Το άλμα του Γκόρντον θα έπαιρνε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς (vids)

Το άλμα του Γκόρντον θα έπαιρνε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς (vids)

bet365

Το sport science έκανε την επιστημονική ανάλυση των καρφωμάτων των Γκόρντον και ΛαΒίν και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά.

Ο διαγωνισμός καρφωμάτων του φετινού Αll Star Game στο ΝΒΑ ανήκει πλέον στο παρελθόν, ωστόσο είναι δεδομένο πως τα όσα είδαμε να διαδραματίζονται θα συζητιούνται για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.

Η διάσημη αθλητικοεπιστημονική εκπομπή sport science ασχολήθηκε με την... επιστημονική πλευρά των δυο κορυφαίων καρφωμάτων της βραδιάς και τα συμπεράσματα που βγήκαν προκαλούν ίλιγγο.

Πιο συγκεκριμένα, το κάρφωμα του Ζακ ΛαΒίν από τη γραμμή των βολών, στο οποίο ο γκαρντ των Τίμπεργουλβς πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του για να καρφώσει ήταν μεγαλύτερο από το μήκος ενός τετραθέσιου σεντάν αυτοκινήτου.

Επιπλέον, ο ΛαΒίν έμεινε στον αέρα για 89 εκατοστά του δευτερολέπτου, μόλις 3 χιλιοστά λιγότερα από το θρυλικό κάρφωμα του Μάικλ Τζόρνταν στο διαγωνισμό του 1988 (92 εκ.).

Ακόμη πιο ανατριχιαστική είναι η ανάλυση του καλύτερου καρφώματος της βραδιάς (και πιθανότατα καλύτερου όλων των εποχών) που έκανε ο Άαρον Γκόρντον.

Ο φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ πέρασε πάνω από τη μασκότ της ομάδας του, πέρασε τη μπάλα κάτω και από τα δυο πόδια και κάρφωσε στο καλάθι για ένα κάρφωμα που θα μείνει στην ιστορία.

Το άλμα του Γκόρντον ήταν 2,31 μέτρα ψηλό, περίπου 2 εκατοστά ψηλότερο από αυτό των Μπαρσίμ, Ντρούιν και Γκράμπαρτζ που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο άλμα εις ύψος.

(Το πρώτο άλμα είναι στα 2,32μ)

Συγκλονιστικό; Κι όμως! Έχει κι άλλο. Ο Ααρόν Γκόρντον έμεινε στον αέρα για 97 εκατοστά του δευτερολέπτου, 5 εκατοστά παραπάνω από όσα ο Τζόρνταν το '88 και 7 από όσα ο Ζακ ΛαΒίν στο νικητήριο κάρφωμά του.

Υπεραθλητές...

 

NBA Τελευταία Νέα