ανεβασμένη αυτοπεποίθηση κι αυτό βγαίνει και στο γήπεδο! Χάρηκα πολύ που ξεσήκωσα τον κόσμο!», σχολίασε αρχικά ο σχετικά βαρύς (100 κιλά) και βραχύσωμος (1,88) για τόσο δύσκολο κάρφωμα, Αμερικανός γκαρντ, που πιστεύει ότι τα σκαμπανεβάσματα των “ερυθρόλευκων” οφείλονται περισσότερο στην αμυντική αστάθεια τους και λιγότερο στην έλλειψη ρυθμού.

«Σίγουρα έχει μεγάλη σχέση και με την έλλειψη ρυθμού, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί! Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που, ανεξαρτήτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, είναι μαθημένη να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει, οπότε, όλοι οι παίκτες είμαστε υποχρεωμένοι να ευθυγραμμιστούμε με αυτή τη νοοτροπία. Νομίζω ότι κόντρα σε μία πολύ επιθετική ομάδα σαν τη Λαμποράλ, κάναμε ένα πολύ καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, επαναφέροντας την άμυνά μας στο επιθυμητό επίπεδο. Πιστεύω ότι στη Γερμανία θα παρουσιαστούμε με πολύ καλύτερο ρυθμό και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, στοιχεία που είναι απαραίτητα, αν θέλουμε να επιστρέψουμε στις εκτός έδρας νίκες.», επεσήμανε ο 26χρονος απόφοιτος του Μαρκέτ.

«Καλή η βελτίωση, αλλά πιο σημαντικές οι νίκες!»

Στα καλά νέα, συγκαταλέγεται και η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στα επίπεδα απόδοσης, που τον χρειάζεται ο προπονητής του. Ο δυναμικός φόργουορντ, ήταν πολύ θετικός (11π., 1ρ. & 1κλ. με 5/7 σουτ) στα σχεδόν 16 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε και όπως η ομάδα, έτσι κι αυτός, έδειξε να βρίσκει ρυθμό και να δίνεις λύσεις στην επίθεση, κοντά στο καλάθι αλλά και μακριά απ' αυτό. «Αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο, είχαμε μεγάλη αλλαγή στην αγωνιστική μας διάθεση, πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος στην άμυνα και κάπως έτσι βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση. Για ένα μεγάλο διάστημα, χάσαμε την ταυτότητά μας σαν ομάδα, αλλά στις τελευταίες προπονήσεις πατάμε καλύτερα στο γήπεδο κι αυτό βγήκε και στο αποψινό παιχνίδι. Θεωρώ ότι από 'δω και στο εξής θα ανεβάζουμε σταδιακά την απόδοσή μας, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική καμπή, το πιο σημαντικό απ' όλα είναι οι νίκες! Όχι μόνο για μας, που χύνουμε τον ιδρώτα μας κάθε μέρα στην προπόνηση, αλλά και για τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα κι έρχεται στο γήπεδο για να την ενισχύσει. Δείχνοντας, όμως, τον καλό μας εαυτό, ανεβάζουμε τις πιθανότητες που έχουμε για τη νίκη, που είναι το ζητούμενο σε όλα τα υπόλοιπα ματς του Top-16...», σχολίασε ο “Πάπι” που στο τέλος του μηνός, θα κλείσει τα 22 του χρόνια.