Ολυμπιακός: Πρωτάθλημα με 5-0 κι ο... χαμένος τελικός

Ολυμπιακός: Πρωτάθλημα με 5-0 κι ο... χαμένος τελικός

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Πρωτάθλημα με 5-0 κι ο... χαμένος τελικός

bet365

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα κατορθώματα του πρωταθλητή της Α1, Ολυμπιακού το 2015 μαζί φυσικά με όσα «σημάδεψαν» τη χρονιά που φεύγει.

To 2015 αφήνει τον Ολυμπιακό με ένα μεγάλο χαμόγελο. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι Πειραιώτες κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο μιας και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό στους τελικούς (3-0). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του κατάφεραν να παίξουν σε ένα ακόμη Final 4 και μάλιστα έφτασαν στον τελικό τον οποίο και έχασαν από την Ρεάλ η οποία αγωνιζόταν στο γήπεδο της.

Οι επιτυχίες της περασμένης σεζόν καθώς επίσης και η φιλοσοφία η οποία διέπει τη συγκεκριμένη ομάδα ήταν τα βασικότερα στοιχεία για μία εκπληκτική άνοδο στα εισιτήρια διαρκείας τα οποία ξεπέρασαν τα 4.000. Αριθμός που είναι το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της τελευταίας 10ετίας.

Ακόμη όμως και μία απλή αριθμητική ματιά να ρίξει κανείς, πάλι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξει.

Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα είχε από την Πρωτοχρονιά του 2015 μέχρι και το πρόσφατο ματς με την Μπαρτσελόνα, ρεκόρ 33-3 (η μία ήττα στο Κύπελλο) και στην Ευρωλίγκα 23-8.

Καλύτερη στιγμή: Το πρωτάθλημα με 3-0

Τρία χρόνια μετά οι Πειραιώτες κατέκτησαν και πάλι το πρωτάθλημα Ελλάδας και μάλιστα το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο ο οποίος δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Οι τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με συνολική διαφορά πόντων 32 πόντων σκόρπισε χαμόγελα σε παίκτες, προπονητές, διοικούντες και φυσικά στον κόσμο της ομάδας.

Πρώτος σκόρερ των τελικών ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 41 πόντους, ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης με 33 πόντους ενώ καταπληκτική σειρά αγώνων έκαναν οι Κώστας Σλούκας (30 πόντους) και Τρεμέλ Ντάρντεν.

Χειρότερη στιγμή: Α ρε Κάρολ

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και διεκδίκησε το τρόπαιο στην έδρα της Ρεάλ είναι τεράστια επιτυχία, ωστόσο πάντα ένας χαμένος τελικός είναι μία τεράστια χαμένη ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά (40-20, 23'), αλλά με πείσμα και βελτίωση των ποσοστών του τον έφεραν μπροστά στο σκορ (40-41, 27'). Σε εκείνο το σημείο ο Τζέι Σι Κάρολ αποφάσισε να κρίνει τον τελικό και με 3/3 συνεχόμενα τρίποντα, «σκότωσε» την ψυχολογία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου χωρίς να επιστρέψουν ποτέ ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Καλύτερη δήλωση: Βραβείο διά... τρία

Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τον χαμένο τελικό με τη Ρεάλ: «Ανάμεσα στη στεναχώρια και το τίποτα, προτιμώ τη στεναχώρια».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος στην εκπομπή «Pick 'n' Roll»: «Για τις ανατροπές που είπες πριν και σε Top 16 και στα προημιτελικά και στο Final 4, είναι στο DNA της ομάδας. Οι πέντε Έλληνες που έχουν πάρει τις δύο Ευρωλίγκες και έχουν πάει στους τρεις τελικούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πιστεύω ότι έχουν παίξει κι αυτοί ρόλο ώστε όποιοι ξένοι έρχονται να τους το μεταμπαλαδεύουν και να τους βάζουν σ’ αυτό το πνεύμα».

Γιώργος Αγγελόπουλος στην εκπομπή «Pick 'n' Roll»: «Οι ανατροπές που κάνουμε 3 είναι μήνυμα ζωής, ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Αυτό είναι το DNA της ομάδας. Παλεύει μέχρι τέλους ότι και να γίνει. Συνήθως κερδίζουμε και είναι ένα ευρύτερο μήνυμα αυτό, μην τα παρατάς ποτέ, ό,τι και αν γίνει».

Χειρότερη δήλωση: Σλούκας στην επιστροφή από Μαδρίτη

Στην επιστροφή από το Final 4 της Μαδρίτης ο Κώστας Σλούκας αναφέρει ότι, «Εννοείται πως τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός, με έχει εμπιστευτεί από πολύ μικρί, έχω ανδρωθεί κι έχω αποκτήσει χαρακτήρα εδώ κι έχω κερδίσει τίτλους. Θέλω να μιλήσω πρώτα με τους προέδρους. Προτεραιότητά μου είναι ο Ολυμπιακός»

MVP: Βασίλης Σπανούλης & Γιώργος Πρίντεζης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε μακράν την καλύτερή του σεζόν στον Ολυμπιακό μέχρι και το καλοκαίρι του 2015. Στο Final 4 είχε κομβική παρουσία στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ ενώ έπαιξε

πολύ καλά και στους τελικούς πρωταθλήματος.

Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Γιώργος Πρίντεζης. Σταθερά σε υψηλές... πτήσεις ο Έλληνας φόργουορντ. Ευστόχησε στο τρίποντο νίκης με την Μπαρτσελόνα, έκανε εξαιρετικούς τελικούς και φέτος παρά την κούραση από το Eurobasket, αποδίδει ιδανικά.

Τον ξεχάσαμε: Μπράιαν Ντάνστον

Ο Αμερικανός έφυγε προτιμώντας τα χρήματα της Αναντολού Εφές, ωστόσο κανείς δε νοιάζεται στον Ολυμπιακό αφού ο Πάτρικ Γιανγκ (μέχρι τον τραυματισμό του) που τον αντικατέστησε αποδείχθηκε καλύτερος. Ακόμη κι ο κόσμος στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ΣΕΦ τον αντιμετώπισε με αρνητικό τρόπο.

Η ευχάριστη έκπληξη: Οθέλο Χάντερ

Όταν συμφώνησε με τον Ολυμπιακό πολλοί τον αντιμετώπισαν με δυσαρέσκεια, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Αμερικανός βοηθά σε κάθε ματς δίνοντας το 100% των δυνάμεών του, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και έχει ταυτιστεί πλήρως με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Η δυσάρεστη έκπληξη: Οι δύο συνεχόμενες ήττες από τον Παναθηναϊκό

Η σεζόν 2015-16 ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι είδαν σε διάστημα δέκα ημερών να χάνουν δύο φορές από τον Παναθηναϊκό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν δυσάρεστη εκείνη την περίοδο για αρκετό κόσμο και σίγουρα λίγοι την περίμεναν.

Το βίντεο της χρονιάς:Πρίντεζης επί... δύο

Το τρίποντο που έστειλε τον Oλυμπιακό στο Final 4.

Απλά δείτε το βίντεο και... κλάψτε μαζί τον Πρίντεζη.

 

Τελευταία Νέα