Ντίβατς: «Θα αντάλλαζα κι εγώ τον Ντίβατς για τον Κόμπι» (pics+vid)

Ντίβατς: «Θα αντάλλαζα κι εγώ τον Ντίβατς για τον Κόμπι» (pics+vid)

Ντίβατς: «Θα αντάλλαζα κι εγώ τον Ντίβατς για τον Κόμπι» (pics+vid)

bet365

Ο Βλάντε Ντίβατς με αφορμή την παρουσία του Κόμπι Μπράιαντ στο Σακραμένο θυμήθηκε την ανταλλαγή που άλλαξε τη ζωή του.

Το 1996 ο Βλάντε Ντίβατς μάθαινε από τον οργανισμό των Λος Άντζελες Λέικερς πως έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα. Σε 16 χρόνια καριέρας ήταν η μοναδική φορά κατά την οποία πρωταγωνίστησε σε ανταλλαγή και αυτό συνέβη για χάρη του Κόμπι Μπράιαντ.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς είχαν επιλέξει από το Γυμνάσιο στο Νο13 τον 17χρονο Μπράιαντ και ο Σέρβος σέντερ «πλήρωσε» την επιθυμία των Λέικερς να τον εντάξουν στο ρόστερ τους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης στο Σακραμέντο οι δύο άντρες είχαν θερμό εναγκαλισμό, δείγμα του αμοιβαίου σεβασμού.

Ο Βλάντε Ντίβατς μάλιστα ανέφερε πως, «Όταν εμπλέκεσαι σε μία τέτοια ανταλλαγή σημαίνει πως είσαι καλός παίκτης, αναγνωρίζουν τη δουλειά σου. Όατν σε ανταλλάσσουν για τον Κόμπι σημαίνει πως κάτι κάνεις καλά».

Ο Σέρβος σέντερ θυμήθηκε εκείνες τις μέρες του 1996, «Δε μου έλεγαν τι συνέβαινε, τι ετοίμαζαν. Μου το είπαν μία μέρα πριν και όταν η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί. Δε μου άρεσε. Η φιλοσοφία μου γύρω από το μπάσκετ ήταν πως έπαιζα για τη διασκέδασή μου οπότε να έπαιζα σε μία ομάδα που κάποιοι απλά μου επέβαλλαν δεν ήταν κάτι όμορφο. Σκέφτηκα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση. Εμπιστευόμουν όμως τον Τζέρι Γουέστ ο οποίος είχε αναλάβει εκείνη τη συμφωνία. Αυτομάτως σήμαινε πως ο Κόμπι θα έκανε τη διαφορά με την καριέρα του. Τώρα που το βλέπω από διαφορετική σκοπιά κι εγώ θα αντάλλαζα τον Ντίβατς για τον Κόμπι, χωρίς δεύτερη σκέψη».

Ο Ντίβατς επέστρεψε στους Λέικερς τη σεζόν 2004-05 οπότε είχε την ευκαιρία να παίξει συμπαίκτης με τον Μπράιαντ. «Είχε απίστευτο πάθος για το παιχνίδι, το έβλεπα καθημερινά στις προπονήσεις. Ήξερες γιατί είναι πετυχημένος. Σε κάθε προπόνηση έδινε το 100% όπως και στα παιχνίδια».

 

NBA Τελευταία Νέα